S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Sürgős figyelmeztetés egy ismert milliárdostól és menedzsertől. Miért van meggyőződve arról, hogy a piacok hamarosan…

György Sárosi
14. 11. 2022
3 min read

Stanley Druckenmiller régóta kritikusa a Fed intézkedéseinek. Most azonban azt állítja, hogy a központi bank viselkedése a teljes piaci apokalipszist jelentheti.

Stanley Druckenmiller egyre szkeptikusabb.

Stanley Druckenmiller milliárdos befektető úgy véli, hogy az amerikai gazdaság számára nem lesz jó vége annak, ha a Federal Reserve gyorsan felszámolja a több évtizedes laza monetáris politikával létrehozott kiadási többletet.

"2023 végére igazán kemény leszállásra számítunk" - mondta Druckenmiller. "Meg fogok döbbenni, ha nem lesz recesszió 23-ban. Nem tudom az időzítést, de minden bizonnyal 23 végére. És még akkor semlepődnék meg, ha ez egy olyan recesszió lenne, amilyet még nem láttunk. "

Ijesztő ezt egy olyan fickótól hallani, aki 1986 és 2010 között átlagosan 30%-os éves hozamot ért el. Még a "Wall Street ismeretlen befektetői" közül is őt tartják a legjobbnak.

https://www.youtube.com/watch?v=BtMNls7O3FY

Druckenmiller úgy véli, hogy az elmúlt évtized rendkívüli mennyiségi lazítása és a nulla kamatlábak buborékot hoztak létre az eszközpiacokon. "A bikapiacot tápláló tényezők mindegyike nem csak megállt, hanem mindegyikük teljesen visszafordult" - mondta Druckenmiller. "Hatalmas problémáink vannak."

A világ legnagyobb gazdaságában a kamatlábak hosszú ideje rendkívül alacsonyak. Forrás

A Fed jelenleg az 1980-as évek óta a legagresszívabb szigorítási ütem közepén jár. A központi bank többször egymás után háromnegyed százalékponttal emelte a kamatokat, és további emeléseket ígért az infláció legyőzése érdekében, ami jelentős eladást váltott ki a kockázatos eszközökben. Az S&P 500 index befektetői vérben fuldoklik.

https://www.youtube.com/watch?v=PB-D4KDifJM

A befektető szerint a Fed politikai hibát követett el, amikor előállt az "átmenetiség nevetséges elméletével", azt gondolva, hogy az inflációt a kínálati lánc és a kereslet tényezői hajtják, amelyek nagyrészt a világjárványhoz kapcsolódnak.

"Ha hibát követsz el, be kell ismerned, hogy tévedtél, és tovább kell lépned, hogy kilenc vagy tíz hónapig ülj és 120 milliárd dollárnyi kötvényt vásárolj" - mondta Druckenmiller. "Azt hiszem, ennek a következményei még sokáig kísérteni fognak minket."

Az index egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed.

Druckenmiller egykor Soros György Quantum alapját vezette, és arról vált híressé, hogy 1992-ben 10 milliárd dolláros fogadást tett a brit font ellen. Később a Duquesne Capital Management elnökeként 12 milliárd dollárt felügyelt , mielőtt 2010-ben bezárta cégét.

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.