S&P 500 ^GSPC
5,051.41
-0.21%
Tesla TSLA
$157.11
-2.71%
Apple AAPL
$169.38
-1.92%
Nvidia NVDA
$874.15
+1.64%
Microsoft MSFT
$414.58
+0.23%
Alphabet GOOG
$156.00
-0.21%
Amazon AMZN
$183.32
-0.16%
Meta META
$499.76
-0.09%

3 spoločnosti, ktorým veria Warren Buffett, Cathie Wood ako aj Wall Street

Kristian Šooš
11. 11. 2022
4 min read

Pre mnoho investorov nemusia byť tieto spoločnosti práve tou najlepšou voľbou ale zdá sa, že analytici Buffett, Woodpvá a Wall Street sú ohľadom akcií optimistickí. Táto nepravdepodobná trojica zvyčajne nie je na rovnakej vlne, aj tak sa pre nich rozhodli a teda majú na to pravdepodobne silné dôvody.

Spoločnosti, na ktoré sú zameraní títo investori.

Warren Buffett, Cathie Wood a analytici z Wall Street nie sú príliš často na jednej strane. To však neznamená, že nemajú žiadne oblasti dohody. Tu sú tri akcie, ktoré sa Buffettovi, Woodovej a Wall Street páčia spoločne.

1. Amazon $AMZN-0.2%

Berkshire Hathaway $BRK-B-0.8% otvorila pozíciu v  Amazone v roku 2019. Je pravda, že nákup robili iní investiční manažéri, a nie samotný Buffett. Buffett má však jednoznačne rád Amazon, pričom o sebe hovorí, že je „idiot“ za to, že nekúpil akcie skôr.

Zdá sa, že Woodová je tiež začínajúcim obdivovateľom Amazonu. Akcia je na 15. mieste medzi držbami jej ARK Space Exploration & Innovation ETF. A Wall Street stále miluje Amazon. 43 zo 47 analytikov opýtaných spoločnosťou Refinitiv si myslí, že akcie sú ratingovo hodnotené nákupom, alebo silným nákupom.

Zdroj: Yahoo

Zdá sa však, že mnohí ďalší investori zanevreli na giganta elektronického obchodu a cloudu. Akcie Amazonu sa medziročne prepadli o viac ako 40 %, pričom obavy vyvolávajú najmä slabé usmernenia spoločnosti za štvrtý štvrťrok. Neuspokojivá aktualizácia Amazonu v treťom štvrťroku však priniesla niekoľko pozitív. Dlhodobé vyhliadky spoločnosti zostávajú priaznivé. Nebuďte prekvapení, ak sa Buffett, Woodová a Wall Street ukážu ako správne predikujúci v spojitosti s touto spoločnosťou.

2. General Motors $GM+0.1%

Berkshire v súčasnosti vlastní približne 3,7 % GM. Wood's ARKQ ETF vlastní viac ako 250 000 akcií automobilového gigantu a svoju pozíciu zvýšil v septembri. Iba dvaja z 24 analytikov z Wall Street, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, si myslia, že akcie budú slabšie fungovať. Konsenzuálny 12-mesačný cenový cieľ pre GM je približne o 23 % vyšší ako súčasná cena akcií.

Zdroj: Yahoo

Zlou správou pre GM je, že je tu veľa ekonomickej neistoty. Inflácia zostáva vysoká. Úrokové sadzby naďalej rastú. Mnohí očakávajú, že recesia je na ceste. To nie je dobrý obraz pre automobilku, ktorá závisí od ochoty a schopnosti spotrebiteľov nakupovať.

Existuje však solídny argument, že teraz je ten správny čas na nákup akcií GM. Spoločnosť plánuje v najbližších rokoch agresívne zvýšiť výrobu elektrických vozidiel. Súčasný protivietor nebude trvať večne. S akciami GM, ktoré sa obchodujú len za 6,4-násobok očakávaných ziskov, by Buffett, Woodová a Wall Street mohli nájsť ešte neopracovaný diamant.

3. BYD 

Berkshire vlastní 18,9% podiel v čínskom výrobcovi elektrických vozidiel (EV) BYD. Wood's ARK Autonomous Technology & Robotics ETF vlastní tiež značnú pozíciu v akcii. A priemerný 12-mesačný cenový cieľ pre BYD medzi analytikmi skúmanými spoločnosťou Refinitiv odráža potenciál rastu okolo 50 %.

Zdroj: Yahoo

Môžeme vidieť jasný rating medzi BUY a STRONG BUY a taktiež priemernú cenu, ktorá je stanovená podstatne vyššie ako aktuálna. Avšak spoločnosť by mala mať stále obrovské príležitosti na rast na trhu EV. Investori však majú určite dôvod byť znepokojení ohľadom čínskych akcií práve teraz.

Samozrejme toto nie je investičná rada, avšak môže to poslúžiť ako zaujímavé smerovanie, nakoľko tieto investičné mena niečo dokázali a preto by sa na nich mohli retail investori v určitých smeroch spoľahnúť. Jasné, že treba brať v úvahu aktuálne dianie vo svete a tento výpredaj už môže byť lákavý, avšak môžeme ísť ešte nižšie a preto DCA by som odporúčal každému investorovi.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.