S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Intel, Walgreens ja 3 muud dividendiaktsiad, mille tootlus on üle 5%, mis aitavad teil suurendada oma passiivset…

Mart Poom
22. 9. 2022
4 min read

Aktsiahinnad on sel aastal oluliselt langenud, kuid investorite jaoks on see eelis. Turul on palju kindlaid dividendiaktsiaid, mis näevad praegu atraktiivsemad välja, kuna nende hinnad langevad ja tootlus tõuseb. Siin on 5 kvaliteetset ettevõtet, mille dividenditootlus on üle 5% ja mis võivad oluliselt tugevdada passiivset sissetulekule orienteeritud portfelli.

5 ettevõtet, mille dividenditootlus on turvaline ja ületab 5%.

Intel

Pooljuhtide gigandi Intel $INTC+0.6% aktsia on sel aastal olnud tohutu surve all. Investorid on mures ettevõtte suutlikkuse pärast rahastada oma ambitsioonikat tootmisvõimsuse laiendamise plaani ning mõned kardavad isegi, et ettevõte peab oma strateegia rahastamiseks vähendama väljamakseid. See on löönud aktsia hinda üle 40% ja viinud dividenditootluse üle 5%.

INTC aktsia viie aasta hinnagraafik, Allikas: Google Finance

Intel astus nende probleemide lahendamiseks suure sammu, saades Brookfield Infrastructure 'i kahe tehase rahastamispartneriks. Brookfield ja tema partnerid investeerivad kuni 15 miljardit dollarit, mis on pool eeldatavast maksumusest. See kaitseb Inteli bilanssi ja võimaldab tal rahastada tervet ja kasvavat dividendi. Ettevõte on pikka aega suurendanud oma väljamakseid, mis tõenäoliselt jätkub ka pärast Brookfieldi tehingut.

Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance $WBA-l-1.3% on erakordne dividendikasutus. See tervishoiu-, farmaatsia- ja jaemüügiettevõte on maksnud dividende juba rohkem kui 89 aastat ja suurendanud neid viimased 47 aastat järjest. See kvalifitseerub dividendiaristokraadiks ja asetab selle mõne aasta võrra lähemale dividendikuningate eliitklassile.

WBA aktsia viie aasta hinnagraafik, Allikas:Google Finance

Walgreensi dividendi tootlus on praegu 5,7%. Ettevõte suudab selle väljamakse hõlpsasti katta. Viimase kolme kvartali jooksul on see andnud vaba rahavoogu 2,6 miljardit dollarit. Kuigi see vähenes eelmise aastaga võrreldes üle 700 miljoni dollari, mis oli tingitud väiksematest mahtudest ja pandeemiaga seotud valitsuse toetusest, kattis see hõlpsasti 1,25 miljardi dollari suuruse dividendimakse. See võimaldas tal säilitada vahendeid, et investeerida edasisse kasvu.

W.P. Carey

W.P. Carey $WPC+0.3% on kinnisvarainvesteeringute fond (REIT), mis maksab dividendi 5,2%. Ettevõte teenib selle väljamakse toetuseks väga stabiilset üüritulu. Tal on mitmekesine kinnisvaraportfell büroo-, jaemüügi-, tööstus-, lao- ja iselaopindade sektoris. Ta rendib neid operatiivselt olulisi kinnisvaraobjekte üürnikele pikaajalise netoüürimise alusel, kusjuures üürnik kannab kinnisvaramaksude, hoolduse ja hoonekindlustuse muutuvkulud. Enamik rendilepinguid sisaldab inflatsiooniga seotud iga-aastaseid intressimäärade tõstmise klausleid. Selle tulemusena on W.P. Carey saavutanud pidevalt kasvavat renditulu.

WPC aktsia viie aasta hinnagraafik, Allikas:Google Finance

See on aidanud toetada ettevõtte võimet suurendada oma dividende. REIT on alates 1998. aasta börsile minekust alates igal aastal suurendanud oma väljamakseid investoritele. Dividendikasvu teine tegur on tema võime jätkata tulu tootvate kinnisvaraobjektide omandamist. Tema tugev bilanss võimaldab tal kasutada oma laiaulatuslikku mandaati tehingute otsimiseks kõigis kinnisvarasektorites üle kogu maailma.

Kinder Morgan

Kinder Morgan $KMI+0.3%maksab praegu+0.3% dividendi, mille tootlus on 6,2%. Torujuhtme hiiglane toetab seda väljamakset kindla finantsprofiiliga. See tekitab väga stabiilseid rahavoogusid, mida toetavad pikaajalised lepingud ja valitsuse poolt reguleeritud tariifistruktuur. Samal ajal maksab Kinder Morgan umbes poole oma rahavoost dividendidena välja. See võimaldab ettevõttel säilitada raha, et tugevdada oma niigi tugevat bilanssi, osta tagasi aktsiaid ja rahastada laienemist.

KMI aktsia viie aasta hinnagraafik, Allikas:Google Finance

Kinder Morgan investeerib raha mitme torujuhtme laiendamiseks, taastuva maagaasi platvormi ehitamiseks ja mitme taastuva kütuse sõlmpunkti arendamiseks. Need investeeringud peaksid aitama suurendada ettevõtte rahavoogu, mis võimaldab ettevõttel jätkata dividendide suurendamist, mida ta on teinud viimased viis aastat.

Blackstone

Blackstone $BX-0.4% on maailma suurim alternatiivne varahaldur. Klientide raha haldamisel kogub ta stabiilset teenustasutulu. Samuti teenib ta tulemuspõhist tulu, kui tema investeerimisfondid saavutavad oma tootluse eesmärgid. Need kaks allikat annavad Blackstone'ile suure hulga tulu.

BX aktsia viie aasta hinnagraafik, Allikas:Google Finance

Ettevõte tagastab suurema osa sellest rahast aktsionäridele. Ta ostab tagasi aktsiaid ja maksab dividende, mis sõltuvalt tuludest varieeruvad kvartalite lõikes. Viimase aasta väljamaksete põhjal on Blackstone'i dividendi tootlus 5,8%. Kuigi see väljamakse kõigub tulevikus, peaks see üldiselt jätkuvalt kasvama, kuna Blackstone kasvatab oma alternatiivsete varade äritegevust, mida ajendavad investorid, kes otsivad üha enam alternatiive volatiilsetele aktsia- ja võlakirjaturgudele.

KINNITUS: Kogu käesolevas dokumendis sisalduv teave on ainult informatiivsetel eesmärkidel ja ei kujuta endast mingil juhul investeerimissoovitust. Tehke alati oma analüüs.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.