S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Kúpa Twitteru Elonom Muskom by mohla výrazne podporiť rast týchto 3 kryptomien

Kristian Šooš
12. 11. 2022
5 min read

Možná integrácia Twitteru $TWTR a kryptomien vďaka novému vlastníkovi Elonovi Muskovi určite nie je vylúčená, skôr naopak asi by nás prekvapilo, keby nedošlo k prepojeniu s určitými projektami. Nikoho asi neprekvapí diskutovanie o meme projekte $DOGEUSD-0.3%, avšak Twitter by mohol výrazne dopomôcť aj ďalším dvom kryptomenám.

3 projekty, ktoré môžu výrazne rásť vďaka Twitteru.

Nový vlastník Twitteru Elon Musk je otvoreným zástancom kryptomien, čo znamená, že by mohol na platformu priniesť množstvo krypto inovácií, ktoré sa môžu pozitívne odraziť na raste niektorých projektov.

Ak Musk prinesie viac funkcií kryptomien, je možné, že Dogecoin $DOGEUSD-0.3%, Bitcoin $BTCUSD+1.2% a BNB $BNBUSD+1.6%by mohli najviac profitovať z nového vlastníctva Twitteru.

1. Dogecoin 

Ak ste začali uvažovať o nejakej integrácii Dogecoinu, ktorá prináša masám meme coin, možno ste na správnej ceste. Možnosť, že sa Dogecoin stane platobným prostriedkom na Twitteri, nemožno vylúčiť, pokiaľ bude na čele Musk. Pamätajte, že je to ten istý chlapík, ktorý nariadil svojim inžinierom SpaceX navrhnúť rakety, ktoré sú špicatejšie, pretože „vyzerajú chladnejšie“, takže jednoducho povedané, všetko je možné.

Zdroj: CoinMarketCap

Ako môžeme vidieť po zverejnení informácie o kúpe cena vyletela o viac ako 100%, avšak nedávna volatilita na trhu spôsobila pokles a cena je niekde na 8 centoch, čo môže byť pre odvážnejších zaujímavá pozícia.

Keď Dogecoin dosiahol svoje historické maximum tesne pod 0,75 dolára, nebola za tým skutočne žiadna užitočnosť. Predtým, ako Musk umožnil nákup oblečenia Tesla s Dogecoinom, nebolo veľa prípadov použitia meme mince. Ale ak vytvorí nejakú integráciu s Dogecoinom, ktorá by umožnila používateľom Twitteru platiť si navzájom alebo dokonca špekulovaný mesačný poplatok, ktorý obhajoval s kryptomenou, potom príbeh, že Dogecoin sa nedá použiť na nič, rýchlo vyprchá.

2. Bitcoin

Musk je už dlhopodporovateľom bitcoinu, najhodnotnejšej kryptomeny na svete. A spoločnosť, ktorej šéfuje,Tesla, v súčasnosti vlastní značné množstvo tejto kryptomeny.

Zdá sa, že Musk je vždy v titulkoch, ešte viac v poslednej dobe s transakciou na Twitteri. Hovorí sa, že Twitter by mohol do platformy začleniť mikroplatby, čo znamená, že sledovatelia by mohli podporiť svoje obľúbené účty tým, že im dajú podporu vo forme kryptomeny, môže to byť aj Bitcoin.

Zdroj: CoinMarketCap

Používanie Bitcoinov na mikroplatby by mohlo podnietiť ďalší rozvoj Lightning Network, škálovacieho riešenia vrstvy 2, ktoré má zrýchliť transakcie až po okamžité vyrovnanie, prakticky bez poplatkov. Rovnako ako v prípade Tesly sa Elon Musk mohol rozhodnúť pridať do súvahy Twitteru nejaké bitcoiny. A po tom som si istý, že by o tom tweetoval, čo by mohlo spôsobiť prudký nárast ceny bitcoinu. V konečnom dôsledku čas ukáže, či Muskovo prevzatie Twitteru bude katalyzátorom pre top svetovú kryptomenu.

3. Binance Coin

Dogecoin a Bitcoin okamžite vynikajú ako možní víťazi Muskovej akvizície Twitteru. Aj keď sa BNB môže spočiatku zdať ako outsider vedľa týchto dvoch kryptomien s dobre zdokumentovanými väzbami na Muska, mohol by sa stať najväčším víťazom zo všetkých v konečnom dôsledku a po posledných udalostiach a sile, ktorú preukázal Binance o tom ani moc nepochybujem.

BNB, predtým známy ako Binance Coin, je natívny token Binance, najväčšej svetovej burzy kryptomien. Binance investovala 500 miliónov dolárov do Muskovej akvizície Twitteru, čím sa stala štvrtým najväčším investorom pri prevzatí, čo určite niečo znamená a môže sa odzrkadliť. Zatiaľ čo budúce plány Twitteru pre kryptomenu nie sú definované, zdá sa pravdepodobné, že Binance bude mať slovo vzhľadom na určitý podiel v spoločnosti.

Zdroj: CoinMarketCap

Binance už povedala, že pomôže Twitteru využívať technológiu blockchain v boji proti robotom a generálny riaditeľ Changpeng Zhao ponúkol Binance Pay ako riešenie na integráciu krypto platieb do Twitteru.

Pokiaľ ide o pomoc Twitteru preniknúť ďalej do kryptomien, CZ povedal: „Máme technológie, máme know-how, máme produkty, takže sme pripravení pomôcť.“ 

Ak sa Binance hlbšie zapojí do Twitteru, kryptoburza by sa ešte viac zviditeľnila a mohlo by to viesť k výraznému rastu používateľov. Akýkoľvek nárast popularity Binance by bol dobrý pre BNB a jej držiteľov, pretože Binance alokuje 20 % svojich ziskov na spaľovanie alebo elimináciu tokenov BNB, čo znižuje ponuku a teoreticky zvyšuje hodnotu zostávajúcich tokenov. Viac používateľov by malo viesť k vyšším poplatkom a väčšiemu spaľovaniu. Preto vzhľadom na veľké investície Binance do Twitteru a potenciál hlbšieho zapojenia sa do platformy sa BNB javí ako jeden z kľúčových víťazov akvizície Twitteru a ja osobne si to aj prajem, nakoľko Doge mi príde ako výsmech tomuto prostrediu, aj keď u Muska človek nikdy nevie.

Samozrejme všetko sú to len dohady a špekulácie, avšak treba vedieť predpovedať a možno vedieť z takýchto predikcií profitovať ja osobne vidím 2 scenáre, buď to bude Elonova klasika a bude to crazy a teda možno implementácia Dogecoinu alebo sa zachová "rozumne" a bude z toho profitovať kvalitný projekt Binance. 

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada, iba zhrnutie možných scenárov.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.