@anttimiettinen

Veteen ei kiinnitetä paljon huomiota, mutta se on elintärkeä luonnonvara sekä ihmiselämälle että tuotantoprosesseille. Sen niukkuus aiheuttaa merkittävän riskin monille teollisuudenaloille, kuten puolijohteiden valmistukselle, elintarvikealalle, tekstiilituotannolle, kaivostoiminnalle ja monille muille aloille.... Se voi olla myös houkutteleva sijoitusmahdollisuus, ja käsittelemme tässä asiakirjassa mahdollisuuksia sijoitusten arvoisten yritysten muodossa.

Vesi sijoitusmahdollisuutena, osa 2.

Lyhyt yhteenveto veden merkityksestä.

Valtameret muodostavat 97 prosenttia maapallon vedestä. Suurin osa, 2,5 prosenttia maapallon makeasta vedestä, on lukittuna napajäätiköihin, maaperään tai peruuttamattomasti saastuneena. Tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä 0,5 prosenttia maapallon kaikesta vedestä on potentiaalisesti ihmisten, eläinten ja kasvien käytettävissä, mikä on todella vähän, eikö totta?

Ensinnäkin vesi on hyödyke, jota tarvitaan aina . Tämä pätee erityisesti siksi, että useissa maissa, myös Yhdysvalloissa, on syntymässä vesikriisi. Useissa länsimaissa monivuotinen kuivuus voi vaatia hallitusta leikkaamaan vedenkulutusta jopa 25 prosenttia.

Mielestäni veden suhteen ei pitäisi olla minkäänlaista epäilystä sijoitusnäkökulmasta, ja kun siihen on mahdollisuus osinkojen muodossa, se voi olla win-win-tilanne. Epävakailla markkinoilla, kuten nyt, on aina hyvä sijoittaa yrityksiin, jotka maksavat sinulle osakkeiden omistamisesta.

Ja sitten on vielä nykyinen "riski" -ympäristö. Kaikkien näiden tekijöiden valossa voit ymmärtää, miksi osinko-osakkeet ovat kasvun ja arvon välinen vesilukko. Monet näistä osakkeista kehittyvät markkinoita paremmin yksinkertaisesti kysynnän ja tarjonnan lakien vuoksi.

Käsittelin veden merkitystä sijoitusvaihtoehtona perusteellisemmin artikkelissa, joka oli suuri menestys, joten sisällytän sen tähän: Maailmanlaajuinen vesikriisi on tulossa, miten sijoittaa veteen? Koska 76 ihmistä 89:stä vastasi viime kyselyssä, että he haluaisivat lisää artikkeleita vedestä ja sijoitusvaihtoehdoista, kuvaamme muita kiinnostavia yrityksiä.

https://www.youtube.com/watch?v=aYeEBbdm_mc

1. American Water Works $AWK

American Water Works on yksi maan johtavista vesiyhtiöistä. Yhtiön nykyinen osinkotuotto on 1,77 %. Se ei ole kovin vaikuttavaa, mutta se on hyvä, ainakin keskimääräistä parempi. Yrityksen voittomarginaali on 3,99 prosenttia, mikä on lähes kaksinkertainen alan keskiarvoon verrattuna. AWK:n osakkeen arvostus muuttuu houkuttelevammaksi, kun hinta/voitto-suhde (P/E) on hieman yli 20-kertainen.

American Water Works Company, Inc. tarjoaa tytäryhtiöidensä kautta vesi- ja jätevesipalveluja Yhdysvalloissa. Se tarjoaa vesi- ja jätevesipalveluja noin 1700 yhteisölle 14 osavaltiossa ja palvelee noin 3,4 miljoonaa aktiivista asiakasta. Lisäksi yhtiöllä on noin 80 pintavedenpuhdistamoa, 480 pohjaveden käsittelylaitosta, 160 jätevedenpuhdistamoa, 52 500 kilometriä siirto-, jakelu- ja keruuputkistoja, 1 100 pohjavesikaivoa tai 1 700 vesi- ja jätevesipumppaamoa, 1 300 käsitellyn veden varastointilaitosta ja 76 patoa. Se tarjoaa juomavettä, jätevesipalveluja ja muita niihin liittyviä palveluja noin 14 miljoonalle ihmiselle 24 osavaltiossa.

2. Mueller Industries $MLI

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan aliarvostettuun mutta kasvavaan yhtiöön, pidät tästä yhtiöstä. Mueller Industries on ensimmäinen yritys tässä postauksessa, joka ei ole vesiyhtiö. Yritys on kuitenkin elintärkeä vesi-infrastruktuurin kannalta. Yritys valmistaa putkia, venttiileitä ja liitososia kaupallisiin ja kotitaloussovelluksiin. Viimeisimmällä vuosineljänneksellä Muellerin liikevaihto oli ennätykselliset 1,15 miljardia dollaria. Yhtiö erottuu edukseen, koska sen nettovelka on nolla ja se kasvattaa edelleen vapaata kassavirtaansa.

Yahoo Lähde. Rahoitus

En ole nähnyt tällaista luokitusta pitkään aikaan: Strong Buy -luokitus kertoo kaiken, ja tämän yhtiön potentiaalia seuraa tämän osakkeen hintaennuste, jossa analyytikot ennustavat osakkeen keskihinnaksi jopa 125 dollaria, mikä tarkoittaa yli 100 prosentin nousua.

3. Xylem $XYL

Viimeinen osake tässä korkeimpien osinkojen vesiosakkeiden luettelossa on yhtiö, joka käyttää teknologiaa veden niukkuuden ongelman ratkaisemiseen. Xylem väittää, että seuraavien kolmen vuoden aikana 1,8 miljardia ihmistä asuu alueilla, joilla ei ole riittävästi vettä. Tätä varten yritys tarjoaa satoja innovatiivisia ja älykkäitä teknologiaratkaisuja.

Xylem Inc. ja sen tytäryhtiöt suunnittelevat, valmistavat ja huoltavat teknisiä vesi- ja jätevesituotteita ja -ratkaisuja Yhdysvalloissa, Euroopassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä kansainvälisesti. Se toimii kolmella segmentillä: vesi-infrastruktuuri, sovellettu vesi sekä mittaus- ja valvontaratkaisut.

Tämän yrityksen kasvun odotetaan johtuvan vesi-infrastruktuurin pakollisesta nykyaikaistamisesta. Siksi analyytikot arvioivat, että yhtiö kasvaa vakaasti ja että se jakaa osinkoja.

Jokaisen sijoittajan on tehtävä oma päätöksensä, mutta mielestäni vesi on hyvin kiinnostavaa, olipa kyse sitten siitä, että se on välttämätöntä ihmiskunnan olemassaololle tai tuotantoprosesseille. Siihen ei kiinnitetä niin paljon huomiota kuin esimerkiksi öljyyn, kaasuun tai energiaan kokonaisuudessaan, ja silti artikkelin alussa olevat tilastot kertovat selvästi asiasta. Tällä viestillä halusin vain tuoda esiin mielenkiintoisen mahdollisuuden veden muodossa, joten älä pidä tätä sijoitusneuvona, vaan vain yksityissijoittajan analyysinä.

Jos pidät tästä postauksesta vedestä, voit antaa minulle seuraa :)

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇