@anttimiettinen

Ray Dalio on maailman suurimman, jopa 154 miljardia dollaria hallinnoivan Bridgewater Associatesin perustaja. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä amerikkalainen miljardööri, sijoittaja ja hedge-rahastojen johtaja on lisännyt salkkuunsa ja mitä hän on yrittänyt välttää. Inspiraatio ei koskaan riitä, mutta hyvin menestyvän sijoittajan käsissä se voi palvella tarkoitustaan.

Ray Dalio

Tämä artikkeli on osa sarjaa, jossa analysoidaan jatkuvasti Bridgewater Associatesin 13F-salkkuun tehtyjä muutoksia neljännesvuosittain. Vaikka Ray Dalion johtamaa Bridgewateria arvostetaankin suuresti, ei ole turvallista sanoa, etteivätkö tämän vuoden laskut olisi vaikuttaneet heihin ja heidän strategiaansa. Bridgewater menetti viimeisellä vuosineljänneksellä lähes miljardi euroa (realisoitumattomat tappiot = osakkeiden laskut), mikä on yksi syy siihen, miksi he ovat ottaneet muutoksen vastaan, sillä heidän näkökulmansa ja strategiansa on muuttunut merkittävästi.

Keskustelin myös yhdestä suurimmista muutoksista artikkelissa, jossa keskityin jättimäisiin shortseihin eurooppalaisia osakkeita vastaan, joihin Dalio suhtautui epäilevästi - linkki täällä.

Ray Dalio, yksi Bridgewaterin päämiehistä, ei todellakaan löysäillyt kuluneella neljänneksellä ja hyödynsi monia mielenkiintoisia notkahduksia lisätäkseen useita positioita 👇.

Asemien nostaminen

iShares Core S&P 500 ETF $IVV:

IVV on yksi monista ETF-rahastoista, jotka seuraavat S&P 500 -indeksiä ja tarjoavat näin erinomaisen altistumisen suurille yhtiöille. Huolimatta yleisestä käsityksestä, jonka mukaan S&P 500 -indeksi tarjoaa pelkän markkinakapasiteetin mukaisen altistumisen Yhdysvaltojen taloudelle, sen komitea voi harkintansa mukaan sulkea pois tiettyjä yrityksiä.

 • Bridgewater omistaa nyt jopa 2,73 prosenttia salkustaan vain $IVV:ssä.

Suhteellisen suuri osuus IVV:stä rakennettiin vuosina 2017-2018 hintaan 245-295 dollaria. Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana sitä myytiin 325-400 dollarin hintaan. Näyttää siis siltä, että nykyinen noin 375 dollarin hinta on Bridgewaterin kannalta kiinnostava, eivätkä he pelkää investoida tähän.

CVS Health $CVS

 • CVS tarjoaa kätevän pääsyn vähittäis- ja postimyyntipalveluihin, joiden avulla voit varmistaa, että saat tarvitsemasi lääkemääräykset.
 • CVS:n 1,24 prosentin osuus salkusta muodostui pääasiassa tällä vuosineljänneksellä 89-107 dollarin hinnoilla, ja tällä hetkellä osakkeilla käydään kauppaa 100 dollarissa.

Costco Wholesale $COST

 • Costco on Yhdysvaltojen suurin jäseniin perustuva tukkukauppaketju, joka perustuu cash and carry -järjestelmään.
 • COSTin 2,46 prosentin osuus salkusta rakennettiin neljän vuosineljänneksen aikana vuoden 2021 toiseen neljännekseen mennessä 305-395 dollarin välisillä hinnoilla. Viimeisimmällä vuosineljänneksellä osakkeiden määrä kasvoi 30 prosenttia 477-577 dollarin hinnoilla, mikä osoittaa suurta luottamusta ostamiseen tällaisella erotuksella alkuperäiseen sijoitukseen nähden.

Target Corp. $TGT

 • Target on yhdysvaltalainen alennusmyymäläketju, joka on todellinen markkinavahti, sillä sen juuret juontavat juurensa vuoteen 1902.
 • TGT:n 0,93 %:n osuus salkusta on hinnoiteltu 119-180 dollarin välille H2 2020:n perusteella. Vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä osakkeiden määrä kasvoi 55 prosenttia 200-245 Yhdysvaltain dollarin välisillä hinnoilla. Tämän jälkeen hinnat kasvoivat edelleen 50 prosenttia kahden viimeisen vuosineljänneksen aikana 139-249 dollarin välillä.

Walmart $WMT

 • Walmart on yhdysvaltalaisen Wal-Mart Stores -yhtiön tuotemerkki, joka toimii suurten alennusmyymälöiden ketjuna.
 • WMT:n 2,42 %:n positio ostettiin neljän neljänneksen aikana vuoden 2021 toiseen neljännekseen mennessä 119-152 dollarin hintaan. Vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä osuus myytiin, mutta viimeisimmän ilmoituksen mukaan kahdella viimeisellä vuosineljänneksellä tehtiin yliostoja 118-160 dollarin hintaan.

Medtronic $MDT

 • Medtronic on irlantilainen lääkinnällisten laitteiden yritys, mutta sen kotipaikka on Yhdysvalloissa.
 • MDT edustaa salkussa 0,95 prosentin asemaa, joka on muodostettu kahden viime vuosineljänneksen aikana hinnoilla 87-113 dollarin välillä.

Tämä oli vain lyhyempi yhteenveto salkun suurimmista lisäyksistä, joissa Bridgewaterin painopiste on selvästi nähtävissä. Terveydenhuolto, tukku- ja vähittäiskauppiaat , jotka ovat selvästi määräävässä asemassa nykyisessä markkinaympäristössä ja nykyhinnoilla. Jos kuitenkin keskityn pienempiin aseman lisäyksiin, löydämme myös sellaisia nimiä kuin:

Baidu (BIDU), Berkshire Hathaway (BRK.B), Chipotle Mexican Grill (CMG), Dollar General (DG), Exxon Mobil (XOM), General Mills (GIS), Intuitive Surgical (ISRG), Mastercard (MA), Merck, Inc. (MRK), Monster Beverage (MNST), NIO Inc (NIO), Stryker Corp (SYK) ja Sysco Corp (SYY): nämä pienet (alle 0,75 % salkusta kukin) panokset nostettiin tällä neljänneksellä.

Vähenevät kannat

Jos keskityn lyhyesti yksittäisten positioiden myyntiin tai vähennyksiin, tässä ovat johtajat - Procter & Gamble (PG), Johnson & Johnson (JNJ), Coca-Cola (KO) ja PepsiCo (PEP), McDonald's Corp (MCD) ja Starbucks Corp (SBUX).

 • Nämä ovat Bridgewaterin salkun suurimpia positioita, joissa kaikissa tapauksissa Dalio saavutti voittoja, mutta hän vain vähensi positioita, ei myynyt niitä suoraan.

Myynti

Ray Dalio on myös hiljattain luokiteltu toiseksi skeptikoksi Kiinan puolella, sillä hän on purkanut Alibaba Group Holdingin (BABA) ja JD.comin (JD) kokonaan: suhteellisen suuri 3,28 prosentin omistusosuus BABA:ssa perustettiin vuosina 2018-2020, kun taas JD oli vain pienempi lyhytaikainen positio.

Valitettavasti tai valitettavasti tämä vahvistaa myös teoriani, jonka mukaan jättiläiset pakenevat Kiinasta ja luopuvat suurissa määrin sikäläisistä osakkeista. Kirjoitin siitäkin tässä artikkelissa: Onko Kiinan talous matkalla kohti tuhoa? Warren Buffettin johtamat jättiläiset myyvät kiinalaisia osakkeita joukoittain.

Päätelmä

Uskon, että tämän artikkelin tarkoituksena on lähinnä rauhoittaa monia sijoittajia, jotka ovat saaneet viime aikoina vain uutisia - romahdus on tulossa, kupla puhkeaa, kaikki laskee 50 prosenttia jne. Loppujen lopuksi se voi antaa jonkinlaista mielenrauhaa, että tällainen jättimäinen rahasto laajentaa salkkuaan näin haastavassa markkinaympäristössä, mikä myös vahvistaa vanhan hyvän klassikon, jonka te kaikki tunnette - osta halvalla, myy kalliisti. Dalio uskoo selvästi terveydenhuollon ja useiden vähittäismyyntiketjujen vaurauteen, mikä voidaan nähdä tällaisena puolustuksellisena ja hieman osinkopainotteisena valintana. Myyntipuolella on toisaalta kiinalaiset osakkeet, joissa asiat alkavat todella näyttää toivottomilta, sillä monet suursijoittajat ottavat jalat harteilleen ja myyvät suuria määriä.

Huomaa, että tämä ei ole taloudellista neuvontaa. Jokainen investointi on analysoitava perusteellisesti.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇