S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Zvažujete investici do metaverse NFT? Pak byste měli znát tyhle 3 projekty

Metaverse světy poskytují řadu možných investicí, a kromě virtuálních pozemků, nemovitostí či postav, umožnují uživatelům na jejich tržištích nakupovat také NFT předměty. My se dnes proto společně podíváme na 3 slibné metaverse projekty, ve kterých se jako investor do NFTs rozhodně neztratíte. Nejdříve ale co ty NFTs vlastně jsou a proč by mohly být opravdu lukrativní investicí?   


Pokud jste četli některé z mých předchozích příspěvků o metaverse revoluci, jak si jí nenechat ujít a ten poslední o 3 metaverse světech do kterých můžete zainvestovat již dnes, určitě jste v průběhu několikrát narazili na slovo "NFT".  

NFT, z angličtiny non-fungible tokens, jsou formou digitálního sběratelského předmětu využívajícího technologii blockchain ke sledování informací o autorství a vlastnictví.

"Non-fungible" víceméně znamená, že je každý z nich jedinečný a nelze ho nahradit něčím jiným. Například kryptoměna bitcoin $BTC/USD je zaměnitelná, vyměňte jeden za jiný bitcoin a budete mít úplně stejnou věc 😄. 

Jedinečná sběratelská třeba basketbalová karta je však nezaměnitelná. Pokud ji vyměníte za jinou kartu, budete mít něco úplně jiného. Na stejném principu fungují i NFTs. Většina těchto NFT tokenů je pak součástí takzvaného blockchainu Etherea. 

Krásným příkladem je NFT umění, jako například série CryptoPunks

Ethereum je kryptoměna jako bitcoin nebo dogecoin $DOGE/USD, ale jeho blockchain podporuje i tyto NFT, které uchovávají další informace, díky nimž fungují jinak než například samotná kryptoměna $ETH/USD

Stojí za zmínku, že ostatní blockchainy mohou implementovat své vlastní verze NFT tokenů a podobně se to rozhodly udělat i následující 3 metaverse projekty. 

Bloktopia - webové stránky

  • kryptoměna = BLOK

Bloktopia představuje kreativní nádech virtuální reality. Namísto budování obrovské ploché mapy země přišel tvůrčí tým Bloktopie s vertikálně poskládaným prostředím, kde si uživatelé mohou hrát, vydělávat, učit se a tvořit.


Bloktopia je proto 21úrovňový metaverzální mrakodrap, který vzdává hold zásobě 21 milionů kusů první kryptoměny Bitcoin $BTC/USD. Stejně jako v jiných metaverzích mohou uživatelé nakupovat, prodávat a vlastnit virtuální nemovitosti. 

NFT na Bloktopii mají podobu tokenů REBLOK, ADBLOK a JOBE, které generují příjmy prostřednictvím virtuálních nemovitostí a reklamy a představují tak pro majitele skvělou příležitost k pasivnímu příjmu v podobě tokenů $BLOK+0.7%.

Bloktopia uzavřela úspěšné kampaně na získávání finančních prostředků, včetně dohody s BullPerks a dalších dohod s DeFi projekty jako jsou RedKite, Seedity a TrustPad. 

Tým také dosud oznámil partnerství s některými z největších hráčů v oboru, včetně Elrond Network, Animoca Brands a Kucoin, díky čemuž se projekt dostal do centra pozornosti kryptoměnového světa. 

Také Binance NFT tržiště nedávno zřídilo svou vlastní kancelář v tomto metaverse světě. Ve virtuálním světě Bloktopia budou moci uživatelé totiž navštívit kanceláře a virtuálně se zapojit do týmu, což značkám umožní zlepšit zapojení a vztahy s uživateli.

 

Highstreet - webové stránky 

  • kryptoměny = HIGH | STREET

Highstreet je herní nákupní zážitek založený na NFT tokenech a podporovaný Ethereem $ETH/USD a sítí Polygon. Highstreet se od ostatních projektů metaverza v seznamu liší tím, že nabízí částečně digitální a částečně fyzický hybridní virtuální zážitek, který posouvá maloobchodní odvětví na zcela novou úroveň.


NFT tokeny jsou totiž nezbytnou součástí ekosystému Highstreet. Herní NFT postavy, známé jako FOMO Ducks, umožňují uživatelům nakupovat, prodávat a vlastnit předměty z reálného života a umožňují značkám oslovit své krypto-nadšené zákazníky. Také uživatelé budou moci získávat tokeny pouhým trávením času hraním her nebo plněním úkolů na platformě.

https://www.youtube.com/watch?v=5QBYWviLZ0k


MetaHero - webové stránky 

  • kryptoměna = HERO

MetaHero je jednou z prvních platforem, která přináší technologii 3D skenování a modelování do metaverse. Tato technologie, která přichází k životu s pomocí jejich partnerů, společnosti Wolf Studio, umožňuje uživatelům bez námahy přeměnit jejich reálný majetek na NFT pro metaverse svět.


Začlenění "metaskenů" do metaverse nabízí spoustu revolučních případů využití včetně 3D tisku, skenování sítě a vytváření herních postav. Zatímco skenery s rozlišením 4K HD jsou již funkční, tým plánuje v blízké budoucnosti upgrade na rozlišení 16K Ultra HD . Pro transakce v rámci platformy, jako je nákup a prodej aktiv na trhu, placení za skenování a licenční poplatky se používá kryptoměna Metahero (HERO).

https://www.youtube.com/watch?v=hm9OIL9vJaE

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Opět skvělý článek

Díky 🙏😄

Jsem asi jediný, kdo v tomhle vidí pouze aktuální hype a nevidím v tom velkou budoucnost? Nevidím v tom fundament. Teď každá věc která je sebevíc spojená s META, tak je IN... Bohužel dle mého názoru zde hodně lidí zapláče.

Že bych se konečně rozhoupal?

za mě rozhodně, ty ceny sleduju už pár měsíců a doslova záleží na každém dnu 😄

Plánuju si na Vánoce, až bude trochu času, že se do metaverse trochu ponořím a prozkoumám to tam, nerad bych si nechal ujít něco velkého 😁

správně 😄👍

Metahero je bomba projekt 👌

Tohle je top téma a samozřejmě budoucnost, takže jsem moc rád, že se tady tomu konečně začínáte věnovat 👏

Partner

A bude toho víc 😎

Tak to je jedině dobře!

Partner

Super přehled 👌

Rozhodně zajímavé projekty, jen doufám, že tam budou pro mě příznivější ceny, než v těch předchozích 😅

tím bych si nebyl až tak jistý 😅, ale určitě se tam pro vás něco najde 😄

Haha @kevinporters, vidím, že série pokračuje 👌

ano, už tomu tak bude 😁

Investovat bez Buliosu? Dneska už těžko.