S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Bitcoin: Tento týden v kostce, co stálo za 20% propadem?

Ačkoli začal bitcoin v posledním listopadovém týdnu 2021 mírně stoupat, stále nenabral dostatek sil a nakonec zažil výrazný propad. Přesto, že je tato kryptoměna extrémně volatilní, 20% propad jen v posledních 6 dnech rozhodně není normálním a mohl by klidně indikovat dlouhodobější trend. Podívejme se tedy společně na to, co se vlastně tento týden stalo a jaké důsledky na budoucí cenu bitcoinu, budou tyto zprávy mít. 

 

$BTC/USD 


Pondělí - $BTC/USD závěrečná cena 58 900 $

Týden začal rozhodně na býčí notu. Thajsko odhalilo plány, že možná zruší daně z bitcoinu pro turisty v zemi. Jack Dorsey oznámil svou rezignaci na funkci generálního ředitele Twitteru, což mnohé vede k domněnce, že se zaměří na bitcoin poté, co na konferenci Bitcoin 2021 na začátku tohoto roku řekl: "Kdybych nebyl v Square nebo Twitteru, pracoval bych na bitcoinu".

MicroStrategy a národ Salvadoru koupily nedávný pokles, přičemž společnost MicroStrategy koupila dalších 7 002 $BTC/USD, čímž se jejich celkový podíl zvýšil na 121 044 $BTC/USD. Salvador na druhé straně nakoupil dalších 100 $BTC/USD, čímž se celkové držení země zvýšilo na 1 220 bitcoinů.
 

Úterý - $BTC/USD závěrečná cena 58 000 $

V úterý se na trhu objevilo jen velmi málo zpráv, kromě toho, že společnost Purpose Investments spustila první bitcoinový ETF v Kanadě nabízející pravidelné měsíční výnosy. Předseda amerického Federálního rezervního systému Jerome Powell prohlásil, že riziko vyšší inflace v USA roste, což pravděpodobně přiměje více lidí investovat do bitcoinu, který je v USA údajně nejlepším zajištěním proti inflaci.
 

Středa - $BTC/USD závěrečná cena 57 500 $

Vzhledem k tomu, že americká vláda v posledním měsíci odmítla několik spotových ETF, společnost Fidelity oznámila, že plánuje uvést spotový bitcoinový ETF v Kanadě, dokud jej vláda neschválí. Největší chorvatský maloobchodní prodejce Konzum oznámil, že začne přijímat bitcoinové platby za online objednávky.

Jack Dorsey oznámil, že společnost Square $SQ-1.6% se přejmenuje na Block Inc. a společnost Square Crypto, která se zaměřuje na bitcoin, se přejmenuje na Spiral. Společnost se prý v budoucnu více zaměří na technologii blockchain. Bylo také oznámeno, že jejich platební aplikace CashApp bude podporovat nejnovější upgrade bitcoinu, Taproot.
 

Čtvrtek - $BTC/USD závěrečná cena 57 000 $

Společnost Facebook oznámila, že uvolní licenční a reklamní omezení pro společnosti, které propagují bitcoinové burzy a peněženky, což signalizuje celkově pozitivní náladu pro trh, který se pohybuje vpřed. 

Yves Choueifaty, zakladatel a CIO společnosti Tobam, řekl, že je riskantnější investovat 1 milion dolarů do indexu S&P 500 $SPX než 25 000 dolarů do bitcoinu $BTC/USD.

Předseda korejské burzy (KRX) Son Byung-doo řekl, že země musí studovat přijetí bitcoinu a kryptoměn. (Pro srovnání, na burze KRX je kótováno 2 448 společností s celkovou tržní kapitalizací 2,6 bilionu dolarů.)

Kanadský těžař bitcoinů Hut 8 oznámil, že během listopadu vytěžil 265 $BTC/USD a hodlá je všechny držet, čímž se celkový majetek společnosti v bitcoinech vyšplhal na 5 242 bitcoinů. A konečně indická vláda oznámila plány na regulaci bitcoinu namísto jeho zákazu.
 

Pátek - $BTC/USD závěrečná cena 53 400 $

Na začátku pátku byla zveřejněna zpráva, že banka Goldman Sachs a další banky na Wall Street zkoumají možnost nabízet půjčky kryté bitcoiny, což znamená, že jednotlivci a společnosti by si mohli vzít půjčku s poskytnutím bitcoinu jako zástavy.

Těžař bitcoinů, společnost Riot Blockchain, také prozradila, že během listopadu vytěžila 466 bitcoinů a hodlá je všechny držet, a další těžařská firma Marathon oznámila, že rozšíří svou dohodu s poskytovatelem datových center, společností Compute North, a přidá 100 000 těžařů ve svých datových centrech poháněných převážně solární a větrnou energií.

A na závěr pátku tu máme legendárního investora Charlie Mungera, který pro změnu oznámil, že by si přál, aby kryptoměny vůbec neexistovaly a nebyly nikdy vynalezeny. O tom psal včera @thebull tady, tak si o tom můžete kdyžtak přečíst více v jeho příspěvku.

A co si myslí komunita Bulios, podaří se $BTC/USD zase přehoupnout přes 50 tisíc jako pravděpodobně již dnes této skupině 😁

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Partner

TLDR - hroznej tejden 😂

To vypadá na zajímavý studijní materiál, ještě že mě čeká volný večer 😅

Přesně tak, analýza na příští týden je rozhodně důležitá 👍

myslím, že bulios bude rychlejší než $BTC/USD 😄

Už to tak vypadá 🤞

Moc hezké shrnutí, díky 👍

není zač 😄

Ajo vlastně, bulios se blíží k 50 tisícům 😁