S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 rastové akcie, ktoré sú v extrémnom prepade a miliardári ich neprestávajú kupovať

Kristian Šooš
26. 9. 2022
7 min read

Posledné obdobie nie je pre nás investorov ideálnym časom a môžeme povedať, že je jedno z najnáročnejších za posledné roky. Avšak, keď sa na to pozrieme z inej perspektívy, môžeme tieto volatilné časy na trhu považovať za skvelú príležitosť na nákup akcií, ktoré sú vo výraznom prepade. A čo je ešte lepšie, máme možnosť sa inšpirovať významnými investičnými menami a ich nákupmi, ktoré prechádzajú určite kvalitnou analýzou.

3 spoločnosti, ktoré známi investori nakupujú aj počas prepadov.

Čo sa týka týchto spoločností ani bear market nezabránil týmto investorom investovať do spoločností, ktoré majú vysoký potenciál a teraz sú v atraktívnom % prepade. Výhodu máme v tom, že môžeme sledovať podľa formuláru 13F čo sa kupuje a kedy sa kupuje a hlavne kým sa kupuje. A na základe toho sa vieme celkom dobre inšpirovať, nakoľko tieto mená majú prístup ku kvalitným informáciám.

Čo je obzvlášť zaujímavé, je to, že vybraní miliardári sa zameriavajú na niektoré z prepadnutých rastových akcií na Wall Street. Nasledujúce tri rastové akcie klesli o desiatky %, no miliardári nemôžu prestať kupovať ich akcie. čo môže byť dobrým znakom pre tieto firmy.

1. Okta $OKTA-1.8%

Okta, Inc. poskytuje riešenia identity pre podniky, malé a stredné podniky, univerzity, neziskové organizácie a vládne agentúry v Spojených štátoch a na medzinárodnej úrovni. Spoločnosť ponúka Okta Identity Cloud, platformu, ktorá ponúka sadu produktov a služieb, ako napríklad Universal Directory, cloudový systém záznamov na ukladanie a zabezpečenie profilov používateľov, aplikácií a zariadení pre organizáciu, taktiež Single Sign-On, ktoré umožňuje používateľom pristupovať k aplikáciám v cloude alebo on-premise z rôznych zariadení. Adaptive Multi-Factor Authentication poskytuje vrstvu zabezpečenia pre cloud, mobilné, webové aplikácie a dáta. Správa životného cyklu, ktorá umožňuje IT organizáciám alebo vývojárom spravovať identitu používateľa počas celého životného cyklu...

Okta je čo sa týka grafu približne v 80% prepade od ATH, čo je dosť atraktívne. Pokles ceny akcií Okty však nestačil na to, aby odstrašil miliardára Kena Griffina z Citadel Advisors alebo Jima Simonsa z Renaissance Technologies. Citadel a Renaissance kúpili v druhom štvrťroku približne 1,6 milióna akcií a 618 300 akcií Okta.

Zdroj: Yahoo.Finance

Atraktivita môže byť spôsobená čoraz väčšou intenzitou rôznych kybernetických útokov. Vďaka tomu sú riešenia kybernetickej bezpečnosti na úrovni podniku a koncových používateľov nevyhnutnosťou v akomkoľvek ekonomickom prostredí. Okta sa špecificky opiera o umelú inteligenciu, ktorá umožňuje jej platforme, aby sa časom stala efektívnejšou pri rozpoznávaní hrozieb a reagovaní na ne. Ďalším kľúčovým aspektom príbehu o raste Okta je jej akvizícia Auth0 v hodnote 6,5 miliardy dolárov, ktorá bola dokončená v máji 2021. Hoci Auth0 zatiaľ zostáva nezávislou entitou pod zastrešením Okta, táto akvizícia rozširuje príťažlivosť Okty pre podniky a rozširuje možnosti spoločnosti. predajné kanály na medzinárodné trhy. Okta už skôr uviedla, že jej trh s adresovateľným zabezpečením identity predstavuje 80 miliárd dolárov.  Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť, analytici z Yahoo predikujú mediánovú cenu tejto spoločnosti na úrovni 100 dolárov, čo je takmer 100%-ný nárast, avšak na čo treba upriamiť pohľad je to, že majú za rok 2022 stratu vo výške takmer 850 miliónov dolárov.

2. Upstart $UPST-2.0% 

Upstart Holdings, Inc., spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami, prevádzkuje cloudovú platformu na požičiavanie umelej inteligencie v Spojených štátoch. Ich platforma zhromažďuje spotrebiteľský dopyt po úveroch a spája ju so sieťou bankových partnerov spoločnosti s podporou AI. Takmer tri štvrtiny všetkých schvaľovaní pôžičiek na platforme Upstart sú automatizované. To znamená ušetrený čas a peniaze pre žiadateľov o úver aj pre zhruba šesť desiatok finančných inštitúcií, s ktorými Upstart spolupracuje. Konkurenčnú výhodu im dáva fakt, že platforma Upstart otvára príležitosti pre ľudí, ktorí by neboli schválení tradičným procesom preverovania.

Táto spoločnosť je častokrát skloňovaná a vychádza o nej veľa príspevkov, fakt je jeden, že je v prepade viac ako 90% od ATH a to už môže z hľadiska grafu vyzerať všelijako. Napriek slabému výkonu Upstartu za posledný rok vidí miliardár Philippe Laffont z Coatue Management lepšie dni. Počas druhého štvrťroka Laffontov fond kúpil viac ako 2,36 milióna akcií Upstart, čo mu dalo takmer 2,8% podiel v spoločnosti.

Zdroj: Yahoo.Finance

Čo sa týka ceny, tak analytici odhadujú mediánovú cenu na úrovni 26 dolárov.

Upstart je podľa analytikov len na začiatku svojej potenciálnej cesty a môže mať toho veľa pred sebou. Po rokoch zamerania sa na osobné pôžičky sa to začalo presadzovať do poskytovania pôžičiek na autá a pôžičky pre malé podniky. Na kombinovanom základe ponúkajú adresovateľný trh 10-krát väčší ako osobné pôžičky, takže priestor na rast tu určite je.

Zdroj: Yahoo.Finance

Avšak ako môžeme vidieť rating od Yahoo je na statuse za Hold, preto treba pred investovaním spraviť široký prieskum a analýzu.

3. Nvidia $NVDA-10.0% 

Túto spoločnosť asi nemusím špeciálne predstavovať. NVIDIA Corporation poskytuje grafické, výpočtové a sieťové riešenia v Spojených štátoch, na Taiwane, v Číne a na medzinárodnej úrovni. NVIDIA Corporation predáva svoje produkty výrobcom originálneho vybavenia, originálnym výrobcom zariadení, výrobcom systémov, výrobcom doplnkových dosiek, maloobchodníkom/distribútorom, nezávislým dodávateľom softvéru, poskytovateľom internetových a cloudových služieb, výrobcom automobilov...

Zdroj: Yahoo.Finance

Čo sa týka mediánovej ceny za akcie Nvidie, analytici vidia priemer na hodntoe 197 dolárov, čo je pekné % oproti aktuálnej hodnote.

Aj keď spoločnosť je vo výraznom prepade oproti ATH, približne -60% ani to neodradilo niektorých známych investorov k tomu, aby nakupovali. Investori z Two Sigma Investments vo veľkom nakupovali akcie Nvidie. Počas druhého štvrťroka kúpila Two Sigma takmer 1,27 milióna akcií. Atraktivita tejto spoločnosti môže byť spôsobená aj tým, že Nvidia plánuje rozširovať segment dátových centier. Hoci väčšina investorov pozná Nvidiu pre jej grafické procesorové jednotky, ktoré sa používajú pri hraní počítačových hier a ťažbe kryptomien, dátové centrá predstavujú najzaujímavejšiu dlhodobú príležitosť spoločnosti. Nvidii sa taktiež otvárajú dvere v novom a rýchlo rastúcom odvetví metaverse. Avšak nikdy nie je nič ideálne a slabnúce výhliadky ekonomického rastu a geopolitické problémy sú však v súčasnosti pre Nvidiu vážnym problémom.

Zdroj: Yahoo.Finance

Ako môžeme vidieť analytici z Yahoo dali tejto spoločnosti jasný status BUY.

Môžeme vidieť, že skúsení investori vnímajú túto situáciu ako príležitosť na nákup akcií v pekných výpredajoch. Je určite jasné, že disponujú kvalitnými informáciami a tímami analytikov. Preto je určite dobré sa inšpirovať od nich, avšak rozhodnutie je na vás a neberte to ako investičnú radu, len ako nápovedu.

Ak sa Vám tento príspevok páči, môžete mi dať follow a prípadný komentár.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.