S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Trápí vás inflace a bojíte se krachu? Mě totiž taky a tak jsem nakoupil tyhle 3 akcie!

Inflace, která v USA minulý měsíc dosáhla 31letého maxima, způsobuje prakticky všem akciím velké problémy. Kromě toho, že rostoucí inflace způsobuje růst nákladů na komponenty a pracovní sílu, snižuje také hodnotu dlouhodobého růstu výnosů, volného peněžního toku a zisku společností. Aby tomu nebylo málo, tak skoro každý mluví o potenciálním krachu...jako by to bylo už nevyhnutelné 😅. Asi první, kdo mě dneska trochu uklidnil byl @thebull, takže vám jeho příspěvek ohledně momentální situace na trhu maximálně doporučuji.  


Někteří investoři však mohou být v pokušení prodat své akcie, protože si myslí, že se situace zhoršuje. Já si naopak myslím, že by investoři měli být při svých investicích do akcií pouze selektivnější, nebo naopak chránit svá portfolia, bezpečnějšími kusy. Jako jsou například následující tři:  

Amazon $AMZN+0.3% 

Amazon $AMZN+0.3% je dobře izolován od inflace ze tří prostých důvodů. Za prvé, vyšší ceny v kamenných obchodech by měly přimět spotřebitele k nákupu levnějších produktů na internetových tržištích Amazonu.

Za druhé, Amazon si zákazníky uzamyká díky svému ekosystému Prime, který poskytuje exkluzivní slevy, v Americe možnost dopravy zdarma a další výhody více než 200 milionům předplatitelů. Tento ekosystém se pravděpodobně stane v budoucnu ještě lepším a přiláká ještě více nakupujících, protože inflace se očividně zhoršuje.

A konečně, Amazon $AMZN+0.3% si může dovolit prodávat své produkty za nižší ceny, protože většinu zisku generuje ze svého cloudového podnikání, Amazon Web Services (AWS), s vyšší marží, namísto svých tržišť s nižší marží. 

Jako největší světová platforma pro cloudovou infrastrukturu má AWS velkou výhodu, protože její klienti neodpojí své cloudové služby jen proto, že jim rostou ostatní náklady.

Symbiotický vztah mezi těmito dvěma rostoucími podniky by měl z Amazonu $AMZN+0.3% učinit investici odolnou vůči inflaci, i když jeho maloobchodní podnikání čelí v důsledku pandemie menším obtížím. 

Akcie Amazonu se nyní nemusí zdát levné na úrovni 55násobku forwardového zisku 😅, ale jejich odolnost v prostředí inflace by mohla tuto mírnou prémii snadno ospravedlnit.

Salesforce $CRM-0.1% 

Společnost Salesforce $CRM-0.1% je dalším lídrem v oblasti cloudového softwaru, který si nebude muset lámat hlavu s inflací. Provozuje největší světovou cloudovou platformu pro řízení vztahů se zákazníky (CRM), která velkým zákazníkům umožňuje sledovat a analyzovat všechny jejich vztahy se zákazníky. 

Chytře prodává také další služby v oblasti marketingu, e-commerce, analytiky a vývoje aplikací, aby své klienty uzavřela do svého cloudového ekosystému. Růst zisků společnosti Salesforce v blízkém období poněkud vázne, a to především kvůli akvizici podnikové komunikační platformy Slack v hodnotě 27,7 miliardy dolarů a některým účetním změnám souvisejícím s jejími investicemi.

Technologický gigant však také opakovaně potvrdil svůj cíl téměř zdvojnásobit své roční tržby z 26,4 miliardy dolarů v tomto fiskálním roce na více než 50 miliard dolarů do fiskálního roku 2026. Salesforce očekává, že tento růst bude tažen rostoucí potřebou jejích služeb v široké škále odvětví.

Kromě sledování vztahů se zákazníky mohou služby Salesforce pomoci společnosti zefektivnit její provoz, snížit závislost na lidských zaměstnancích při plnění některých úkolů a přijímat lepší rozhodnutí založená na datech. 

Poptávka trhu po těchto službách by měla zůstat odolná, bez ohledu na inflační protivětry a dávat společnosti Salesforce dostatečnou cenovou sílu. Akcie Salesforce se také obchodují za 55násobek forwardového zisku. Stejně jako Amazon se však jedná o věčně profitující technologickou akcii, která si zaslouží vyšší ocenění.

Palo Alto Networks $PANW+0.7% 

A konečně, společnosti s vedoucím postavením na trhu kybernetické bezpečnosti jsou odolné vůči inflaci, protože firmy budou za jejich služby platit i nadále bez ohledu na makroekonomické problémy. 

Investoři by se však obecně měli vyhýbat akciím v oblasti kybernetické bezpečnosti, které se obchodují s nebývale vysokým oceněním, protože rostoucí úrokové sazby (které působí proti inflaci) mohou rozdrtit drahé růstové akcie.

Investoři by proto měli vyhledávat společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností, které nabízejí dobrou rovnováhu mezi růstem a hodnotou. Mým osobním favoritem je společnost Palo Alto Networks $PANW+0.7%, lídr na trhu s firewallovými zařízeními na pracovišti, která v posledních dvou letech agresivně rozšířila svůj ekosystém cloudu a umělé inteligence pomocí opravdu velkých akvizic.

Palo Alto v současnosti obsluhuje více než 85 000 zákazníků ve více než 150 zemích. To je nárůst z pouhých 9 000 zákazníků ve více než 100 zemích v době jejího IPO před devíti lety. 

Společnost očekává, že její tržby v letošním roce vzrostou o 26-27 %, přičemž většina tohoto růstu bude pocházet z novějších cloudových služeb a služeb umělé inteligence, a že její upravený zisk vzroste o 16-18 %.

Akcie společnosti Palo Alto se mohou zdát poněkud drahé na úrovni 76násobku budoucích zisků, ale mnoho investorů oceňuje společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností na základě jejich příjmů, nikoliv zisků. 

Podle tohoto měřítka se akcie společnosti Palo Alto obchodují za pouhý osminásobek tržeb v příštím roce, což z ní dělá výhodný obchod ve srovnání s bohatě oceňovanými společnostmi v oblasti kybernetické bezpečnosti, jako jsou CrowdStrike $CRWD-0.5% a Cloudflare $NET+0.3%.   

*Prosím udělejte si vlastní DD, tohle rozhodně není investiční doporučení!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spicka_karel93 má karmu 195 a je členem této skupiny od 16/08/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Souhlasím s kolegy níže, že $AMZN+0.3% teď spíše ne, naopak $CRM-0.1% se mi líbí moc!

to jsem rád, že alespoň to $CRM-0.1% 😄

🔝🔝🔝

Díky 🙏

Díky 🙏

Amazon je podle mě dost přefouklej...

Osobně si myslím, že ještě klesne a to po kvartálních výsledcích. Nedávno avizovaly, že následující 3 měsíce vidí bledě. Nedostatek kurýrů, špatná lodní doprava, coronavirus a teď do toho další lockdowny a omezení. Sice si snížily předpoklady, ale myslím že realita i tak nebude moc růžová a navíc, kdo ví co do té doby stropí FED.

jo taky jde o konkurenci, udělat si eshop je dneska fakt ez věc