S&P 500 ^GSPC 5,065.29 -0.10%
Tesla TSLA $160.70 +11.07%
Nvidia NVDA $798.87 -3.08%
Amazon AMZN $176.65 -1.61%
Meta META $490.12 -1.21%
Apple AAPL $168.55 +0.99%
Microsoft MSFT $408.70 +0.28%
Alphabet GOOG $160.23 +0.19%

WhatsApp bude zpoplatněný!

Martin Bartkovský
12. 10. 2022
3 min read

Společnost $META-1.2% , která chatovací aplikaci vlastní, se rozhodla že zavede předplatné pro tuto aplikaci. Hodně lidí právě využívá tuto aplikaci pro její jednoduchost a komfort. Jedná se zde jak o normální lidi tak i o firmy. No a právě na tento segment (firmy) se společnost rozhodla zacílit svoje předplatné.

Je předplatné povinné pro další užívání aplikace?

Hned ze začátku si všichni uživatelé této aplikace můžou oddechnout. Předplatné podle informací, co jsem našel bude dobrovolné. Bude se jednat o další funkce v aplikaci na které se předplatné bude vztahovat. Takže mi normální uživatelé budeme moci používat aplikaci i nadále tak jak jsme zvyklí.

Co to znamená pro firmy?

Pro společnosti, které budou chtít tuto službu využít to bude znamenat rozšíření portfolia o další nástroje. Konkrétně by se mělo jednat o nástroje pro lepší oslovování zákazníků nebo propojování a správu více zařízení s firemním účtem.

Co to znamená pro normální lidi?

Jak jsem psal již výše. Podle toho co jsem dohledal, tak služba bude určena převážně pro firmy. Pro normální lidi se zde tedy nic nemění.

Služba předplatného zatím je ve fázi beta testování, zatím jenom některé firmy se mohou do tohoto programu připojit.

Co tato zpráva může znamenat pro investory?

Tak a jsme konečně u toho co nás tady asi bude nejvíce zajímat. Možnost prémiového předplatného pro firmy pomůže společnosti vygenerovat větší tržby a případné zisky, což je samozřejmě pro společnost dobrá zpráva. O kolik tržeb navíc by tato služba mohla společnosti $META-1.2% přinést? to zjistíme až bude tato služba uvedena do plného provozu.

Podle mě je to pro společnost dobré  řešení. Společnost $META-1.2% doposud neměla s aplikace žádné příjmy, což se nyní může změnit, pokud se tedy tato služba ukáže jako dobrý krok. Za mě  je to určitě lepší aplikaci monetizovat takto, než do ní zavádět reklamy, na ty totiž zde není moc místa.

A jaký máte názor vy na tento krok společnosti $META-1.2% ? neváhejte se pochlubit do komentářů.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.