S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Need 3 ettevõtet on tänu planeedi kõige võimsama mehe otsusele seatud meteoorse kasvu teele

Mart Poom
24. 9. 2022
3 min read

Planeedi kõige võimsama mehe nimetus on tõlgendatav. Kõige sagedamini kasutatakse seda aga seoses Ameerika presidendiga. Kuigi ta ei ole turu otsene osa, saab ta seda oma tegevuse ja avaldustega mõjutada. Ja Joe Biden tuli hiljuti välja ühega, mis on paljude sektorite purjedesse sõna otseses mõttes orkaani toonud. Ja me heidame pilgu kolmele esindajaile, kes võiksid presidendi otsusest kasu saada.

Joe Bideni sammud võivad aidata mitmeid ettevõtteid

USA valitsus ja autotootjad on omamoodi kokku tõmbunud. Mõlemad pooled näivad mõistvat, et selline ulatuslik muutus nõuab kümneid miljardeid dollareid investeeringuid, enne kui tarbijad massiliselt elektriautodele üle lähevad.

President esines Põhja-Ameerika rahvusvahelisel autonäitusel, et tutvustada nn IRA-d, inflatsiooni vähendamise seadust, mis on katse vähendada inflatsiooni. Ta oli peamiselt mures 749 miljardi dollari suuruse sammu mõju pärast autotööstusele.

Esimest korda annab IRA maksusoodustusi uute ja kasutatud elektrisõidukite ostmiseks. Seega on sellest lihtne näha, millistesse tööstusharudesse ja ettevõtetesse see raha voolab.

Tesla $TSLA-3.6%

Tesla on Ameerika autotootja number üks ja seetõttu on tõenäoline, et ta saab elektriautode ostmiseks mõeldud maksusoodustuste lainel kaasa sõita. Ameeriklaste jaoks on see tõenäoliselt ahvatlev võimalus.

Ford $F+0.2%

Kuigi Ford ei ole puhas elektrisõidukite tootja, astub ta väga agressiivselt elektrisõidukite sektorisse. Seetõttu peaks ka see saama kasu IRAst.

Rivian $RIVN+1.0%

Ma ei ole selle ettevõtte täielik fänn, kuid ilmselt oleks ebaõiglane jätta see valikusse lisamata. Ilmselt on tal oma fännid (isegi Buliose lugejate ridades, nagu ma teada sain 😁) ja ta on isegi juba tootmisega alustanud, nii et ta on õigel teel, et Biden oma IRA-ga hoogu juurde saada.

https://www.youtube.com/watch?v=0BmG0ZlnmHE

Mida Biden ja IRA veel mõjutavad?

Me jääme elektriautode juurde - eelmise aasta novembris vastu võetud uus infrastruktuuri seaduseelnõu investeerib 7,5 miljardit dollarit elektriautode laadimisjaamade ehitamiseks kogu Ameerikas. Biden teatas üritusel, et esimesed 900 miljonit dollarit kiidetakse heaks 500 000 laadimisjaama ehitamiseks kogu riigis . Kindel number.

Kuid seaduseelnõu kohaselt ei saa üksikud autokauplused taotleda rahastamist otseste abisaajatena. Raha eraldatakse osariikidele ja üks rahastamisega seotud juriidilisi nõudeid on, et laadimisjaamad peavad olema avalikult kättesaadavad.

Mis on IRA ikkagi?

Inflatsiooni vähendamise seadus (ettevaatust, et mitte segi ajada seda teise tuntud Ameerika IRA-ga, mis on individuaalne pensionikonto, üks pensionisäästude vorm) on murranguline Ameerika Ühendriikide seadus, mille eesmärk on ohjeldada inflatsiooni, vähendades eelarvepuudujääki, alandades retseptiravimite hindu ja investeerides kodumaisesse energiatootmisse, edendades samal ajal puhast energiat.

See võeti vastu 117. Ameerika Ühendriikide Kongressi ja allkirjastas president Joe Biden 16. augustil 2022. aastal. Seadus oli läbirääkimiste tulemus, mis toimusid seaduse "Build Back Better Act" üle, mida vähendati ja kirjutati algsest ettepanekust põhjalikult ümber pärast vastuseisu. Vastuvõetud seadus toob sisse 749 miljardit dollarit ja lubab 391 miljardi dollari ulatuses kulutusi energeetikale ja kliimamuutustele, 238 miljardit dollarit eelarvepuudujäägi vähendamiseks, kolme aasta jooksul toetusi taskukohase hoolduse seaduse alusel, retseptiravimireformi ravimihindade alandamiseks ja maksureformi. Seadus kujutab endast USA ajaloo suurimat investeeringut kliimamuutustega tegelemiseks.

Vaatamata kõigile (näiliselt positiivsetele) mõjudele leiab IRA oma vastased ja mõju inflatsiooni vähendamisele on üldiselt küsitav.

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.