S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Aceste 3 companii sunt pregătite pentru o creștere fulminantă datorită unei decizii a celui mai puternic om de pe…

Nicolae Francescu
24. 9. 2022
4 min read

Desemnarea celui mai puternic om de pe planetă este deschisă la interpretări. Dar cel mai des este folosit în legătură cu președintele american. Deși nu face parte direct din piață, el o poate influența prin acțiunile și declarațiile sale. Iar Joe Biden a venit recent cu una care a adus literalmente un uragan în pânzele multor sectoare. Și aruncăm o privire asupra a trei reprezentanți ai uneia dintre ele care ar putea beneficia de pe urma deciziei președintelui.

Mișcările lui Joe Biden ar putea ajuta mai multe companii

Guvernul american și producătorii de automobile se unesc. Ambele părți par să realizeze că o astfel de schimbare radicală va necesita zeci de miliarde de dolari în investiții înainte ca consumatorii să treacă în masă la mașinile electrice.

Președintele a apărut la North American International Auto Show pentru a promova așa-numita IRA, Inflation Reduction Act, un efort de reducere a inflației. El a fost preocupat în principal de impactul pe care această mutare de 749 de miliarde de dolari îl va avea asupra industriei auto.

Pentru prima dată, IRA oferă credite fiscale pentru achiziționarea de vehicule electrice noi și second-hand. Prin urmare, este ușor de înțeles către ce industrii și companii vor merge acești bani.

Tesla $TSLA-3.6%

Tesla este constructorul auto numărul unu în America și, prin urmare, este posibil să profite de valul de scutiri fiscale pentru achiziționarea de vehicule electrice. Pentru americani, aceasta va fi probabil o oportunitate tentantă.

Ford $F+0.2%

Deși nu este un producător de vehicule electrice pur, Ford se implică foarte agresiv în sectorul vehiculelor electrice. Prin urmare, și aceasta ar trebui să beneficieze de IRA.

Rivian $RIVN+1.0%

Nu sunt în totalitate un fan al acestei companii, dar ar fi probabil nedrept să nu o includem în selecție. Evident că are fanii lui (chiar și în rândurile cititorilor Bulios, după cum am aflat 😁) și chiar a început deja să producă, așa că e pe cale să primească un impuls de la Biden cu IRA-ul său.

https://www.youtube.com/watch?v=0BmG0ZlnmHE

Ce va mai afecta Biden și IRA?

Rămânem la vehiculele electrice - noua lege privind infrastructura adoptată în noiembrie anul trecut investește 7,5 miliarde de dolari pentru a construi stații de încărcare a vehiculelor electrice în toată America. Biden a anunțat în cadrul evenimentului că primele 900 de milioane de dolari vor fi aprobate pentru construirea a 500.000 de stații de încărcare în întreaga țară . Un număr solid.

Cu toate acestea, în conformitate cu proiectul de lege, dealerii auto individuali nu pot solicita finanțare ca beneficiari direcți. Fondurile sunt alocate statelor, iar una dintre cerințele legale asociate finanțării este că stațiile de încărcare trebuie să fie accesibile publicului .

Ce este un IRA?

Legea privind reducerea inflației (atenție să nu o confundăm cu cealaltă lege americană bine-cunoscută, IRA ( Individual Retirement Account ), o formă de economisire pentru pensie) este o lege revoluționară a Statelor Unite ale Americii care are ca scop reducerea inflației prin reducerea deficitului, scăderea prețurilor la medicamentele eliberate pe bază de rețetă și investiții în producția internă de energie, promovând în același timp energia curată.

Acesta a fost promulgat în 117. Congresul Statelor Unite și a fost promulgată de președintele Joe Biden la 16 august 2022. Legea a fost rezultatul negocierilor privind legea "Build Back Better Act", care, în urma opoziției, a fost redusă și rescrisă în mod cuprinzător față de propunerea inițială. Legea, așa cum a fost adoptată, va aduce 749 de miliarde de dolari și va autoriza cheltuieli de 391 de miliarde de dolari pentru energie și schimbări climatice, 238 de miliarde de dolari pentru reducerea deficitului, subvenții pe trei ani în cadrul Affordable Care Act, reforma medicamentelor pe bază de rețetă pentru a reduce prețurile la medicamente și reforma fiscală. Legea reprezintă cea mai mare investiție în combaterea schimbărilor climatice din istoria Statelor Unite.

În ciuda tuturor efectelor (aparent pozitive), IRA își va găsi adversarii, iar impactul asupra reducerii inflației este, în general, discutabil.

Dacă vă plac articolele și postările mele, nu ezitați să aruncați un follow. Mulțumesc! 🔥

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este doar rezumatul și analiza mea, bazată pe date de pe internet și pe alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.