S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Nii jättis Zuckerberg hüvasti töötajatega, kelle ta vallandas. Miks META läbib oma halvimat perioodi?

Mart Poom
21. 11. 2022
3 min read

META-l ei ole praegu kindlasti parimad ajad. Seepärast on selle tegevjuht Mark Zuckerberg otsustanud astuda radikaalse sammu. Mis see on?

Zuckerberg on otsustanud astuda radikaalse sammu

Meta$META-4.1% tegevjuht Mark Zuckerberg on võtnud radikaalse meetme. Viimasel ajal probleemidesse uppunud ettevõte pidi vabanema märkimisväärsest osast oma töötajatest. Kuid tegevjuht on olukorda üllatavalt hästi käsitlenud, hoolimata tema külmaverelise geeniuse mainest. Ta avaldas lahkuvatele töötajatele tunnustust ja julgustust. Vähemalt tundub, et see on nii, kui lekkinud videosalvestus vestlusest, mille ta pidas töötajatega.

Internetis on ilmunud osa kõnest, milles Zuckerberg kiidab nende tööd ja ütleb, et nii paljude töökohtade kaotamine oli raske. Koondamised puudutasid umbes 11 000 inimest ehk 13% ettevõttest, millele kuuluvad Facebook, Instagram ja WhatsApp.

Big Five liige on sel aastal juba 67% langenud

"Sa panid tõesti oma südame ja hinge sellesse, " ütles Zuckerberg. "Ükskõik, millises meeskonnas te töötasite, igaüks teist andis oma panuse toodetele, mida miljardid inimesed kasutavad iga päev."

Ilmselt oli see üks kahest eraldi videokõnest, mida Zuckerberg pidas kolmapäeval Meta töötajatega: üks videokõne koondatud töötajatele ja teine neile, keda see ei puuduta.

https://www.youtube.com/watch?v=wUByzuLTvcM

Zuckerberg ütles koondatutele ka, et ta võtab otsuse eest "täieliku vastutuse".

"Ma olen ettevõtte asutaja ja tegevjuht. Ma vastutan meie ettevõtte tervise eest, meie suuna eest ja selle üle otsustamise eest, kuidas me seda teostame, sealhulgas selliste asjade eest nagu see. Ja see oli lõppkokkuvõttes minu otsus," ütles ta.

"Ja see oli üks raskemaid otsuseid, mida ma olen pidanud tegema 18 aasta jooksul, mil ma ettevõtet juhtisin," lisas ta.

Kuigi ta võttis vastutuse koondamiste eest, ei ole Zuckerbergi volitusi Meta üle kunagi kahtluse alla seatud. Ta kontrollib enamust ettevõtte hääleõiguslikest aktsiatest, nii et Meta juhatus või aktsionärid ei saa teda üle hääletada ega vallandada. Wall Street reageeris koondamistele positiivselt, Meta aktsia hind tõusis pärast uudise avaldamist üle 5%.

Miks on Meta hädas?

Päev pärast kolmanda kvartali tulemuste avaldamist sattus Meta veelgi suurematesse raskustesse. Eelkõige sattus ettevõte raskustesse pärast seda, kui investorid veendusid, et Metaverse ei pruugi olla nii hea idee.

Tõenäoliselt ei aita olukorda ka rida väga olulisi kahtlusi, nii sisemisi kui ka väliseid, Meta metaversiooni kohta. Ettevõte teatas, et on sel aastal teeninud üle 9 miljardi dollari oma Reality Labs 'i osakonnaga, mis on koduks agressiivsetele ettevõtmistele VR riistvara ja virtuaalsete suhtlusvõrgustike valdkonnas.

Samuti näib, et pikemas perspektiivis kaotab see konkurentide Instagrami ja Facebooki vastu. Nende platvormid muutuvad reklaamijatele ja kasutajatele üha vähem huvitavaks. Ja nad on hakanud veelgi enam panustama Mark Zuckerbergi "hullumeelsele" visioonile.

Investorid näivad olevat selle sõnumi või selle puudumise mõistnud. Ettevõte on tänapäeval rohkem kui kunagi varem näitus ainult oma tegevjuhi jaoks. Küsimus on nüüd selles, kas Zuckerbergil kui visionääril on õigus või investorite hulgal, kes usaldavad ettevõtet üha vähem.

Kui teile meeldivad minu artiklid ja intervjuud, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetist ja muudest allikatest saadud andmetel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.