S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Kiireloomuline hoiatus tuntud miljardärilt ja juhilt. Miks on ta veendunud, et turud langevad varsti põlvili?

Mart Poom
14. 11. 2022
3 min read

Stanley Druckenmiller on pikka aega olnud Föderaalreservi tegevuse kriitik. Nüüd aga väidab ta, et keskpanga käitumine võib tähendada täielikku turuapokalüpsist.

Stanley Druckenmiller on üha enam skeptiline

Miljardärist investor Stanley Druckenmiller usub, et Föderaalreservi jõupingutused kõrvaldada kiiresti aastakümneid kestnud lõdva rahapoliitikaga loodud liigsed kulutused ei lõpe USA majanduse jaoks hästi.

"Me eeldame, et 2023. aasta lõpuks toimub tõesti kõva maandumine," ütles Druckenmiller. "Ma oleksin hämmastunud, kui meil ei oleks 23. aastal majanduslangust. Ma ei tea ajastust, kuid kindlasti 23. aasta lõpuks. Ja ma ei ole isegiüllatunud, kui see on majanduslangus, mida me varem ei ole näinud."

See on hirmuäratav, kui seda ütleb mees, kelle keskmine aastane tootlus oli aastatel 1986-2010 30%. Teda peetakse isegi "Wall Streeti tundmatute investorite" parimaks.

https://www.youtube.com/watch?v=BtMNls7O3FY

Druckenmiller usub, et viimase kümnendi erakordne kvantitatiivne lõdvendamine ja nullintressimäärad tekitasid varaturgudel mulli. "Kõik need tegurid, mis härgade turgu õhutasid, ei ole mitte ainult peatunud, vaid igaüks neist on tegelikult hakanud täielikult ümberpöörduma," ütles Druckenmiller. "Meil on tohutu probleem."

Tõepoolest, maailma suurima majanduse intressimäärad on juba pikka aega olnud äärmiselt madalad. Allikas

Föderaalreserviamet on praegu keset kõige agressiivsemat karmistamist alates 1980ndatest aastatest. Keskpank on mitu korda järjest tõstnud intressimäärasid kolmveerand protsendipunkti võrra ja lubanud edasisi tõstmisi, et inflatsiooni võita, mis on põhjustanud riskantsete varade ulatusliku müügi. S&P 500 indeks upub investorite verre.

https://www.youtube.com/watch?v=PB-D4KDifJM

Investor ütles, et Fed tegi poliitilise vea, kui ta tuli välja "naeruväärse mööduvusteooriaga", arvates, et inflatsioon on tingitud tarneahela ja nõudluse teguritest, mis on suures osas seotud pandeemiaga.

"Kui sa teed vea, pead sa tunnistama, et sa eksisid, ja jätkama üheksa või kümme kuud istumist ja 120 miljardi dollari eest võlakirjade ostmist," ütles Druckenmiller. "Ma arvan, et selle tagajärjed hakkavad meid kaua aega kummitama."

Indeks vajub üha sügavamale ja sügavamale

Druckenmiller juhtis kunagi George Sorose Quantumi fondi ja sai kuulsaks sellega, et tegi 1992. aastal 10 miljardi dollari suuruse panuse Briti naela vastu. Hiljem juhtis ta Duquesne Capital Managementi presidendina 12 miljardit dollarit , enne kui ta oma ettevõtte 2010. aastal sulges.

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.