S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Na těchto akciích zaručeně vyděláte balík peněz, tvrdí známý miliardářský investor

Dominik Petrnoušek
10. 11. 2022
5 min read

Legendární a poměrně rázný investor Leon Cooperman je vzhledem k současné situaci skeptický. I přes to ale věří několika titulům, které by podle jeho slov měly v této nelehké době excelovat.

Leon Cooperman věří, že i přes špatnou situaci existují lákavé příležitosti

Leon Cooperman je americký miliardář a majitel hedge fondu, který je známý tím, že založil hedgeový fond Omega Advisors. Tento fond sídlil v New Yorku ve Spojených státech a pan Cooperman jej v roce 2018 uzavřel. Nyní investor spravuje své bohatství prostřednictvím rodinné kanceláře, což je soukromá společnost, která má na starosti dohled nad osobním čistým jměním bohatých jednotlivců a rodin.

Nutno podotknout, že Cooperman opravdu není žádné ořezávátko. Svou aktivní správou dosáhl opravdu slušných výsledků. Fond o svého založení zhodnotil o 12,4 % ročně.

V rozhovoru poskytnutém televizi CNBC v červnu 2022 se Cooperman podělil o své názory na současný neklid, který zmítá akciovými trhy. Nastínil, že podle jeho názoru současná situace následuje po růstu popularity některých z největších spekulativních produktů v historii, jako jsou účelové akviziční společnosti (SPAC) a různé kryptoměny. Miliardář se podělil o názor, že je nepravděpodobné, že by se v dohledné době vrátil býčí trh. Výnosy na akciovém trhu budou podle něj v blízké budoucnosti "skromné". Také se ostře pustil do Cathie Wood. Řekl, že následky přechozích let, ve kterých se dařilo spekulativním titulům, meme stockům a nelogicky oceněným společnostem, budou ještě dlouho trápit trh a zejména pak investory jako právě Wood.

https://www.youtube.com/watch?v=xDmpJYJP40c

Zároveň ale i v současné situaci věří titulům, které by měly neklid a špatnou situaci na trhu překonat. Všechny samozřejmě také drží ve svém portfoliu. Pojďme se na několik z nich podívat.

Na úvod to nebude žádné překvapení. Microsoft $MSFT-1.3% je jednou z největších technologických společností na světě. Původně byla známá díky svému operačnímu systému Windows, nyní však své podnikání diverzifikovala a zapojuje se do žhavých trhů a odvětví, jako je spotřební elektronika, cloud computing a herní průmysl - o tom se více dozvíte třeba zde: Hra na arbitráž: Akcie Activision Blizzard nyní nabízejí až 32 % slevu. Buffett investuje, měli bychom také?

Společnost Microsoft ve svém rozmanitém přístupu k podnikání pokračovala i v létě, kdy oznámila, že je součástí partnerství, které se zaměří na vývoj udržitelných leteckých paliv. Tento přístup se bude snažit využívat k výrobě paliva oxid uhličitý a obnovitelnou energii. O zakladateli Microsoftu Billu Gatesovi je známo, že se snaží pomáhat jak to jen jde. A to zejména v oblasti ekologie a udržitelnosti. Tento krok je toho jen důkazem. Cooperman asi tak moc nekouká na ekologické kroky Microsoftu, ale čísla se mu očividně líbí. Drží zde podíl ve výši 82 milionů USD.

Pokud jde o tip na celý sektor, pak Cooperman pozorného investora asi nijak zásadně nepřekvapí. Energetika je stále Coopermanovou volbou číslo jedna, ale poznamenal, že začíná být nervózní, protože se zdá, že energetické akcie mají teď rádi všichni... až moc. Přesto vidí příležitosti ve společnostech jako Paramount Resources $PRMRF.

Zelený graf je letos poměrně vzácný. U energetické společnosti ale nic překvapivého

Přestože jsou akcie hodně nahoře (jako většina energetických jmen), stále se mu zdají levné, řekl. Společnost je schopna vytěžit barel ropy za přibližně 31 dolarů a prodává barely za více než 80 dolarů. Produkce navíc roste v dvouciferných procentech.

Cooperman také očekává, že společnost během nadcházející zprávy o výsledcích zvýší dividendu o 20 až 30 % a oznámí buybacky. "Na tom neshledávám nic špatného," řekl Cooperman. Ještě aby shledával 😂 

Společnost Cigna Corporation $CI+1.0%  je jedním z nejstarších amerických poskytovatelů zdravotní péče, benefitů a pojištění. Společnost byla založena krátce po americké revoluci v roce 1792 a v současné době sídlí v Bloomfieldu ve státě Connecticut.

Rodinná kancelář Leona Coopermana drží ve společnosti Cigna Corporation podíl ve výši 103 milionů dolarů, který pochází z vlastnictví 450 000 akcií společnosti. Pochopitelně se jedná o sektor, který je recesi poměrně odolný. V USA je to sice s pojištěním všelijaké, ale lze předpokládat, že lidé si v krizi odpustí spíš jiné věci, než zaplacení pojistky.

https://www.youtube.com/watch?v=DZqZIVtejtk

Co vy, vlastníte některou z nich?

Pokud vás baví moje články a příspěvky, tak neváhejte hodit follow. Díky! 🔥

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.