S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 acțiuni de creștere care sunt în scădere extremă și pe care miliardarii continuă să le cumpere

Nicolae Francescu
26. 9. 2022
8 min read

Ultima perioadă nu este una ideală pentru noi, investitorii, și putem spune că este una dintre cele mai dificile din ultimii ani. Cu toate acestea, dacă privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită, putem considera aceste perioade volatile de pe piață ca fiind o ocazie excelentă de a cumpăra acțiuni care se află într-o criză semnificativă. Și mai bine, avem ocazia să ne inspirăm din marile nume de investiții și din achizițiile lor, care sunt cu siguranță supuse unei analize de calitate.

Iată 3 companii pe care investitori renumiți le cumpără chiar și în perioadele de criză.

În ceea ce privește aceste companii, nici măcar piața bear nu i-a împiedicat pe acești investitori să investească în companii care au un potențial ridicat și care se află acum într-o perioadă de scădere atractivă. Avantajul pe care îl avem este că putem urmări, prin intermediul formularului 13F, ce se cumpără și când se cumpără și, mai ales, de către cine. Și putem obține o inspirație destul de bună pe această bază, deoarece aceste nume au acces la informații bune.

Ceea ce este deosebit de interesant este faptul că miliardarii selectați se concentrează pe unele dintre acțiunile de creștere supra-cumpărate de pe Wall Street. Următoarele trei acțiuni de creștere au scăzut cu zeci de procente, dar miliardarii nu se pot opri din a le cumpăra acțiunile, ceea ce poate fi un semn bun pentru aceste companii.

1. Okta $OKTA-1.8%

Okta, Inc. oferă soluții de identitate pentru întreprinderi, întreprinderi mici, universități, organizații non-profit și agenții guvernamentale din Statele Unite și din străinătate. Compania oferă Okta Identity Cloud, o platformă care oferă o suită de produse și servicii, cum ar fi Universal Directory, un sistem de evidență bazat pe cloud pentru stocarea și securizarea profilurilor utilizatorilor, aplicațiilor și dispozitivelor pentru o organizație, precum și Single Sign-On, care permite utilizatorilor să acceseze aplicații în cloud sau la fața locului de pe o varietate de dispozitive. Adaptive Multi-Factor Authentication oferă un nivel de securitate pentru aplicațiile și datele din cloud, mobile și web. Managementul ciclului de viață, care permite organizațiilor IT sau dezvoltatorilor să gestioneze identitatea utilizatorilor pe tot parcursul ciclului de viață...

Okta are o scădere de aproximativ 80% față de ATH în ceea ce privește graficul, ceea ce este destul de atractiv. Cu toate acestea, scăderea prețului acțiunilor Oktanu a fost suficientă pentru a-i speria pe miliardarul Ken Griffin de la Citadel Advisors sau pe Jim Simons de la Renaissance Technologies. Citadel și Renaissance au cumpărat aproximativ 1,6 milioane de acțiuni și 618.300 de acțiuni ale Okta în al doilea trimestru.

Sursa: Yahoo.Finance

Atracția se poate datora creșterii intensității diferitelor atacuri cibernetice. Acest lucru face ca soluțiile de securitate cibernetică la nivel de întreprindere și de utilizator final să fie o necesitate în orice mediu economic. Okta se bazează în special pe inteligența artificială pentru a permite platformei sale să devină mai eficientă în recunoașterea și reacția la amenințări în timp. Un alt aspect cheie al poveștii de creștere a Okta este achiziția Auth0, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, care a fost finalizată în mai 2021. Deși Auth0 rămâne deocamdată o entitate independentă sub umbrela Okta, această achiziție extinde atractivitatea Okta pentru întreprinderi și extinde capacitățile canalului de vânzări al companiei pe piețele internaționale. Okta a declarat anterior că piața de securitate a identității pe care o poate aborda reprezintă o piață de 80 de miliarde de dolari . Sursa: Yahoo.Finance

După cum putem vedea, analiștii de la Yahoo prevăd un preț mediu de 100 de dolari pentru această companie, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 100%, dar ceea ce trebuie să ne concentrăm este faptul că au o pierdere de aproape 850 de milioane de dolari pentru 2022.

2. Upstart $UPST-2.0%

Upstart Holdings, Inc., împreună cu filialele sale, operează o platformă de închiriere de inteligență artificială bazată pe cloud în Statele Unite. Platforma lor reunește cererea de credit a consumatorilor și o conectează la rețeaua de parteneri bancari cu inteligență artificială a companiei. Aproape trei sferturi din toate aprobările de credite de pe platforma Upstart sunt automatizate. Acest lucru înseamnă timp și bani economisiți atât pentru solicitanții de împrumuturi, cât și pentru cele aproximativ șase duzini de instituții financiare cu care Upstart este partener. Ceea ce le oferă un avantaj competitiv este faptul că platforma Upstart deschide oportunități pentru persoane care nu ar fi fost aprobate prin procesul tradițional de selecție.

Această companie este deseori inflențată și există o mulțime de postări care ies despre ea, un fapt este că a scăzut cu peste 90% față de ATH și asta poate arăta deja tot felul de lucruri în ceea ce privește graficul. În ciuda performanței slabe a Upstart în ultimul an, miliardarul Philippe Laffont de la Coatue Management vede zile mai bune în viitor. În al doilea trimestru, fondul lui Laffont a cumpărat peste 2,36 milioane de acțiuni Upstart, ceea ce i-a conferit o participație de aproape 2,8% în companie.

Sursa: Yahoo.Finance

În ceea ce privește prețul, analiștii estimează un preț mediu de 26 de dolari.

Potrivit analiștilor, Upstart se află doar la începutul călătoriei sale potențiale și ar putea avea multe de făcut. După ani de zile în care s-a axat pe împrumuturi personale, a început să se extindă și în domeniul împrumuturilor auto și al împrumuturilor pentru întreprinderi mici. La nivel combinat, acestea oferă o piață de 10 ori mai mare decât cea a împrumuturilor personale, astfel încât există cu siguranță loc de creștere.

Sursa: Yahoo.Finance

Cu toate acestea, după cum putem vedea, ratingul Yahoo se află în stare de așteptare, așa că trebuie să faceți cercetări și analize amănunțite înainte de a investi.

3. Nvidia $NVDA-10.0%

Probabil că nu este nevoie să prezint în mod special această companie. NVIDIA Corporation oferă soluții grafice, de calcul și de rețea în Statele Unite, Taiwan, China și la nivel internațional. NVIDIA Corporation își vinde produsele către producători de echipamente originale, producători de echipamente originale, producători de sisteme, producători de plăci de adaos, comercianți cu amănuntul/distribuitori, vânzători independenți de software, furnizori de servicii de internet și cloud, producători de automobile etc.

Sursa: Yahoo.Finance

În ceea ce privește prețul median pentru acțiunile Nvidia, analiștii văd media la 197 de dolari, ceea ce reprezintă un procent frumos față de valoarea actuală.

Chiar dacă compania a scăzut semnificativ față de ATH, cu aproximativ -60%, nici măcar acest lucru nu i-a împiedicat pe unii investitori cunoscuți să cumpere. Investitorii de la Two Sigma Investments au cumpărat acțiuni Nvidia în mare măsură. În al doilea trimestru, Two Sigma a cumpărat aproape 1,27 milioane de acțiuni. Atractivitatea acestei companii se poate datora și planurilor Nvidia de a-și extinde segmentul centrelor de date. Deși majoritatea investitorilor cunosc Nvidia pentru unitățile sale de procesare grafică, care sunt utilizate în jocurile pe calculator și în mineritul de criptomonede, centrele de date reprezintă cea mai interesantă oportunitate pe termen lung a companiei. Nvidia deschide, de asemenea, uși într-un sector nou și în creștere rapidă al metaversului. Cu toate acestea, nimic nu este niciodată perfect, iar perspectivele de creștere economică în scădere și problemele geopolitice reprezintă o preocupare serioasă pentru Nvidia în acest moment.

Sursa: Yahoo.Finance

După cum putem vedea, analiștii de la Yahoo au acordat acestei companii un statut clar de BUY.

Putem observa că investitorii experimentați văd în această situație o oportunitate de a cumpăra acțiuni la o vânzare bună. Cu siguranță este clar că au informații bune și echipe de analiști. Prin urmare, este cu siguranță o idee bună să vă inspirați din ele, dar decizia vă aparține și nu considerați acest lucru drept un sfat de investiții, ci doar un indiciu.

Dacă vă place această postare, nu ezitați să-mi dați un follow și orice comentariu.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.