S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 valikut nafta- ja gaasiettevõtteid, millel on ligi 6% dividenditootlus

Mart Poom
25. 9. 2022
4 min read

Dividendiaktsiate valimisel on nafta- ja gaasiettevõtted viimasel ajal muutunud väga populaarseks. Arvestades selle aasta nafta- ja gaasiprobleeme, on selge, et nõudlus nende kaupade järele on endiselt suur. Selle tulemusena on paljude energiaettevõtete kasumid head, mis kajastub nende dividendides. Vaatame 3 nafta- ja gaasiettevõtet, mille keskmine dividenditootlus on peaaegu 6%.

1. Baker Hughes $BKR+1.2%

Baker Hughes Company pakub tehnoloogiaid ja teenuseid energeetika ja tööstuse väärtusahelale kogu maailmas. Ettevõte tegutseb neljas segmendis: (OFS), naftaväljade seadmed (OFE), turbomasinad ja protsessilahendused (TPS) ning digitaalsed lahendused (DS).

  • OFS: uurimis-, puurimis-, puurimis-, puurkaabli-, hindamis-, komplekteerimis-, tootmis- ja sekkumisteenused ning puurimis- ja komplekteerimisvedelikud, puurkaabli-, puurkaevude komplekteerimisvahendid ja -süsteemid, puurkaevude sekkumisvahendid ja -teenused, survepumpsüsteemid.
  • Naftaväljade seadmed: veealused ja pinnalähedased puurkaevuotsad, rõhu juhtimise ja tootmise süsteemid ja teenused, paindlikud torustikusüsteemid avamere- ja maismaarakenduste jaoks ning lahendused puurkaevu elutsükli jaoks, sealhulgas puurkaevu sekkumise ja dekomisjoneerimise lahendused.
  • Turbomachinery & Process Solutions (TPS): seadmed ja nendega seotud teenused nafta- ja gaasitööstuse mehaaniliste ajamite, kompressiooni ja energiatootmise jaoks. Tooteportfelli kuuluvad ajamid, kompressorid ja võtmed kätte lahendused, pumbad, ventiilid ning väikesemahulised kokkusurutud maagaasi ja veeldatud maagaasi lahendused.
  • Digitaalsed lahendused (DS): anduripõhised protsessimõõtmised, masinate seisundi ja seisukorra jälgimine
BKR aktsia tulemused

Ettevõtte aktsia kaupleb praegu 21,73 dollari juures, mis annab dividenditootluseks üle 3%. Aastaga on aktsia hind langenud peaaegu 13%. Edasine PE suhe tuleb välja 15,7. Ettevõte oli kasumlik ainult 2018. ja 2019. aastal, kuid see on asutatud alles 2016. aastal, mida tuleb silmas pidada.

Põhjused, miks Baker Hughesist huvitatud olla? Esiteks on toorainehinnad endiselt kõrged ja ettevõte saab sellest kasu. Teiseks, paremad tulemused konkurentide seas. Baker Hughes jäi varem maha konkurentidest nagu Schlumber ja Haliburton.

2. Devon Energy $DVN+0.8%

Devon Energy keskendub USA maismaavaradele ning on juhtiv uurimis- ja tootmisettevõte. Selle kuu alguses astus ettevõte suure sammu oma maagaasiportfelli laiendamisel, kui ta sõlmis lepingu Delfin Midstreamiga. Leping, mis on veeldatud maagaasi (LNG) ekspordipartnerlus, võimaldab toota kokku 2 miljonit tonni veeldatud maagaasi aastas. See peaks tähendama Devon Energy vaba rahavoo tugevat suurenemist, mis võib lõpuks aktsionäridele dividendidena tagasi maksta.

DVNi aktsia tulemused

DVNi aktsia kaupleb praegu 57,69 dollaril, mis tähendab ligi 65% tõusu ühe aasta jooksul. Edasine hinna ja hinna suhtarv on 6. Ettevõtte dividenditootlus on üle 8%.

Teise kvartali lõpus oli ettevõtte netovõla ja EBITDA suhe 0,4, mis näitab, et ettevõte on võtnud konservatiivse lähenemisviisi võlgade suhtes, mis seab ta kindlale finantsalusele. Lisaks näitab ettevõtte 2022. aasta vaba rahavoo prognoos 6,5 miljardit dollarit, et ettevõttel on ruumi oma bilansi edasiseks tugevdamiseks võla vähendamise kaudu.

3. Kinder Morgan $KMI+3.5%

Kinder Morgan, Inc. tegutseb Põhja-Ameerikas energiainfrastruktuuri ettevõttena. Ettevõte tegutseb neljas segmendis: maagaasitorustikud, tootetorustikud, terminalid ja CO2.

  • maagaasitorustikud: omab ja käitab riikidevahelisi ja riikidevahelisi maagaasitorustikke ja maa-aluseid maagaasihoidlaid, maagaasi kogumisrajatisi ning maagaasi töötlemis- ja töötlemisrajatisi.
  • Tootetorustikud: omab ja haldab rafineeritud naftatoodete torujuhtmeid ning toornafta ja kondensaadi torujuhtmeid ja nendega seotud tooteterminale ning toornafta torujuhtmete segamisrajatisi.
  • terminalid: vedelike ja puistevedelike terminalid, mis hoiustavad ja töötlevad mitmesuguseid kaupu, sealhulgas bensiini, diislikütust, kemikaale, etanooli, metallid ja naftakoksi; omab tanklaid.
  • CO2: toodab, transpordib ja müüb CO2, et kaevandada ja toota naftat küpsetest naftaväljadest.
KMI aktsia tulemused

KMI aktsia sulgus viimati 16,53 dollaril, mis on 2,65% madalam kui aasta tagasi. Edasine PE suhtarv on 14. Praegune aktsiahind annab ettevõttele 6,72% dividenditootlust.

Veel mõned aastad tagasi näisid torujuhtme- ja infrastruktuurihiiglase Kinder Morgani kasvuväljavaated hämarad. Kapitalikulutused olid kümnendi madalaimal tasemel, kuna investorid seadsid kahtluse alla maagaasi infrastruktuuri pikaajalise elujõulisuse maailmas, kus energiaallikad on üha enam taastuvad.

Kuid 2022.aastal on olukord hoopis teistsugune. Ülemaailmne murrang energiatööstuses muudab maagaasi usaldusväärsuse Euroopa ja Aasia energiasõltuvate riikide jaoks tähtsamaks kui kunagi varem. Ameerika Ühendriigid on nafta ja maagaasi eksportija. Ehkki kodumaised kasvuväljavaated on endiselt piiratud, on USA-l olemas võimalused suurendada maagaasi tootmist, jahutada ja kondenseerida gaasi vedelikuks ning seejärel tarnida seda klientidele üle maailma.

Kas teil on mõni neist ettevõtetest oma portfellis? Kas te kasutate energiaaktsioone dividendiportfelli loomiseks? 🤔

Vastutusest loobumine: See ei ole investeerimissoovitus.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.