S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Ülemaailmne veekriis on tulemas, kuidas investeerida vette? 2. osa

Mart Poom
23. 9. 2022
4 min read

Veele ei pöörata palju tähelepanu, kuid see on nii inimeste elu kui ka tootmisprotsesside jaoks eluliselt tähtis ressurss. Selle vähesus kujutab endast olulist ohtu erinevatele tööstusharudele, nagu näiteks pooljuhtide tootmine, toiduainesektor, tekstiilitootmine, kaevandamine ja paljud teised... See võib olla ka atraktiivne investeerimisvõimalus ja me arutame käesolevas dokumendis võimalusi investeerimist väärivate ettevõtete näol.

Vesi kui investeerimisvõimalus, 2. osa.

Lühikokkuvõte, et teadvustada meile vee tähtsust

Ookeanid moodustavad 97% Maa veest. Suurem osa, 2,5% planeedi mageveest, on suletud polaarjäässe, pinnasesse või on pöördumatult reostunud. See tähendab, et praegu on 0,5% kogu planeedi veest potentsiaalselt kasutatav inimestele, loomadele ja taimedele, mis on tõesti üsna vähe, kas te ei arva?

Alustuseks on vesi kaup, mida on alati vaja . See on eriti tõsi, kuna mitmes riigis, sealhulgas Ameerika Ühendriikides, on tekkimas veekriis. Mitmes lääneriikides võib mitmeaastane põud nõuda, et valitsus vähendaks veetarbimist kuni 25%.

Minu arvates ei tohiks investeerimise seisukohalt vee suhtes üldse mingit kahtlust olla, ja kui selleks on võimalus dividendide näol, siis võib see olla mõlemale poolele kasulik. Ebastabiilsetel turgudel, nagu praegu, on alati hea investeerida ettevõtetesse, mis maksavad teile nende aktsiate omamise eest.

Ja siis on veel praegune "riskikeskkond". Kõigi nende tegurite valguses näete, miks dividendiaktsiad on kasvu- ja väärtusaktsiate vaheline veeuputus. Paljud neist aktsiatest ületavad turgu lihtsalt pakkumise ja nõudluse seaduste tõttu.

Käsitlesin vee kui investeerimisalternatiivi tähtsust põhjalikumalt ühes artiklis, mis oli väga edukas, nii et lisan selle siia: Globaalne veekriis on tulemas, kuidas investeerida vette? Kuna viimases küsitluses vastas 76 inimest 89-st, et nad sooviksid rohkem artikleid vee ja investeerimisvõimaluste kohta, siis kirjeldame teisi huvipakkuvaid ettevõtteid.

https://www.youtube.com/watch?v=aYeEBbdm_mc

1. American Water Works $AWK+0.5%

American Water Works on üks juhtivaid vee-ettevõtteid riigis. Ettevõtte praegune dividenditootlus on 1,77%. See ei ole väga muljetavaldav, kuid see on hea, vähemalt üle keskmise. Ettevõtte kasumimarginaal on 3,99%, mis on peaaegu kaks korda suurem kui tööstusharu keskmine. Ja kuna hinna ja kasumi suhe (P/E) on veidi üle 20-kordne, muutub AWK aktsia hindamine atraktiivsemaks.

American Water Works Company, Inc. pakub oma tütarettevõtete kaudu vee- ja reoveeteenuseid Ameerika Ühendriikides. Ta pakub vee- ja kanalisatsiooniteenuseid ligikaudu 1700 kogukonnale 14 osariigis ning teenindab ligikaudu 3,4 miljonit aktiivset klienti. Lisaks sellele haldab ettevõte ligikaudu 80 pinnaveepuhastusjaama, 480 põhjaveepuhastusjaama, 160 reoveepuhastusjaama ja 52 500 miili ülekande-, jaotus- ja kogumistorustikke ning 1100 põhjaveekaevu või 1700 vee- ja reoveepumplat, 1300 puhastatud vee hoidlat ja 76 tammi. Ta pakub joogivett, reovett ja muid sellega seotud teenuseid ligikaudu 14 miljonile inimesele 24 osariigis.

2. Mueller Industries $MLI+1.0%

Kui teid köidab investeerimine ettevõttesse, mis on alahinnatud, kuid kasvab, siis see ettevõte meeldib teile. Mueller Industries on esimene ettevõte selles postituses, mis ei ole vee-ettevõte. Kuid ettevõte on vee infrastruktuuri jaoks eluliselt tähtis. Ettevõte toodab torusid, ventiile ja liitmikke äri- ja elamurajatiste jaoks. Viimases kvartalis teenis Mueller rekordilise tulu 1,15 miljardit dollarit. Ettevõte paistab silma sellega, et tal on null netovõlga ja ta suurendab jätkuvalt oma vaba rahavoogu.

Yahoo Allikas. Rahandus

Ma pole ammu sellist reitingut näinud: tugev ostureiting ütleb kõik ja selle ettevõtte potentsiaalile järgneb selle aktsia hinnaprognoos, kus analüütikud ennustavad keskmiseks hinnaks kuni 125 dollarit, mis on rohkem kui 100% tõusu.

3. Xylem $XYL-0.1%

Viimane aktsia selles kõrgeima dividendiga veeaktsiate nimekirjas on ettevõte, mis kasutab tehnoloogiat, et lahendada tekkivat veepuuduse probleemi. Xylem väidab, et järgmise kolme aasta jooksul elab 1,8 miljardit inimest piirkondades, kus ei ole piisavalt vett. Selleks pakub ettevõte sadu uuenduslikke ja arukaid tehnoloogilisi lahendusi.

Xylem Inc. ja selle tütarettevõtjad tegelevad projekteeritud vee- ja reoveetoodete ja -lahenduste projekteerimise, tootmise ja teenindamisega Ameerika Ühendriikides, Euroopas, Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas ning rahvusvaheliselt. Ettevõte tegutseb kolmes segmendis: veeinfrastruktuur, rakenduslik vesi ning mõõtmis- ja kontrollilahendused.

Selle ettevõtte kasvu eeldatavasti soodustab vee infrastruktuuri sunnitud moderniseerimine. Seetõttu prognoosivad analüütikud sellele ettevõttele nii tugevat kasvu kui ka dividende.

Iga investor peab ise otsustama, kuid minu arvates on vesi väga huvitav, kas selle vajalikkuse tõttu inimkonna eksistentsile või tootmisprotsessidele. Sellele ei pöörata nii palju tähelepanu kui näiteks naftale, gaasile või energeetikale tervikuna, ja ometi näete artikli alguses statistikat, mis räägib selgelt. Selle postitusega tahtsin lihtsalt juhtida tähelepanu huvitavale võimalusele vee näol, nii et ärge vaadake seda kui investeerimisnõustamist, vaid kui jaeinvestori analüüsi.

Kui sulle meeldib see postitus veest, võid mulle järgida :)


Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.