@nilslundkvist

Vatten får inte mycket uppmärksamhet, men det är en viktig resurs för människans liv och för produktionsprocesser. Dess brist utgör en betydande risk för olika sektorer som halvledartillverkning, livsmedelssektorn, textilproduktion, gruvdrift och många andra... Det kan också vara en attraktiv investeringsmöjlighet, och vi kommer att diskutera möjligheterna i form av företag som är värda att investera i i den här artikeln.

Vatten som en investeringsmöjlighet, del 2.

En snabb sammanfattning för att göra oss medvetna om vattnets betydelse

Haven utgör 97 procent av jordens vatten. Merparten, 2,5 procent av jordens sötvatten, är inlåst i polarisarna, i marken eller är oåterkalleligt förorenat. Det betyder att 0,5 procent av allt vatten på jorden i dagsläget är potentiellt användbart för människor, djur och växter, vilket är ganska lite, eller hur?

Till att börja med är vatten en råvara som alltid kommer att behövas . Detta är särskilt viktigt eftersom vattenkriser håller på att uppstå i flera länder, däribland USA. I flera västländer kan en flerårig torka tvinga regeringen att minska vattenförbrukningen med upp till 25 %.

Det bör inte råda någon tvekan om vatten ur investeringssynpunkt alls, enligt min mening, och när det finns en möjlighet att göra det i form av utdelningar kan det vara en win-win-situation. På volatila marknader, som nu, är det alltid bra att investera i företag som betalar dig för att äga deras aktier.

Och så har vi den nuvarande "riskmiljön". Mot bakgrund av alla dessa faktorer kan du förstå varför utdelningsaktier är vattenhålet mellan tillväxt och värde. Många av dessa aktier presterar bättre än marknaden helt enkelt på grund av lagarna om utbud och efterfrågan.

Jag diskuterade betydelsen av vatten som investeringsalternativ mer ingående i en artikel som blev en stor framgång, så jag tar med den här: Den globala vattenkrisen är på väg, hur kan man investera i vatten? Eftersom 76 av 89 personer svarade i den senaste omröstningen att de vill ha fler artiklar om vatten och investeringsalternativ kommer vi att beskriva andra företag som är intressanta.

https://www.youtube.com/watch?v=aYeEBbdm_mc

1. American Water Works $AWK

American Water Works är ett av de ledande vattenföretagen i landet. Bolagets nuvarande utdelningsavkastning är 1,77 %. Det är inte särskilt imponerande, men det är bra, åtminstone över genomsnittet. Företaget har en vinstmarginal på 3,99 %, vilket är nästan dubbelt så mycket som branschgenomsnittet. Och med ett pris/vinstförhållande strax över 20 gånger blir AWK-aktiens värdering mer attraktiv.

American Water Works Company, Inc. tillhandahåller genom sina dotterbolag vatten- och avloppstjänster i USA. Företaget erbjuder vatten- och avloppstjänster till cirka 1 700 samhällen i 14 delstater och betjänar cirka 3,4 miljoner aktiva kunder. Dessutom driver företaget cirka 80 reningsverk för ytvatten, 480 reningsverk för grundvatten, 160 reningsverk för avloppsvatten, 52 500 miles av överförings-, distributions- och uppsamlingsledningar, 1 100 grundvattenbrunnar, 1 700 pumpstationer för vatten och avloppsvatten, 1 300 anläggningar för lagring av behandlat vatten och 76 dammar. Företaget tillhandahåller dricksvatten, avloppsvatten och andra relaterade tjänster till cirka 14 miljoner människor i 24 delstater.

2. Mueller Industries $MLI

Om du gillar att investera i ett företag som är undervärderat men som växer, kommer du att gilla det här företaget. Mueller Industries är det första företaget i detta inlägg som inte är ett vattenföretag. Företaget är dock viktigt för vatteninfrastrukturen. Företaget tillverkar rör, ventiler och kopplingar för kommersiella och privata tillämpningar. Under det senaste kvartalet genererade Mueller rekordintäkter på 1,15 miljarder dollar. Företaget utmärker sig för att det har noll nettoskuld och fortsätter att öka sitt fria kassaflöde.

Yahoo Källa. Ekonomi

Jag har inte sett ett sådant betyg på länge: Strong Buy-betyget säger allt, och företagets potential följs av prisprognosen för aktien, där analytikerna förutspår ett genomsnittligt pris så högt som 125 dollar, vilket är mer än 100 procent uppåt.

3. Xylem $XYL

Den sista aktien på listan över vattenaktier med högst utdelning är ett företag som använder teknik för att lösa det nya problemet med vattenbrist. Xylem hävdar att 1,8 miljarder människor kommer att leva i områden utan tillräckligt med vatten inom de närmaste tre åren. För detta ändamål levererar företaget hundratals innovativa och smarta tekniska lösningar.

Xylem Inc. och dess dotterbolag arbetar med design, tillverkning och service av tekniska vatten- och avloppsprodukter och lösningar i USA, Europa, Asien och Stillahavsområdet samt internationellt. Företaget är verksamt inom tre segment: vatteninfrastruktur, tillämpat vatten samt mät- och kontrolllösningar.

Företagets tillväxt förväntas drivas av den påtvingade moderniseringen av vatteninfrastrukturen. Analytiker räknar därför med en solid tillväxt för detta företag och utdelningar.

Varje investerare måste bestämma sig själv, men enligt min mening är vatten mycket intressant, oavsett om det är nödvändigt för mänsklighetens existens eller för produktionsprocesser. Den får inte lika mycket uppmärksamhet som till exempel olja, gas eller energi som helhet, men ändå kan man se statistiken i början av artikeln, som talar sitt tydliga språk. Med det här inlägget vill jag bara peka på en intressant möjlighet i form av vatten, så se det inte som investeringsråd utan bara som en analys från en privat investerare.

Om du gillar det här inlägget om vatten, kan du ge mig en följeslagare :)

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇