Jesper Jensen

Flere negative påvirkninger og omstændigheder plager markederne og investorerne i øjeblikket. Desværre har to store navne på Wall Street heller ikke gode nyheder til os. De mener endda, at vi er på vej mod en lille markedsapokalypse, der vil overgå 1929.

Hverken Burry eller Druckenmiller ser situationen som grundlæggende positiv

"Det er meget muligt, at situationen vil blive betydeligt værre end nogen af de situationer, vi har kendt i historien." Stanley Druckenmiller, den legendariske investor, har sagt det i et stykke tid.

Jeg har også skrevet om hans langsigtede holdning til Fed's handlinger og markederne her: Hastende advarsel fra en berømt milliardær og manager. Hvorfor tror han, at markederne snart vil falde i knæ?

Og han får følgeskab af et endnu større navn - Michael Burry. Når man hører en så stor og skræmmende advarsel, er det første spørgsmål, man skal stille sig selv: Hvem kommer den fra? Er den person, der udsteder advarslen, troværdig?

Ja, Burry bør tages alvorligt på trods af nogle af hans seneste handlinger og holdninger. Han var en af de første til at gennemskue den amerikanske boligboble i 2008. Desuden tjente han 100 millioner dollars til sig selv og 700 millioner dollars til sine investorer. De fleste kender ham, fordi der er blevet lavet en film om netop denne situation.

https://www.youtube.com/watch?v=azk4DciTzng

Var Burry bare heldig i 2008? Sandsynligvis ikke. Han opnåede også store overskud under dotcom-boblens bristning. Burrys fond steg 80 % i 2001 og 2002, mens S&P 500-indekset faldt med 32 %.

Og han bryder sig ikke om situationen nu. Han har en klar forklaring og grund. Som du ved, overøste regeringen i 2020 og 2021 befolkningen med gratis kontanter - og sendte mere end 5.000 dollars ud til millioner af bankkonti. Den har også sænket rentesatserne til nul. Ifølge Burry har disse hidtil usete tiltag forvrænget markederne og pustet alle bobler op - og de er først lige begyndt at sprænge. Simpelthen Burrys favorit MOAC - Mother Of All Crashes.

Siden sidste års højdepunkt er S&P faldet med op til 27 %. Hvis vi virkelig står over for alle krakkens moder, kan de samlede tab nærme sig 55 %, som det var tilfældet i 2008. Det ville bringe S&P 500 ned til ca. 2.150, 43 % under det nuværende niveau.

De fleste mennesker er ikke forberedt på det.

Men Burry er kendt for sine aggressivt pessimistiske synspunkter, så det er lidt foruroligende, at en anden meget klog og meget troværdig investor har lignende tanker:

Stanley Druckenmiller siger, at det "ikke giver meget mening at eje aktier i dag...". Og det er en holdning, der skal tages meget alvorligt. Faktisk anses han for at være en af de fem bedste investorer nogensinde.

Han er diskret og giver sjældent interviews. Men hans resultater er forbløffende. Fra 1980 til 2010 opnåede han et gennemsnitligt afkast på 30 % om året. Og Druck har aldrig haft et tabsår... aldrig!

https://www.youtube.com/watch?v=KeNs7NkMjYk

Han fik også et overskud i 2001 under dotcom-krakket. Og i 2008 tjente han efter sigende 260 millioner dollars, mens de fleste investorer tabte penge.

Men på det seneste har han gentaget og advaret igen og igen om, at situationen virkelig ikke er god, og at der er problemer på vej. Druck er bekymret af samme grund som Burry. Kort sagt siger han, at lave renter og en lempelig pengepolitik var drivkraften bag det langsigtede bull market fra 2011-2021, som sluttede tidligere i år.

Renterne blev holdt lavt i meget lang tid. Dette er ifølge Bury og Druckenmiller en af hovedårsagerne til de nuværende problemer. Kilde

Nu hæver Fed renten i det hurtigste tempo i historien.

"Alle disse faktorer, der er årsag til bull market, er ikke bare ved at stoppe, de er ved at vende, hver eneste af dem. Som følge heraf er det mest sandsynligt, at aktiemarkedet vil ligge på nul i det næste årti", sagde Druckenmiller.

Hvad synes du? Har disse to topinvestorer ret, eller vil tyren vågne op igen og fortsætte sin opadgående tur?

Hvis du kan lide mine artikler og interviews, er du velkommen til at følge mig. Tak! 🔥

Ansvarsfraskrivelse: Dette er på ingen måde en investeringsanbefaling. Dette er udelukkende mit resumé og min analyse baseret på data fra internettet og andre kilder. Investering på finansmarkederne er risikabelt, og enhver bør investere på baggrund af sine egne beslutninger. Jeg er bare en amatør, der deler mine meninger.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Sponsored by @etoro Advertisement
Discussion
No comments yet