S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Tieto 3 spoločnosti môžu podľa Wall Street narásť o 350-570%

Kristian Šooš
8. 11. 2022
5 min read

Napriek nepriaznivému roku pre akciový trh zostávajú analytici z Wall Street, odborníci a peňažní manažéri vo všeobecnosti optimistickí voči vybraným spoločnostiam. Samozrejme, optimizmus sa môže na Wall Street značne líšiť, avšak vybraní analytici sa domnievajú, že tieto 3 spoločnosti ponúkajú rast v rozsahu od 350% až po 570%!

3 spoločnosti s veľkým priestorom na rast.

O ktoré 3 spoločnosti teda ide?

1. Bionano Genomics $BNGO+4.4% 

Bionano Genomics, Inc. poskytuje softvérové ​​riešenia na analýzu genómu. Ponúka Saphyr, riešenie od vzorky k výsledku pre analýzu štrukturálnych variácií pomocou optického mapovania genómu na analýzu genómu a pochopenie genetických variácií a funkcií. Okrem toho ponúka testovacie a laboratórne služby zahŕňajúce FirstStepDx PLUS, chromozomálny mikročip na identifikáciu základnej genetickej príčiny u jedincov s poruchou autistického spektra, vývojovým oneskorením a mentálnym postihnutím.

Zdroj: Yahoo

Analytici z Wall Street sú optimistickí voči tejto akcii a definovali jej status takmer STRONG BUY, čo sa len tak často nevidí. Taktiež priemernú cenu na úrovni 8,6 dolára, čo je oproti aktuálnej cene 2,3 dolára vysoký nárast. Analytik spoločnosti Oppenheimer - Kevin DeGeeter verí, že Bionano s malou kapitalizáciou môže dosiahnuť 12 dolárov za akciu, čo by sa rovnalo nárastu o približne 420%.

Čo sa týka výsledkov za 3Q, spoločnosť nainštalovala 196 svojich systémov Saphyr (62 % medziročný nárast) a tešila sa z nárastu výnosov o 76 %. Bionano disponuje veľkým množstvom hotovosti. K 30. júnu 2022 mala 187,3 milióna dolárov v hotovosti, peňažných ekvivalentoch a obchodovateľných cenných papieroch. Aj pri pokračujúcich prevádzkových stratách by táto hromada hotovosti mala postačovať na poháňanie prebiehajúceho výskumu a inovácií na dlhú dobu.

2. Tesla $TSLA+1.8%

Tesla, Inc. navrhuje, vyvíja, vyrába, prenajíma a predáva elektrické vozidlá a systémy na výrobu a skladovanie energie v Spojených štátoch, Číne a medzinárodne. Spoločnosť pôsobí v dvoch segmentoch, Automobilový priemysel a Výroba a skladovanie energie. Automobilový segment ponúka elektrické vozidlá, ako aj predaj automobilových regulačných kreditov. Poskytuje sedany a športové úžitkové vozidlá prostredníctvom priameho predaja a predaja ojazdených vozidiel, siete nabíjačiek Tesla Supercharger...

Zdroj: Yahoo

Čo sa týka Tesly a hodnotenia zo strany Wall Street, môžeme vidieť takmer status BUY a priemernú cenu na úrovni 270 dolárov. Podľa výkonnej riaditeľky a hlavnej investičnej riaditeľky spoločnosti Ark Invest, Cathie Wood, môže Tesla do roku 2026 dosiahnuť cenu akcií upravenú o rozdelenie na 1 533,33 USD, čo by znamenalo 571% nárast.

Woodovej cenový cieľ predpokladá, že dôjde k neuveriteľnému nárastu výroby v Tesla Gigafactories, ako aj k zavedeniu značného počtu robotických osí. Výskumná správa Ark predpovedá, že robotaxis bude do roku 2026 predstavovať 34 % z plánovaných 843 miliárd dolárov v celoročných tržbách Tesly. Očakáva sa, že spoločnosť tento rok prinesie tržby 83,5 miliardy dolárov, aby ste mali predstavu o tom, ako rýchlo Cathie Wood očakáva nárast predaja.

3. Ocugen $OCGN

Ocugen, Inc., biofarmaceutická spoločnosť v klinickom štádiu, sa zameriava na vývoj génových terapií na liečenie chorôb slepoty. Produkt spoločnosti zahŕňa OCU400, nový kandidát na génovú terapiu, ktorý obnovuje integritu a funkciu sietnice v celom rade geneticky rôznorodých dedičných chorôb sietnice a taktiež pracujú na rôznych iných projektoch...

Zdroj: Yahoo

Taktiež ako pri vyššie uvedenej spoločnosti môžeme vidieť pozitívny pohľad Wall Street na stav tejto spoločnosti a definovali status BUY a priemernú cenu až na úroveň 5,8 dolárov a vyššiu úroveň až na hodnote 8 dolárov. Analytik Robert LeBoyer z Noble Financial pred pár týždňami zopakoval cenový cieľ 8 dolárov pre Ocugen. Ak by sa podarilo dosiahnuť tento vysoký cieľ, akcionári Ocugen by sa tešili zo zisku približne 350%. 

LeBoyerovo vzrušenie sa primárne týka kandidáta na vakcínu COVID-19 Covaxin. Ocugen má však práva na komercializáciu lieku v USA, Kanade a Mexiku. To, čo odlišuje Covaxin od iných schválených a na núdzové použitie povolených vakcín, je to, že využíva neaktívne častice vírusu SARS-CoV-2. Vzhľadom na to, že COVID-19 sa stal endemickým a väčšina ľudí ešte musí dostať prvé očkovanie alebo posilňovacie injekcie na celom svete, pre vývojárov vakcín proti COVID-19 zostáva pomerne veľká príležitosť na opakovaný príjem.

Čo sa týka všetkých 3 spoločností určite tam je potenciál pre rast, avšak dôležité je zvážiť výšku rizika. Podľa mňa je najvyšší stupeň rizika pri pharma spoločnostiach a následne Tesla. Samozrejme každý používa iné kritéria, preto to neberte ako investičnú radu, iba ako analýzu 3 zaujímavých spoločností.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.