S&P 500 ^GSPC
4,983.11
-0.56%
Nvidia NVDA
$803.55
-5.10%
Meta META
$484.46
-3.46%
Amazon AMZN
$174.87
-2.43%
Apple AAPL
$165.01
-1.22%
Microsoft MSFT
$399.65
-1.14%
Alphabet GOOG
$155.67
-1.14%
Tesla TSLA
$148.98
-0.63%

3 acțiuni ingenioase care îți vor oferi un venit pasiv gras fără prea mult efort

Nicolae Francescu
17. 9. 2022
6 min read

Alegerea stocului potrivit este un subiect etern. Cu atât mai mult atunci când este vorba de o investiție pe termen relativ lung, concepută în mod ideal pentru a furniza în viitor un venit pasiv sub formă de dividende. Astăzi, voi încerca să analizez trei acțiuni care, în virtutea activității, a numelui și a calității lor, sunt adesea alegerea investitorilor pe termen lung.

Creșterea și un dividend gras sunt rezultatul optim al alegerii corecte.

Bineînțeles, merită menționat de la început că venitul pasiv sub formă de dividende poate fi acumulat în diferite moduri. În mod logic, ecuația este: dividende mai mari = venituri mai mari. Dar acest lucru nu este neapărat adevărat. După cum menționăm adesea aici, un randament ridicat al dividendelor nu este neapărat bun. Sustenabilitatea dividendelor, fundamentele și stabilitatea companiei și, bineînțeles, potențialul de creștere a prețului acțiunilor sunt, de asemenea, importante. Dacă o companie plătește dividende, dar nu are din ce să le plătească anul viitor sau dacă acestea scad cu 95%, cu siguranță nu am obținut un venit pasiv stabil. Dar acum să trecem la acțiuni.

Home Depot $HD+0.6%

Home Depot este cel mai mare retailer din lume în domeniul îmbunătățirii locuințelor. La sfârșitul celui mai recent trimestru, compania opera un total de 2.316 magazine de vânzare cu amănuntul în toate cele 50 de state americane. Este un număr incredibil. Home Depot a raportat chiar rezultate peste așteptări pentru al doilea trimestru din 2022.

În raport, gigantul din retail a înregistrat un profit pe acțiune de 5,05 dolari pe acțiune, la venituri de 43,8 miliarde de dolari . În schimb, estimările consensuale pentru trimestrul al doilea prevedeau un câștig de doar 4,95 dolari pe acțiune la venituri de 43,4 miliarde de dolari. Compania continuă să estimeze un câștig pentru anul fiscal 2023 de aproximativ 16,31 dolari pe acțiune la venituri de 155,69 miliarde de dolari.

HD a marcat cel de-al 142-lea trimestru consecutiv în care compania a plătit un dividend în numerar. În același anunț, compania a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 15 miliarde de dolari. Cred că oricărui investitor îi place să audă asta.

În plus, Home Depot vinde acum la o reducere solidă

https://www.youtube.com/watch?v=GRL-21CNn6E

JPMorgan+1.8% Chase & Co. $JPM+1.8%

Următoarea companie, JPMorgan Chase & Co, este o bancă și un holding de servicii financiare bine-cunoscut. Dimensiunea sa (și, prin urmare, stabilitatea) este aproape de necrezut. Pentru a vă face o idee despre amploare: la 31 martie 2022, compania avea active de peste 4 trilioane de dolari și capitaluri proprii de 285,9 miliarde de dolari. În plus, JPMorgan Chase oferă servicii bancare de investiții și servicii financiare pentru o gamă largă de clienți.

Cele mai recente rezultate arată astfel: În acest trimestru, JPM a avut costuri de credit de 30,7 miliarde de dolari. Costurile de credit au fost de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce include provizioane nete de 428 de milioane de dolari și pierderi nete de 657 de milioane de dolari. De asemenea, au avut resurse de lichiditate de 1,6 trilioane de dolari . Mai mult, în al doilea trimestru, JPM a distribuit un dividend de 3 miliarde de dolari, adică 1 dolar pe acțiune. De asemenea, a răscumpărat acțiuni în valoare de 224 de milioane de dolari în acest trimestru. Randamentul anual al dividendelor JPM este în prezent de 3,37%.

Desigur, băncile și serviciile financiare sunt și vor continua să fie o industrie perfect valabilă și promițătoare. Nu sunt de așteptat schimbări majore aici. JPM rezumă statisticile din industria sa - În sectorul bancar de consum și comunitar, cheltuielile combinate cu cardurile de debit și de credit au crescut cu 15%, în timp ce cheltuielile de călătorie și de masă au rămas ridicate. Cheltuielile cu cardurile de credit au crescut cu 16%, cu o creștere puternică și continuă a deschiderilor de noi conturi.

De asemenea, JPM este departe de nivelurile ridicate înregistrate la începutul anului.

Johnson & Johnson $JNJ+0.8%

Johnson & Johnson este o companie extrem de diversificată în domeniul sănătății, care oferă investitorilor o gamă largă de opțiuni. Compania are o istorie lungă în ceea ce privește dividendele și și-a majorat plățile timp de 54 de ani consecutivi.

JNJ este în mod clar una dintre companiile cel mai des menționate în legătură cu dividendele și stabilitatea. Acest lucru se datorează istoriei sale, puterii și diversificării uriașe în toate colțurile sectorului. Este, de asemenea, cel care conduce adesea evoluțiile în domeniul farmaceutic.

De asemenea, participă frecvent la conferințe științifice majore, unde publică adesea noi seturi de date și planuri de viitor pentru anumite părți ale proiectului său. Reuniunea AASLD Liver 2022 din acest an de la Washington D.C., care are loc în perioada 4-8 noiembrie, ar putea fi un mare catalizator pentru companie, deoarece ar putea fi în măsură să dezvăluie unele rezultate noi și interesante pentru candidații la medicamente pentru ficat care par destul de promițătoare.

Acesta este un aspect pozitiv, desigur, dar este o picătură marginală în ocean din perspectiva acestui gigant. Compania beneficiază masiv de pe urma produselor sale consacrate.

O analiză mai amănunțită și aici:

https://www.youtube.com/watch?v=iqSKkTiORNw

Aveți în portofoliu sau în vizor vreuna dintre acțiunile menționate? Vă gândiți la vreunul dintre ele sau poate așteptați prețuri mai bune?

Dacă vă plac articolele și postările mele, nu ezitați să aruncați un follow. Mulțumesc! 🔥

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este doar rezumatul și analiza mea, bazată pe date de pe internet și pe alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.