S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Goldman Sachs: Te tri delnice bodo v naslednjih 12 mesecih prinesle do 56-odstotno rast vrednosti

Mladen Rudonja
19. 11. 2022
8 min read

Goldman-Sachs je ena najpomembnejših institucij na Wall Streetu, njeni analitiki pa so bili v zadnjih tednih zaposleni z iskanjem pravih delnic, ki so pripravljene doseči boljše rezultate na trgu. Tukaj so podrobnosti o posameznih naslovih, za katere Godmanovi analitiki v naslednjih 12 mesecih vidijo potencialno rast do 60 %.

Ameriška banka Goldman Sachs

Remitly Global $RELY-0.5%

Družba Remitly Global Inc priseljencem zagotavlja celovite finančne storitve, med drugim pomaga strankam hitro, zanesljivo in stroškovno učinkovito pošiljati denar v tujino z uporabo digitalnih kanalov. Podpira čezmejne prenose po vsem svetu. Njegovi prihodki so ustvarjeni s provizijami za transakcije, ki se zaračunajo strankam, in deviznimi razlikami med menjalnim tečajem, ki ga ponuja strankam, in menjalnim tečajem, ko podjetje kupuje valute.¨

Čeprav je podjetje Remitly najlažje primerjati s fintech velikanoma, kot sta PayPal in Block (prej znan kot Square), sta kot podjetji za nakazovanja najbližja konkurenta Western Union in MoneyGram International. Ta podjetja imajo večji tržni delež kot Remitly, vendar je svetovni trg zelo razdrobljen. Tehnologija podjetja Remitly mu daje prednost, saj je bilo od začetka zgrajeno kot digitalno podjetje, in iz rasti prihodkov je razvidno, da podjetje hitro pridobiva delež v razmeroma zreli panogi.

Med partnerji storitve Remitly for Developers je tudi Coinbase Global. Z omogočanjem uporabnikom storitve Coinbase, da se vključijo v omrežje družbe Remitly, se za družbo Remitly ustvarja poslovanje z visoko maržo, saj se uporablja že obstoječa tehnologija in infrastruktura, družba pa ima koristi od dodatnega prometa v svojem plačilnem omrežju, kar ji pomaga bolje izkoristiti svoje stroške.

Vlaga tudi v izdelek, imenovan Passbook, ki je v bistvu dostopen bančni račun za priseljence, ki jim omogoča prejemanje neposrednih nakazil. To je način za reševanje drugih težav s finančnimi storitvami za priseljence, kar naj bi še povečalo prodor podjetja na trg in omogočilo nove tokove prihodkov.

Analitik Will Nance, ki pri Goldman Sachs pokriva podjetje Remitly, opozarja na tveganja in pojasnjuje, zakaj jih bo to podjetje verjetno premagalo.

"Če pogledamo korak nazaj, je bila medvedja teza o družbi RELY od njihove napovedi splošna teza o prenosu denarja, konkurenci, zniževanju cen in slabi ekonomiki enote; v tem kontekstu je družba RELY ohranila 50-odstotno rast strank, povečala marže transakcij in za 20 % zmanjšala CAC," je pojasnil Nance.

"Medtem ko trg zaradi teh splošnih pomislekov ni želel ceniti previsoke uspešnosti podjetja RELY v preteklih četrtletjih, menimo, da bi moral trg začeti nagrajevati podjetje za dobro izvedbo in sekularne prehode med denarnim in digitalnim poslovanjem, saj podjetje ohranja zdravo stopnjo rasti in v prihodnjih četrtletjih postane dobičkonosno," je dodal Goldmanov analitik.

Nance količinsko opredeli svojo napoved in delnicam RELY dodeli oceno "kupi" s ciljno ceno 16 USD, kar pomeni, da se bodo v prihodnjem letu povečale za 56 %.

Za Remitly so nedavno napovedali 4 analitiki in vse so bile pozitivne, kar pomeni, da so analitiki delnico ocenili s soglasno oceno "močno kupujem". Delnica se prodaja za 10,91 USD, povprečna ciljna cena 14 USD pa pomeni 12-mesečni dobiček v višini 28,32 %( Glej analizo delnice RELY na TipRanks ).

Ciljna cena delnice družbe Remitly Global

TE Connectivity $TEL+0.0%

TE Connectivity je največji svetovni dobavitelj električnih konektorjev, ki zagotavlja rešitve za povezovanje in senzorje na prometnem, industrijskem in komunikacijskem trgu. TE Connectivity posluje v 150 državah in ima več kot 500.000 skladiščnih enot, zato ima širok portfelj, ki tvori električno arhitekturo vrhunskih inovacij svojih končnih strank.

Leta 2021 je 60 % prodaje predstavljala transportna oprema, 26 % industrijski izdelki, 14 % pa komunikacijska oprema. V zadnjem času so hitro rastoči trgi, kot so 5G, povezani domovi in računalništvo v oblaku, ustvarili nove priložnosti za podjetje.

Dolgoročno je vodstvo optimistično glede priložnosti za ponudbo izdelkov za električna vozila, avtomatizacijo tovarn in aplikacije v oblaku. Z drugimi besedami, prihodnost družbe TE Connectivity je varna. Ker različne panoge postajajo vse bolj digitalne, lahko podjetje na podlagi odnosov s strankami prepozna določene tehnološke trende, ki jih lahko izkoristi.

To podjetje odlikuje 10-letno obdobje postopnega izboljševanja marže iz poslovanja in prostega denarnega toka, kar je značilnost odpornega podjetja. Lani je 35 % svojega prostega denarnega toka izplačala v obliki dividend. Tako je trenutni dividendni donos 1,76 %, kar sicer ni zelo visoka številka, vendar je nad povprečjem S&P 500, ki znaša 1 ,33 %.

To tehnološko podjetje je pritegnilo pozornost analitika banke Goldman Sachs Marka Delaneyja, ki pojasnjuje, zakaj meni, da bo TE v prihodnje dobro posloval: "Še naprej menimo, da je TE v dobrem položaju za dolgoročno rast, saj je izpostavljen ključnim trgom sekularne rasti (vključno z EV in polnjenjem/obnovljivimi viri energije), narašča vsebina na napravo (vključno s približno 2-kratno vsebino na EV v primerjavi z EV) in ima vedno več vsebine na napravo. vozila ICE) in izpostavljenostjo trgom, ki so relativno stabilni in/ali ciklično pod normaliziranimi ravnmi (npr. avtomobilski, A&D in medicinski, ki skupaj predstavljajo približno polovico vseh prihodkov). Poleg tega družba TE še vedno ustvarja veliko finančnih sredstev, kar ji omogoča, da vrača denar in povečuje rast.

Zato Delaney delnice družbe TEL ocenjuje kot nakupne in postavlja ciljno ceno 160 USD, s čimer izraža svoje prepričanje o 26,7-odstotni rasti v naslednjem letu.

Analitiki z Wall Streeta radi spremljajo tehnološka podjetja, TE pa ima v evidenci 10 nedavnih napovedi. Med njimi je 6 nakupnih ocen in 4 zadržane (tj. nevtralne), kar pomeni povprečno nakupno oceno. Ciljna cena delnice je 127,03 USD, povprečna ciljna cena pa 133,33 USD, kar kaže na potencialno povečanje za 4,96 % v enem letu. (Glej analizo delnice TEL, ki jo je opravil TipRanks )

Ciljna cena za delnico TE Connectivity

Dynatrace $DT-1.9%

Zadnji "Goldmanov izbor", ki si ga bomo ogledali, je še eno tehnološko podjetje. Dynatrace je podjetje v oblaku, ki se osredotoča na analitiko strojnih podatkov. Njen portfelj izdelkov, ki se dobavlja kot programska oprema kot storitev, strankam omogoča spremljanje in analiziranje celotne infrastrukture IT. Platforma Dynatrace lahko sprejema in analizira velike količine strojno ustvarjenih podatkov v realnem času, kar strankam omogoča, da jih uporabljajo za različne aplikacije v svojem poslovanju.

Podjetje si prizadeva za dobičkonosno rast, kar dokazujejo tudi finančni rezultati. V četrtem četrtletju leta 2022 pa se je delnica letos prodala za približno 45 %, saj se je skupaj s preostalim tehnološkim trgom znižala. Tukaj je razlog, zakaj se Dynatrace začenja zditi kot dober posel.

Eden od razlogov za zaviranje rasti je strah pred recesijo. Zaradi vse večjega tveganja gospodarskega upada številne organizacije omejujejo svoje proračune. Vendar vodje številnih podjetij v oblaku pravijo, da še vedno rastejo, saj je "digitalna preobrazba" še vedno glavna prednostna naloga. To je smiselno, saj naložbe v digitalne procese pomagajo podjetjem postati učinkovitejša in dolgoročno varčujejo z viri.

To je zgodba, ki jo letos pridiga tudi Dynatraceova vrhunska ekipa. Ker velike korporacije vse več svojih dejavnosti prenašajo v oblak, potrebujejo nov nabor orodij za zagotavljanje pravilnega delovanja teh novih zmogljivosti IT in aplikacij v oblaku.

Kash Rangan, eden od tehnoloških strokovnjakov pri banki Goldman Sachs, zastopa podjetje Dynatrace in meni, da je to dober dodatek k obrambnemu portfelju.

"Menimo, da Dynatrace ostaja privlačen glede na trenutne makro okoliščine. Model ponavljajočih se prihodkov od naročnin skupaj z močnim profilom marže tako na področju dobičkonosnosti kot tudi FCF je obrambno podjetje za programsko opremo. Zaradi smernic za leto 23 brez tveganja in prilagoditve pričakovanj glede njihovega algoritma rasti je delnica v dobrem položaju za obvladovanje trenutnega upada," je dejal Rangan.

Po tem je analitik delnicam DT dodelil oceno "kupi", ciljna cena pa je 54 USD, kar pomeni močno povečanje za 43,7 % v obdobju enega leta.

Vsaj 18 analitikov Wall Streeta je ocenilo družbo Dynatrace, njihove napovedi pa so se zmanjšale na 14 "kupi" in 4 "drži", pri čemer je konsenzualna ocena Strong Buy. Cena delnice trenutno znaša 38,59 USD, povprečna ciljna cena 44,31 USD pa nakazuje, da ima do konca prihodnjega leta možnost 14,82-odstotnega povečanja. (Glej analizo delnice DT na TipRanks )

Ciljna cena delnice Dynatrace

IZJAVA : Vse tukaj navedene informacije so zgolj informativne narave in nikakor ne predstavljajo naložbenega priporočila. Vedno opravite lastno analizo.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.