S&P 500 ^GSPC 5,054.1 -0.32%
Tesla TSLA $159.08 +9.95%
Nvidia NVDA $809.86 -1.74%
Amazon AMZN $176.57 -1.65%
Meta META $489.64 -1.30%
Apple AAPL $168.33 +0.86%
Alphabet GOOG $159.44 -0.30%
Microsoft MSFT $407.54 +0.01%

3 geniaalset varu, mis annavad sulle ilma suurema vaevata rasvase passiivse sissetuleku

Mart Poom
17. 9. 2022
4 min read

Õige aktsia valimine on igavene teema. Seda enam, kui tegemist on suhteliselt pikaajalise investeeringuga, mis on ideaalis mõeldud passiivse tulu saamiseks dividendide näol tulevikus. Täna püüan vaadata kolme aktsiat, mis oma äritegevuse, nime ja kvaliteedi tõttu on sageli pikaajaliste investorite valik.

Kasv ja rasvane dividend on teie õige valiku optimaalne tulemus.

Loomulikult tasub kohe alguses mainida, et passiivset tulu dividendide näol saab koguda erinevalt. Loogiliselt on võrrand suurem dividend = suurem sissetulek. Kuid see ei ole tingimata tõsi. Nagu me siin sageli mainime - kõrge dividenditootlus ei pruugi olla hea. Olulised on ka dividendi jätkusuutlikkus, ettevõtte põhialused ja stabiilsus ning loomulikult aktsia hinna kasvupotentsiaal. Kui ettevõte maksab dividendi, kuid järgmisel aastal ei ole sellest midagi välja maksta või see langeb 95%, ei ole me kindlasti teeninud stabiilset passiivset tulu. Aga nüüd varude juurde.

Home Depot $HD-1.9%

Home Depot on maailma suurim kodukaupade jaemüüja. Viimase kvartali lõpus oli ettevõttel kõigis 50 USA osariigis kokku 2316 jaemüügipoodi. See on uskumatu arv. Home Depot teatas isegi oodatust parematest tulemustest 2022. aasta teises kvartalis.

Aruandes avaldas jaemüügihiiglane 43,8 miljardi dollari suuruse müügitulu juures 5,05 dollarit aktsia kohta. Seevastu teise kvartali konsensushinnangute kohaselt oli kasum 43,4 miljardi dollari suuruse käibe juures vaid 4,95 dollarit aktsia kohta. 2023. majandusaasta kasumiks prognoosib ettevõte jätkuvalt ligikaudu 16,31 dollarit aktsia kohta 155,69 miljardi dollari suuruse käibe juures.

HD tähistas 142. kvartalit järjest, mil ettevõte maksis sularahadividende. Samas teadaandes teatas ettevõte 15 miljardi dollari suurusest aktsiate tagasiostuprogrammist. Ma arvan, et igale investorile meeldib seda kuulda.

Lisaks sellele müüb Home Depot nüüd kindla allahindlusega

https://www.youtube.com/watch?v=GRL-21CNn6E

JPMorgan Chase & Co. $JPM-0.4%

Järgmine ettevõte, JPMorgan Chase & Co, on tuntud pank ja finantsteenuste valdusettevõte. Selle suurus (ja seega ka stabiilsus) on peaaegu uskumatu. Et anda teile ettekujutus mastaabist: 31. märtsi 2022. aasta seisuga oli ettevõtte vara üle 4 triljoni dollari ja omakapital 285,9 miljardit dollarit. Lisaks pakub JPMorgan Chase investeerimispanganduse ja finantsteenuseid paljudele klientidele.

Viimased tulemused nägid välja nii: Selles kvartalis oli JPMil 30,7 miljardit dollarit krediidikulusid. Krediidikulud olid 1,1 miljardit dollarit, mis sisaldab 428 miljoni dollari suurust netovaruandlust ja 657 miljoni dollari suurust netoväljaminekut. Samuti oli neil 1,6 triljoni dollari ulatuses likviidsusressursse. Veelgi enam, teises kvartalis maksis JPM dividendi 3 miljardit dollarit ehk 1 dollar aktsia kohta. Samuti ostis ta kvartalis 224 miljoni dollari väärtuses aktsiaid tagasi. JPM-i aastane dividenditootlus on praegu 3,37%.

Loomulikult on ja jäävad pangad ja finantsteenused täiesti kehtivaks ja paljulubavaks tööstusharuks. Siin ei ole oodata suuri murranguid. JPM teeb kokkuvõtte oma tööstusharu statistikast - Tarbijate ja kogukonnapanganduse valdkonnas kasvasid deebet- ja krediitkaardikulutused kokku 15%, samas kui reisi- ja söögikulutused jäid kõrgeks. Krediitkaardikulutused kasvasid 16%, kusjuures uute kontode avamine jätkus.

JPM on samuti kaugel aasta alguses täheldatud kõrgest tasemest.

Johnson & Johnson $JNJ-1.1%

Johnson & Johnson on äärmiselt mitmekesine tervishoiuettevõte, mis pakub investoritele laia valikut võimalusi. Ettevõttel on pikk ajalugu dividendide maksmisel ja see on suurendanud oma väljamakseid 54 aastat järjest.

JNJ on selgelt üks kõige sagedamini mainitud ettevõtteid seoses dividendi ja stabiilsusega. See on tingitud tema ajaloost, tugevusest ja tohutust mitmekesisusest kõigis sektorites. Sageli on see ka see, mis edendab arenguid ravimivetes.

Samuti osaleb ta sageli suurtel teaduskonverentsidel, kus ta sageli avaldab uusi andmekogumeid ja tulevikuplaane oma torujuhtme osade kohta. Tänavune AASLD Liver Meeting 2022 Washington D.C., mis toimub 4.-8. novembrini, võib olla ettevõtte jaoks suur katalüsaator, kuna see võib olla positsioonil, et avalikustada mõned põnevad uued tulemused maksaravimite kandidaatide kohta, mis näevad üsna paljutõotavad välja.

See on muidugi positiivne, kuid selle hiiglase seisukohalt on see täiesti marginaalne tilk ookeanis. Ettevõte saab tohutult kasu oma väljakujunenud toodetest.

Täiendav analüüs ka siin:

https://www.youtube.com/watch?v=iqSKkTiORNw

Kas teil on mõni mainitud aktsia oma portfellis või radaril? Kas te kaalute mõnda või ehk ootate paremaid hindu?

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.