S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Elon Musk na Twitteru vylekal akcionáře Tesly, prozradil své další plány

Elon Musk, nejbohatší muž světa a zakladatel Tesly či SpaceX, přichází neustále s nějakými nápady. Některé jsou velmi šílené, některé ještě šílenější. Lidstvo na Marsu, plamenomety, vlastní město, to jsou nápady, které nadchly spoustu lidí. Ale občas rodák z JAR přijde s nápadem, u kterého se zejména akcionářům automobilky Tesla doslova zatají dech. Jako včera, v den, kdy mnoho fanoušků očekávalo velké věci.

Elon Musk je náležitě hrdý na svě úspěchy.

Celý tento týden se spekulovalo, s čím Elon Musk přijde. A nebylo to jen tak pro nic za nic, spousta fanoušků se domnívala, že jim legendární inovátor nechává všude po internetu a zejména na Twitteru znamení, podle který se dá rozluštit, co se stane.

Jako nejpravděpodobnější varianta se jevila možnost, že Musk oznámí split akcií automobilky Tesla $TSLA+1.6%, což se ve světle dnešní ceny akcie kolem tisíc dolarů jeví jako celkem rozumná úvaha. O splitu akcií, což by umožnilo častěji investovat menším burziánům, se mluví už nějaký ten pátek, tentokrát však fanoušci věřili, že přišli na plánované datum oznámení, viz tento článek: Fanoušci Tesly rozluštili tajné šifry Elona Muska a vědí, co se za pár dnů stane

Někteří věřili v něco mnohem radikálnějšího, například v to, že Elon Musk se rozhodl všechny své společnosti spojit do jedné pod značku "X". X by byla společnost, jejímž cílem by byla záchrana lidstva. Zní to skvěle, ale je to samozřejmě spíše jen velmi bujará fantazie jeho fanoušků. Přesto můžete mrknout sem: Elon Musk tento týden přijde s oznámením, které otřese nejen Teslou, ale celou burzou

Nakonec se nic z výše vypsaných možností nestalo, což jistě mnoho Elonových fanoušků zklamalo, proto se miliardář rozhodl poskytnout jim alespoň trochu toho rozptýlení, a tak ke konci dne na svůj Twitter účet s 65 miliony sledujících napsal:

https://twitter.com/elonmusk/status/1469153995428085762

Ano, tahle možnost je samozřejmě ještě větší scifi než to, že by Musk spojil všechny své společnosti do jedné. Přesto si jistě dokážeme v dnešním době představit spoustu investorů, kteří po zahlédnutí této zprávy začnou uvažovat o prodeji akcií.

S čím přijde Musk příště? To nevíme, ale jisté je, že se na to všichni těšíme!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Autor @marekskacel má karmu 53 a je členem této skupiny od 26/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Hele to bys ještě tak tři články o Elonovi mohl do konce týdne stihnout ne? 😂

Hele uvidíme, to záleží jen na Elonovi 😂

OF? 👀

Yep, bude sdílet své šílené nápady v plné nahotě 🥲

Subscription for $69.69

Bullish!

Partner

Hmm, taky možná pravda nakonec 😅

Měl tedy napadlo trochu jiné slovo začínající na bull. 😉

Partner

Že ho to pořád baví 😅

V jeho pozici by mě to taky bavilo 😂