S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Vlk z Wall Street priznal, že sa mýlil v spojitosti s krachom kryptomien a vyzdvihol tieto 2 kryptomeny

Kristian Šooš
29. 8. 2022
3 min read

Bývalý maklér bežne známy ako „Vlk z Wall Street“ Jordan Belfort uznal v nedávnom rozhovore, že jeho počiatočná projekcia Bitcoinu na nulu bola nesprávna. O zmene stanoviska hovoril v nedávnom rozhovore 27.8.2022 pre Yahoo Finance a okrem vyzdvihnutia 2 projektov vyslovil aj stanovisko k projektom s malou kapitalizáciou.

Vlk z Wall Street v nedávnom rozhovore pre Yahoo vyslovil nový pohľad na kryptomeny.

Počas rozhovoru pre Yahoo Finance 27. augusta Belfort poznamenal, že jeho stanovisko v roku 2017 bolo spôsobené názorom, že aktívum bolo podvodom, pričom naznačil, že Bitcoin $BTCUSD-1.0% má vlastnosti podvodného projektu, ktoré teraz vyvrátil.

https://www.youtube.com/watch?v=mSBDnc-HY48&feature=emb_title&ab_channel=YahooFinance

„V čase, keď som kryptomenu naozaj nenávidel, stojím si za všetkým, čo som o kryptomenách povedal v roku 2017, až na jednu vec, mýlil som sa v tom, že Bitcoin klesne na nulu, ale nepozrel som sa dosť pozorne, pretože som povedal, že je to podvod, pretože len to tak vyzeralo, pretože vo všetkých tých znakoch to tak vyzeralo,“ povedal Belfort. 

Zaujímavé je, že bývalý obchodník s cennými papiermi odhalil, že pochopil vlastnosti digitálneho zlata v bitcoinoch, ktoré viedli k zmene jeho myslenia. V tejto súvislosti Belfort, ktorý presadzuje reguláciu kryptomien, dodal, že sa Bitcoin pravdepodobne začne obchodovať ako uchovávateľ hodnoty a menej ako rastová akcia.

„Len si myslím, že je otázkou času, kedy sa dostane do správnych rúk a keďže je jeho ponuka obmedzená a keďže inflácia pokračuje a pokračuje, v určitom okamihu bude dostatočná zrelosť Bitcoinu a začne sa obchodovať viac ako uchovávateľ hodnoty a menej ako rastové akcia.“ vysvetlil. 

Belfort navrhol, že trajektória rastu krypto sektora bude odzrkadľovať dot-com bublinu, kde vybrané digitálne meny skolabujú pred opätovným oživením.

Verí, že kryptomeny, ktoré pravdepodobne vyniknú, sú tie so silným riadením a užitočnosťou, pričom zdôrazňuje, že z dlhodobého hľadiska budú pravdepodobne úspešné  Bitcoin $BTCUSD-1.0% a Ethereum $ETHUSD-1.1%

Belfort sa taktiež vyjadril aj k projektom s nízkou kapitalizáciou, ktoré prirovnal k penny akciám. Penny akcie sa označujú vysoko špekulatívne akcie s cenou pod 1,00 USD od malých a neznámych spoločností. Vo všeobecnosti buď prinesú obrovské výnosy pre investorov, alebo sa zrútia ako domček z karát.

Počas rozhovoru pre Yahoo Finance - Belfort poznamenal, že tieto typy investícií majú „rovnaký predvídateľný cyklus“, ktorý môže generovať obrovské výnosy, ale môže tiež spáliť investorov, ktorí nedokážu vyplatiť peniaze v správnom čase.

Belfort ďalej poznamenal, že ľudia by mali investovať do kryptoaktív s nízkou kapitalizáciou iba vtedy, ak sú ochotní vyčleniť malé množstvo svojho portfólia na hazardné hry, a navrhol, aby nikdy nespadali do kategórie serióznych investícií.

https://www.youtube.com/watch?v=qpuH9zg-Kwo&ab_channel=AllisonRedd

Rozhovor z pred 4 rokov, kde Belfort tvrdil, že Bitcoin pôjde na nulu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.