S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Need on 3 aktsiat, mida Warren Buffett ei puudutaks kümne jalaga.

Mart Poom
15. 11. 2022
4 min read

Väärtuspõhine lähenemine, aeglane ja pidev areng, konkurentsieelis. Need on asjad, mida Warren Buffett armastab. Ja seepärast ei kasutaks ta kunagi võimalust investeerida ühte neist ettevõtetest.

Buffetti jaoks on need ettevõtted täielik no-go variant

Spekulatiivsetele ettevõtetele panustamine võib paljude investorite jaoks olla ahvatlev. Aga mitte meie parimatele. Warren Buffett eelistab ainult "järeleproovitud" klassikuid, mille hulka ei kuulu kindlasti need pealkirjad, mida me siin esitleme.

Vroom $VRM+2.0%

Vroom (nagu mõneti humoorikas nimi viitab) tegutseb platvormina kasutatud sõidukite ostmiseks ja müümiseks. Ettevõtte müügikasv paisus pandeemia ajal hüppeliselt, sest kasutatud sõidukite puudus oli laialt levinud. Viimaste kvartalite tulemused on siiski näidanud, et tulude kasv on oluliselt aeglustunud. Tegelikult vähenes Vroomi müük teises kvartalis enam kui 37% võrreldes aastataguse ajaga.

Graafik näitab, mida investorid ettevõttest arvavad. Esialgne tohutu hype on asendunud klassikalise, nullile läheneva flatline'iga

Vroomi peamised probleemid on madal brutomarginaal ja kasvavad tegevuskulud. Raske on ette näha stsenaariumi, mille kohaselt ettevõte võiks praeguses majanduskliimas saavutada kasumlikkust. Ettevõtte äri seisab silmitsi inflatsiooniga seotud kulude suurenemise, tööjõupuuduse ja tarneahela probleemidega, mis jätkuvalt koormavad ettevõtte tulemusi. Selle pikaajaline kasumiprognoos on seega tähtede all, mis teeb VRMi aktsia üsna riskantseks.

Kuid sarnane saatus on tabanud mitmeid Vroomi konkurente selles sektoris. Samuti kannatab tuntud $CVNA-2.7%, millest on viimasel ajal saanud investeerimisinvestorite seas justkui teine Palantir.

https://www.youtube.com/watch?v=YEB9smnsd2k

AMC $AMC-14.1%

AMC Entertainment on kinoketi operaator, mille aktsia tõusis eelmise aasta meemihüppe ajal hüppeliselt. Kuid viimase aasta jooksul on selle aktsia suures osas kannatanud märkimisväärse languse all, kaotades üle 80% oma väärtusest.

Alates peamiselt redditi r/WSB poolt põhjustatud meemitõukest on aktsia ainult langenud

Pärast tugevat aasta algust, mis oli tingitud üksikute filmide oodatust parematest tulemustest, on nende tulemused muutunud sama nõrgaks kui kunagi varem. Nende üksikute filmide kassatulud on langenud tunduvalt alla pandeemia-eelse taseme ja tõenäoliselt ei lähe neil ka järgmistes kvartalites hästi. Lisaks sellele kulutab AMC jätkuvalt igas kvartalis tohutul hulgal sularaha ja on jõudnud punkti, kus väga tõenäoliselt on vaja märkimisväärset lahjendamist. Kuigi ettevõte võib olla võimeline jätkusuutlikult toime tulema, kui ta kaotab intressikulud, arvan, et see rahapõletuse olukord ei muutu tõenäoliselt niipea.

Lisaks sellele on sellel igaveseks "meemiaktsiad" tunnusjooned, mille tõttu ülejäänud jaeinvestorid võivad seda veel paar korda üles pumbata, samal ajal kui institutsionaalsed investorid jäävad eemale.

https://www.youtube.com/watch?v=w5QnYYG72LA

Peloton $PTON-3.1%

Peloton sai tohutu tuule tiibadesse ja selle äri kasvas pandeemia ajal enneolematult suureks. Koduse spordivarustuse pakkuja nägi oma toodete järele suurt nõudlust, kuna jõusaalid olid sulgemas . Kuid selle äri on pandeemiajärgses maailmas kokku varisemas ja kaotab tõenäoliselt jätkuvalt kiiresti raha.

Sarnane lugu nagu eelmistel kahel

Pelotoni kasvutempo on aeglustumas, samas kui kulud kasvavad agressiivselt. See on finantskatastroofi retsept. Tegelikult võib vaja minna tohutuid pingutusi, et Peloton vähemalt kuidagi ellu jääks.

Siiski on muidugi võimalus, et need ettevõtted taastuvad ja investorid, kes praegu naeruväärse hinnaga ostavad, saavad tulevikus rõõmu tunda. Kuid see on kindlasti väga riskantne ja kindlasti mitte midagi, mis sobib Warren Buffetti ja teiste hiiglaste investeerimisstiiliga.

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.