S&P 500 ^GSPC 5,027.14 -0.88%
Meta META $435.15 -11.82%
Microsoft MSFT $394.69 -3.51%
Nvidia NVDA $818.67 +2.75%
Amazon AMZN $172.30 -2.43%
Alphabet GOOG $157.32 -2.35%
Tesla TSLA $162.93 +0.49%
Apple AAPL $169.15 +0.08%

Intel, Walgreens și alte 3 acțiuni cu dividende cu randamente de peste 5% pentru a vă ajuta să vă creșteți venitul pasiv

Nicolae Francescu
22. 9. 2022
6 min read

Prețul acțiunilor a înregistrat o scădere semnificativă în acest an, dar pentru investitori acest lucru reprezintă un avantaj. Pe piață există multe acțiuni cu dividende solide care par acum mai atractive, pe măsură ce prețurile lor scad și randamentele cresc. Iată 5 companii de înaltă calitate cu randamente ale dividendelor de peste 5% care pot consolida semnificativ un portofoliu pasiv orientat spre venituri.

5 companii cu un randament sigur al dividendelor de peste 5%

Intel

Acțiunile gigantului în domeniul semiconductorilor Intel $INTC+1.0% au fost supuse unei presiuni extraordinare în acest an. Investitorii sunt îngrijorați de capacitatea companiei de a-și finanța planul ambițios de extindere a capacității de producție, iar unii se tem chiar că va trebui să reducă plățile pentru a-și finanța strategia. Acest lucru a făcut ca prețul acțiunilor să scadă cu peste 40% și a dus la un randament al dividendelor de peste 5%.

Graficul de preț pe cinci ani al acțiunilor INTC, Sursa: Google Finance

Intel a făcut un pas important pentru a răspunde acestor preocupări, obținând Brookfield Infrastructure ca partener de finanțare pentru două fabrici. Brookfield și partenerii săi investesc până la 15 miliarde de dolari, adică jumătate din costul estimat. Acest lucru va proteja bilanțul Intel și îi va permite să finanțeze un dividend sănătos și în creștere. Compania are o istorie îndelungată de creștere a plăților, care va continua probabil și după încheierea tranzacției cu Brookfield.

Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance $WBA-0.7% are un istoric excepțional al dividendelor. Această companie din domeniul sănătății, al farmaciilor și al comerțului cu amănuntul plătește dividende de peste 89 de ani și le-a majorat în ultimii 47 de ani la rând. Acest lucru îl califică drept un aristocrat al dividendelor și îl apropie cu câțiva ani de o clasă și mai selectă de regi ai dividendelor.

Graficul pe cinci ani al prețului acțiunilor WBA , Sursa:Google Finance

Dividendul Walgreens are în prezent un randament de 5,7% . Compania poate acoperi cu ușurință această plată. În ultimele trei trimestre, a produs un flux de numerar liber de 2,6 miliarde de dolari. Deși a scăzut cu peste 700 de milioane de dolari față de anul precedent din cauza volumelor mai mici și a sprijinului guvernamental legat de pandemie, a acoperit cu ușurință plata dividendelor de 1,25 miliarde de dolari. Acest lucru i-a permis să păstreze fonduri pentru a investi în creșterea ulterioară.

W.P. Carey

W.P. Carey $WPC-0.1% este un fond de investiții imobiliare (REIT) care plătește un dividend de 5,2%. Compania generează venituri din chirii foarte stabile pentru a susține această plată. Are un portofoliu diversificat de proprietăți în sectoarele de birouri, retail, industrial, depozite și spații de depozitare. Ea închiriază aceste proprietăți importante din punct de vedere operațional chiriașilor pe bază de leasing net pe termen lung, chiriașul suportând costurile variabile ale impozitelor pe proprietate, ale întreținerii și ale asigurării clădirii. Cele mai multe contracte de leasing conțin clauze de indexare anuală a ratelor în funcție de inflație. Ca urmare, W.P. Carey a obținut venituri din chirii în creștere constantă.

Graficul prețurilor pe cinci ani alacțiunilor WPC , Sursa:Google Finance

Acest lucru a contribuit la susținerea capacității companiei de a-și crește dividendele. REIT și-a majorat plățile către investitori în fiecare an de la intrarea în bursă în 1998. Un alt factor de creștere a dividendelor este capacitatea sa de a continua să achiziționeze proprietăți producătoare de venituri. Bilanțul său solid îi permite să își folosească mandatul larg pentru a căuta tranzacții în toate sectoarele imobiliare din întreaga lume.

Kinder Morgan

Kinder Morgan $KMIplătește în prezent+0.1% un dividend cu un randament de 6,2%. Gigantul conductelor susține această plată cu un profil financiar solid. Aceasta generează fluxuri de numerar foarte stabile, care sunt susținute de contracte pe termen lung și de o structură tarifară reglementată de guvern. Între timp, Kinder Morgan plătește aproximativ jumătate din fluxul său de numerar sub formă de dividende. Acest lucru îi permite să păstreze numerar pentru a-și consolida bilanțul deja solid, pentru a răscumpăra acțiuni și pentru a finanța expansiunea.

Graficul prețurilor pe cinci ani al acțiunilor KMI , Sursa:Google Finance

Kinder Morgan investește bani pentru a extinde mai multe conducte, pentru a construi o platformă de gaze naturale regenerabile și pentru a dezvolta mai multe centre de combustibil regenerabil. Aceste investiții ar trebui să contribuie la creșterea fluxului de numerar al companiei, ceea ce îi va permite acesteia să continue să își majoreze dividendele, așa cum a făcut-o în ultimii cinci ani.

Blackstone

Blackstone $BX-1.4% este cel mai mare manager de active alternative din lume. Acesta colectează venituri constante din comisioane în timp ce administrează banii clienților și generează, de asemenea, venituri bazate pe performanță, pe măsură ce fondurile sale de investiții își ating obiectivele de rentabilitate. Aceste două surse asigură Blackstone o mare parte din venituri.

Graficul prețurilor pe cinci ani alacțiunilor BX , Sursa:Google Finance

Compania returnează cea mai mare parte a acestor bani acționarilor. Aceasta răscumpără acțiuni și plătește un dividend, care variază de la un trimestru la altul în funcție de profit. Pe baza plăților din ultimul an, dividendele Blackstone au un randament de 5,8%. În timp ce această plată va fluctua în viitor, ea ar trebui să continue să crească în general, pe măsură ce Blackstone își dezvoltă activitatea în domeniul activelor alternative, determinată de investitorii care caută din ce în ce mai mult alternative la piețele volatile de acțiuni și obligațiuni.

AVERTISMENT : Toate informațiile conținute în acest document sunt oferite doar în scop informativ și nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Faceți întotdeauna propria analiză.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.