S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Legendární investor Bill Miller oznámil, že investuje ve velkém do Bitcoinu a 8 zajímavých akcií

Pavel Botek
11. 11. 2022
5 min read

Co doporučuje investorům legendární investor Bill Miller? Je to vcelku jednoduché, kupujte Bitcoin a těchto 8 zajímavých akcií, jelikož budou skvělou volbou v dobách, kdy trh zažije oživení.

Bill Miller

Bill Miller se proslavil tím, že porazil index S&P 500 rekordních 15 let v řadě v letech 1991-2005 jako manažer fondu v Legg Mason, dříve investoval do BTC ve fondech, které spravoval, ale jeho odhalení o jeho osobním portfoliu bylo nové.

Manažer fondu a miliardář Bill Miller je tak býčí na Bitcoinu, že Bitcoin a investice úzce spojené s kryptoměnou představují 50% jeho osobních aktiv, odhalil letos.

Miller řekl, že osobně začal nakupovat Bitcoin za přibližně 200 dolarů v roce 2014 poté, co slyšel přednášku Wencese Casarese, známého jako "pacient nula" bitcoinu.

Časem koupil další Bitcoiny, ale pak je nekoupil roky, až do loňského roku, kdy cena dosáhla nových maxim a pak začala prudce klesat, a myslel si, že je dobrý čas koupit dip. Miller začal znovu nakupovat za 30 000 dolarů, což je pokles z maxima těsně pod 69 000 dolarů, s odůvodněním, že je mnohem více lidí, kteří ho používají, nemluvě o tom, že do něj investují rizikoví kapitalisté a další.

Jaké akcie však tento známý investor doporučuje nakupovat?

Legendární hodnotový investor Bill Miller vidí nové příležitosti na akciovém trhu uprostřed brutálního výprodeje v tomto roce a naléhá na investory, aby využili akcie, které se obchodují za zvýhodněné ceny, a zároveň zůstali býčí ohledně $BTCUSD+2.1%, a nazývá kryptoměny „nepochopenými“.

Bill Miller nedávno promluvil o svých sázkách na Bitcoin a Amazon $AMZN+0.3% přičemž také identifikoval několik společností, u kterých si myslí, že budou mít prospěch z případného oživení trhu. Zatímco byl Miller u baltimorského investičního gigantu, získal prominentní postavení tím, že v letech 1991 až 2005 každoročně překonal index S&P 500.

Jak víme, co doporučuje investorům nakupovat? V lednu Miller oznámil, že na konci roku odejde do důchodu, a nastínil plány nástupnictví pro své dva hlavní fondy. V rozhovoru s výkonným ředitelem Morgan Stanley Private Wealth Management Marvinem McIntyrem Miller uvažoval o akciovém trhu, kryptoměnách a Fedu.

"Akcie, které fungovaly na posledním býčím trhu za posledních zhruba deset let až do loňského listopadu, jsou nyní rozdrceny," vysvětlil a dodal: "Rostoucí sazby způsobily kompresi růstu."

Jeho rady investorům? Kupujte akcie společností obchodujících za levné, zvýhodněné ceny. Miller slavně koupil Amazon, svou oblíbenou akcii, při IPO společnosti v roce 1997. Dlouho věřil v prosperující podnikání společnosti v oblasti elektronického obchodování a v posledních několika desetiletích neustále zvyšoval svůj podíl.

Slavného hodnotového investora z tohoto důvodu neodradil nedávný výprodej akcií: „Pokud je váš časový horizont delší než jeden rok, měli byste si na trhu vést velmi dobře,“ řekl Miller a poukázal na to, že ceny nyní „výrazně klesly. “ 

Pokud jde o výběr akcií, identifikuje společnosti, které mají silné trendy volného cash-flow, ale obchodují za diskontované hodnoty akcií. Patří mezi ně některé z letošních nejhorších výsledků: Norwegian Cruise Line Holdings $NCLH-1.9% , služba sdílení jízd Uber $UBER-1.5% a platforma pro luxusní módní e-commerce Farfetch $FTCH-13.3%.

Slavný hodnotový investor si myslí, že akcie po dosavadním výprodeji letos klesly na atraktivní ocenění. Miller má také rád Delta Air Lines $DAL+1.1% a poukazuje na to, že společnost vyčnívala mezi leteckými společnostmi, protože během pandemie nezředila akcie novým kapitálem, což se vyplatilo zlepšením trendů volného cash-flow, řekl.

Jedním z jeho více pod radarových tipů je Clear Secure $YOU+2.1%, zisková technologická společnost s podnikáním založeným na předplatném, která se specializuje na ověřování dokumentů na letištích v USA. Miller předpověděl, že by se tržní kapitalizace mohla během deseti let zvýšit z více než 3 miliard dolarů na 30 miliard dolarů, protože společnost podepisuje další velké dohody s velkými hráči.

Mezi další pozoruhodné tipy od slavného investora patřily Silvergate Capital $SI, banka regulovaná FEDem s kryptoburzou, a Chesapeake Energy $CHK+1.3%, na základě Millerova názoru, že akcie ropných společností jsou stále „špatně oceněny“ a procházejí dlouhým „obdobím resetování“.

“ Pokáral také Federální rezervní systém za to, že „mluví o tvrdé hře (o inflaci), ale je psychologicky za křivkou“. Centrální banka příliš „reaguje na ekonomická data“, než aby se více soustředila na ukazatele v reálném čase nebo výhledové ukazatele, řekl Závěrem Miller a dodal, že tyto signály „naznačují, že by se zvyšováním úrokových sazeb mohli zajít příliš daleko“.

(31) Bill Miller: Sharing Insights on How he beat the Market - YouTube

Zkoumáte někdy, co nakupují nebo co preferují populární a úspěšní investoři? 🤔

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.