@faaswilkes

Aan water wordt niet veel aandacht besteed, maar het is een essentiële hulpbron voor het menselijk leven en voor productieprocessen. De schaarste ervan vormt een aanzienlijk risico voor verschillende industrieën zoals: de productie van halfgeleiders, de voedingssector, de textielproductie, evenals de mijnbouw en vele andere... Het kan ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid zijn, en wij zullen in dit document de mogelijkheden bespreken in de vorm van bedrijven die het waard zijn om in te investeren.

Water als investeringsmogelijkheid, deel 2.

Een korte samenvatting om ons bewust te maken van het belang van water

De oceanen bestaan voor 97% uit water op aarde. Het merendeel, 2,5% van het zoet water van de planeet, zit opgesloten in poolkappen, in de bodem of is onomkeerbaar vervuild. Dit betekent dat op dit moment 0,5% van al het water op aarde potentieel bruikbaar is voor mensen, dieren en planten.

Om te beginnen is water een goed dat altijd nodig zal zijn. Dit geldt vooral nu er in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, een watercrisis ontstaat. In verschillende westerse landen kan een meerjarige droogte de overheid verplichten het waterverbruik met 25% te verminderen.

Vanuit beleggingsoogpunt mag er volgens mij geen enkele twijfel bestaan over water, en wanneer er een mogelijkheid is om dit te doen in de vorm van dividenden kan het een win-win situatie zijn. In volatiele markten, zoals nu, is het altijd goed om te beleggen in bedrijven die u betalen om hun aandelen te bezitten.

En dan is er nog de huidige "risico"-omgeving. In het licht van al deze factoren ziet u waarom dividendaandelen het waterhoofd vormen tussen groei en waarde. Veel van deze aandelen doen het beter dan de markt, simpelweg vanwege de wetten van vraag en aanbod.

Ik ben dieper ingegaan op het belang van water als beleggingsalternatief in een artikel dat een groot succes was, daarom neem ik het hier op: de wereldwijde watercrisis komt eraan, hoe te beleggen in water? Aangezien 76 van de 89 mensen in de laatste peiling hebben geantwoord dat zij meer artikelen over water en beleggingsmogelijkheden willen, zullen wij andere bedrijven beschrijven die interessant zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=aYeEBbdm_mc

1. American Water Works $AWK

American Water Works is een van de toonaangevende waterbedrijven in het land. Het huidige dividendrendement van de onderneming is 1,77%. Dat is niet erg indrukwekkend, maar wel goed, in ieder geval bovengemiddeld goed. Het bedrijf heeft een winstmarge van 3,99%, bijna het dubbele van het sectorgemiddelde. En met een koers-winstverhouding van net boven de 20 wordt de waardering van AWK-aandelen aantrekkelijker.

American Water Works Company, Inc. levert via haar dochterondernemingen water- en afvalwaterdiensten in de Verenigde Staten. Zij biedt water- en afvalwaterdiensten aan ongeveer 1700 gemeenschappen in 14 staten en bedient ongeveer 3,4 miljoen actieve klanten. Daarnaast exploiteert het bedrijf ongeveer 80 oppervlaktewaterzuiveringsinstallaties, 480 grondwaterzuiveringsinstallaties, 160 afvalwaterzuiveringsinstallaties en 52.500 mijl aan transmissie-, distributie- en verzamelpijpleidingen en 1.100 grondwaterputten of 1.700 pompstations voor water en afvalwater, 1.300 faciliteiten voor de opslag van behandeld water en 76 dammen. Zij levert drinkwater, afvalwater en andere aanverwante diensten aan ongeveer 14 miljoen mensen in 24 staten.

2. Mueller Industries $MLI

Als u zich aangetrokken voelt tot investeren in een ondergewaardeerd maar groeiend bedrijf, zult u dit bedrijf leuk vinden. Mueller Industries is het eerste bedrijf in dit bericht dat geen waterbedrijf is. Het bedrijf is echter van vitaal belang voor de waterinfrastructuur. De onderneming vervaardigt buizen, kleppen en fittingen voor commerciële en residentiële toepassingen. In het meest recente kwartaal behaalde Mueller een recordomzet van 1,15 miljard dollar. Het bedrijf onderscheidt zich doordat het geen nettoschuld heeft en zijn vrije kasstroom blijft vergroten.

Yahoo. Bron. Financiën

Ik heb in lange tijd niet zo'n rating gezien: de Strong Buy rating zegt alles, en het potentieel van dit bedrijf wordt gevolgd door de prijsvoorspelling voor dit aandeel, waar analisten een gemiddelde prijs voorspellen tot $125, wat meer dan 100% upside is.

3. Xylem $XYL

Het laatste aandeel op deze lijst van wateraandelen met het hoogste dividend is een bedrijf dat technologie gebruikt om het opkomende probleem van waterschaarste aan te pakken. Xylem beweert dat in de komende drie jaar 1,8 miljard mensen zullen leven in gebieden zonder voldoende water. Daartoe levert het bedrijf honderden innovatieve en slimme technologische oplossingen.

Xylem Inc. en zijn dochterondernemingen houden zich bezig met het ontwerp, de fabricage en de service van water- en afvalwaterproducten en -oplossingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Stille Oceaan. Het is actief in drie segmenten: waterinfrastructuur, toegepast water en meet- en regeloplossingen.

De groei van dit bedrijf zal naar verwachting worden aangedreven door de gedwongen modernisering van de waterinfrastructuur. Daarom verwachten analisten een solide groei voor dit bedrijf, evenals dividenden.

Elke investeerder moet zijn eigen mening vormen, maar naar mijn mening is water zeer interessant, of het nu noodzakelijk is voor het bestaan van de mens of voor productieprocessen. Het krijgt niet zoveel aandacht als bijvoorbeeld olie, gas of energie als geheel, en toch zie je de statistieken aan het begin van het artikel, die duidelijk spreken. Met dit bericht wilde ik alleen wijzen op een interessante mogelijkheid in de vorm van water, dus zie dit niet als beleggingsadvies, maar gewoon als analyse van een particuliere belegger.

Als je deze post over water leuk vindt, kun je me volgen :)

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇