S&P 500 ^GSPC 5,066.73 -0.08%
Tesla TSLA $161.21 +11.43%
Nvidia NVDA $801.08 -2.81%
Amazon AMZN $176.76 -1.55%
Meta META $490.44 -1.14%
Apple AAPL $168.48 +0.95%
Microsoft MSFT $408.84 +0.31%
Alphabet GOOG $160.24 +0.20%

Ezekkel a részvényekkel garantáltan sok pénzt kereshetsz, mondja egy ismert milliárdos befektető

György Sárosi
13. 11. 2022
6 min read

A legendás és meglehetősen határozott befektető, Leon Cooperman szkeptikus a jelenlegi helyzetet illetően. Ennek ellenére hisz néhány olyan címben, amelyeknek szerinte ezekben a nehéz időkben ki kell tűnniük.

Leon Cooperman úgy véli, hogy a rossz helyzet ellenére vannak vonzó lehetőségek

Leon Cooperman amerikai milliárdos fedezeti alaptulajdonos, aki az Omega Advisors fedezeti alap megalapítójaként ismert. Ennek az alapnak a székhelye az Egyesült Államokban, New Yorkban volt, és Cooperman úr 2018-ban zárta be. Most a befektető a vagyonát a családi irodán keresztül kezeli, egy olyan magáncégen keresztül, amely a tehetős magánszemélyek és családok személyes vagyonának felügyeletével foglalkozik.

Meg kell jegyezni, hogy Cooperman tényleg nem gyenge. Aktív irányításával igen tiszteletre méltó eredményeket ért el. Az alap a megalapítása óta évente 12,4%-kal értékelődött fel.

A CNBC televíziónak 2022 júniusában adott interjújában Cooperman megosztotta véleményét a tőzsdéket jelenleg megrázó zavarokról. Véleménye szerint a jelenlegi helyzet a történelem néhány legnagyobb spekulatív termékének, például a speciális célú felvásárló társaságoknak (SPAC) és a különböző kriptovalutáknak a népszerűségének növekedését követi. A milliárdos megosztotta véleményét, miszerint a bikapiac valószínűleg nem tér vissza egyhamar. A részvénypiaci hozamok szerinte a közeljövőben "szerények" lesznek. Éles kritikával illette Cathie Woodot is. Szerinte a korábbi évek következményei, amelyekben a spekulatív címek, a mémrészvények és a logikátlanul értékelt vállalatok virágoztak, még sokáig fogják sújtani a piacot és különösen a Woodhoz hasonló befektetőket.

https://www.youtube.com/watch?v=xDmpJYJP40c

Ugyanakkor még a jelenlegi helyzetben is hisz a címekben, amelyeknek túl kell lépniük a zűrzavaron és a rossz piaci körülményeken. Mindezeket természetesen ő is tartja a portfóliójában. Nézzünk meg néhányat közülük.

Kezdjük azzal, hogy ez nem lesz meglepő. A Microsoft $MSFT+0.3% a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata. Eredetileg a Windows operációs rendszeréről volt ismert, de mára már diverzifikálta üzleti tevékenységét, és olyan forró piacokon és iparágakban is részt vesz, mint a szórakoztató elektronika, a felhőalapú számítástechnika és a játékok - erről például itt olvashat bővebben: Arbitrage Game: Az Activision Blizzard részvényei most akár 32%-os árengedményt is kínálnak. Buffett befektet, nekünk is így kellene tennünk?

A Microsoft idén nyáron folytatta sokszínű üzleti megközelítését, amikor bejelentette, hogy részt vesz egy olyan partnerségben, amely a fenntartható légi járművek üzemanyagainak fejlesztésére összpontosít. Ez a megközelítés a szén-dioxidot és a megújuló energiát kívánja felhasználni az üzemanyag előállításához. A Microsoft alapítója, Bill Gates közismerten igyekszik segíteni, amiben csak tud. Különösen az ökológia és a fenntarthatóság területén. Ez a lépés is ezt bizonyítja. Cooperman valószínűleg nem nagyon nézi a Microsoft környezetvédelmi lépéseit, de a számok egyértelműen tetszenek neki. Itt 82 millió dolláros részesedése van.

Ha ez egy ágazati tipp, akkor Cooperman valószínűleg nem fog nagy meglepetést okozni a figyelmes befektetőknek. Az energia még mindig Cooperman első számú választása, de megjegyezte, hogy kezd ideges lenni, mert úgy tűnik, hogy most mindenki az energia részvényeket szereti... túl sokat. Mégis lát lehetőségeket az olyan vállalatokban, mint a Paramount Resources $PRMRF.

A zöld grafikon viszonylag ritka idén. De egy energetikai vállalat számára semmi meglepő

Annak ellenére, hogy a részvények sokat emelkedtek (mint a legtöbb energiaszolgáltató neve), még mindig olcsónak tűnik számára, mondta. A vállalat egy hordó olajat körülbelül 31 dollárért tud kitermelni, a hordókat pedig több mint 80 dollárért értékesíti. Ráadásul a termelés kétszámjegyű százalékkal nő.

Cooperman arra is számít, hogy a vállalat 20-30 százalékkal emeli osztalékát, és a közelgő eredménybeszámoló során visszavásárlást jelent be. "Nem találok ebben semmi rosszat " - mondta Cooperman. Még nem találta meg 😂

A Cigna Corporation $CI+0.1% Amerika egyik legrégebbi egészségügyi, juttatási és biztosítási szolgáltatója . A vállalatot nem sokkal az amerikai forradalom után, 1792-ben alapították, és jelenleg a connecticuti Bloomfieldben van a székhelye.

Leon Cooperman családi irodája 103 millió dolláros részesedéssel rendelkezik a Cigna Corporationben, amely 450 000 részvény tulajdonlásából származik. Érthető, hogy ez egy olyan ágazat, amely viszonylag recesszióálló. Az Egyesült Államokban a biztosítások mindenütt jelen vannak, de feltételezhető, hogy az emberek válsághelyzetben inkább másért bocsátanak meg maguknak, mint a biztosítások kifizetéséért.

https://www.youtube.com/watch?v=DZqZIVtejtk

Mi a helyzet veled, neked van ilyened?

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.