S&P 500 ^GSPC
5,251.31
+0.05%
Tesla TSLA
$176.60
-1.80%
Meta META
$487.97
-1.19%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Microsoft MSFT
$420.23
-0.28%
Amazon AMZN
$180.22
+0.22%
Alphabet GOOG
$152.13
+0.13%
Nvidia NVDA
$902.80
+0.03%

Ez a 3 vállalat a bolygó leghatalmasabb emberének döntésének köszönhetően meteorikus növekedés előtt áll.

György Sárosi
24. 9. 2022
5 min read

A bolygó legerősebb emberének megnevezése értelmezhető. Leggyakrabban azonban az amerikai elnökkel kapcsolatban használják. Bár nem közvetlen részese a piacnak, tetteivel és kijelentéseivel befolyásolhatja azt. Joe Biden pedig nemrégiben előállt egy olyannal, amely szó szerint hurrikánt keltett számos ágazat vitorlájába. És megnézzük az egyiknek három képviselőjét, akiknek hasznára válhat az elnök döntése.

Joe Biden lépései több vállalatnak is segíthetnek

Az amerikai kormány és az autógyártók összefogtak. Úgy tűnik, mindkét fél tisztában van azzal, hogy egy ilyen átfogó változáshoz több tízmilliárd dolláros beruházásra lesz szükség, mielőtt a fogyasztók tömegesen átállnának az elektromos autókra.

Az elnök az Észak-amerikai Nemzetközi Autókiállításon jelent meg, hogy az úgynevezett IRA-t, az inflációcsökkentő törvényt, az infláció csökkentésére irányuló erőfeszítést népszerűsítse. Elsősorban a 749 milliárd dolláros lépésnek az autóiparra gyakorolt hatása miatt aggódott.

Az IRA első alkalommal nyújt adójóváírást új és használt elektromos járművek vásárlásához. Ebből tehát könnyen kiderül, hogy mely iparágakba és vállalatokhoz fog áramlani ez a pénz.

Tesla $TSLA-1.8%

A Tesla Amerika első számú autógyártója, ezért valószínűleg meglovagolja az elektromos járművek vásárlására vonatkozó adókedvezmények hullámát. Az amerikaiak számára ez valószínűleg csábító lehetőség.

Ford $F+1.2%

Bár a Ford nem tisztán EV-gyártó, nagyon agresszívan lépked az EV-szektorban. Ezért az IRA-nak is részesülnie kell az előnyökből.

Rivian $RIVN+2.0%

Nem vagyok teljes mértékben rajongója ennek a cégnek, de valószínűleg nem lenne igazságos, ha nem venném be a válogatásba. Nyilván vannak rajongói (még a Bulios olvasók soraiban is, mint megtudtam 😁), sőt, már a gyártásba is belekezdett, szóval jó úton halad, hogy Biden az IRA-jával lendületet adjon neki.

https://www.youtube.com/watch?v=0BmG0ZlnmHE

Mit fog még Biden és az IRA befolyásolni?

Maradunk az elektromos autóknál - a tavaly novemberben elfogadott új infrastruktúra-törvényjavaslat 7,5 milliárd dollárt fordít az elektromos autók töltőállomásainak kiépítésére szerte Amerikában. Biden az eseményen bejelentette, hogy az első 900 millió dollárt 500 000 töltőállomás építésére hagyják jóvá országszerte . Szolid szám.

A törvényjavaslat értelmében azonban az egyes autókereskedések nem pályázhatnak közvetlen kedvezményezettként támogatásra. A forrásokat államoknak osztják ki, és a finanszírozáshoz kapcsolódó egyik jogi követelmény, hogy a töltőállomásoknak nyilvánosan hozzáférhetőnek kell lenniük.

Egyébként mi az az IRA?

Azinflációcsökkentő törvény (vigyázzunk, hogy ne keverjük össze a másik jól ismert amerikai IRA-val, amely az egyéni nyugdíjszámla, a nyugdíjcélú megtakarítások egyik formája) egy úttörő amerikai törvény, amelynek célja az infláció megfékezése a deficit csökkentésével, a vényköteles gyógyszerek árának csökkentésével és a hazai energiatermelésbe való befektetéssel, a tiszta energia előmozdítása mellett.

Ezt 117-ben léptették hatályba. Az Egyesült Államok Kongresszusa, és Joe Biden elnök 2022. augusztus 16-án írta alá. A törvény a "Build Back Better Act"-ről folytatott tárgyalások eredménye, amelyet az ellenállás után az eredeti javaslathoz képest csökkentettek és átfogóan átdolgoztak. Az elfogadott törvény 749 milliárd dollárt hoz be, és 391 milliárd dollárt engedélyez az energiával és az éghajlatváltozással kapcsolatos kiadásokra, 238 milliárd dollárt a hiány csökkentésére, hároméves támogatásokat a megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvény alapján, a gyógyszerárak csökkentését célzó vényköteles gyógyszerek reformját és az adóreformot. A törvény az Egyesült Államok történetében a legnagyobb beruházást jelenti az éghajlatváltozás kezelésére.

Minden (látszólag pozitív) hatás ellenére az IRA-nak lesznek ellenzői, és az infláció csökkentésére gyakorolt hatása általában megkérdőjelezhető.

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.