S&P 500 ^GSPC 5,006.28 -1.29%
Meta META $426.78 -13.52%
Microsoft MSFT $392.68 -4.00%
Amazon AMZN $171.03 -3.15%
Alphabet GOOG $156.70 -2.73%
Tesla TSLA $165.85 +2.29%
Nvidia NVDA $815.04 +2.29%
Apple AAPL $168.68 -0.20%

Acest tip neobișnuit de ETF este garantat să vă protejeze împotriva mișcărilor nebunești ale Fed, potrivit unui…

Nicolae Francescu
25. 11. 2022
5 min read

Pentru unii, situația actuală este un coșmar. Pentru alții, este ocazia perfectă de a face cumpărături. Dar alegerea sectorului sau a instrumentului potrivit poate fi extrem de dificilă. Dar un economist de renume mondial spune că are o rețetă pentru toată lumea.

Mohamed El-Erian este un economist de renume mondial

Suntem cu toții investitori aici, la Bulios, așa că probabil nu este nevoie să vă explicăm că păstrarea de numerar nu este o mișcare înțeleaptă în fața inflației galopante. În plus, acum se află la niveluri istorice pe care Fed nu reușește să le domolească prin mișcările sale ciudate.

Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți investitori dețin în schimb acțiuni și obligațiuni. Sau, cel mai adesea, acesta este motivul pentru care investim în primul rând. Dar, potrivit lui Mohamed El-Erian, care lucrează la Universitatea Cambridge și este consilier economic principal al Allianz, ar putea fi timpul să optăm pentru ceva diferit, ceva neobișnuit.

"Trebuie să ieșim din aceste piețe distorsionate care au provocat multe daune", a declarat acesta într-un interviu.

Atât piața bursieră, cât și cea a obligațiunilor s-au prăbușit în ultima vreme, iar El-Erian remarcă faptul că atunci când aceste corecții ale pieței au loc simultan, investitorii ar trebui să se orienteze către active mai riscante. Ceea ce este interesant, deoarece majoritatea profesioniștilor nu își permit să recomande alegeri sau strategii agresive.

Indicele principal este în scădere - la fel și randamentele obligațiunilor. Ceea ce, potrivit lui El-Erian, este complet inacceptabil

"De la jumătatea lunii august, am învățat din nou că acțiunile și obligațiunile pot cădea în același timp", spune el. "În această lume, trebuie să cauți venituri fixe pe termen scurt."

Numai că unde să o găsești?

Puteți ascunde banii sub saltea sau îi puteți pune într-un cont de economii. Sau puteți folosi un așa-numit ETF de obligațiuni pe termen scurt.

Ce sunt ETF-urile de obligațiuni pe termen scurt?

ETF-urile de obligațiuni sunt un tip de fond tranzacționat la bursă care investește exclusiv în obligațiuni. Acestea sunt similare fondurilor mutuale de obligațiuni, deoarece dețin un portofoliu de obligațiuni cu diferite strategii specifice - de la obligațiuni ale Trezoreriei SUA la obligațiuni cu randament ridicat și durată.

ETF-urile de obligațiuni sunt gestionate pasiv și se tranzacționează în mod similar cu ETF-urile de acțiuni la bursele principale.

Spre deosebire de obligațiunile individuale, care sunt vândute în afara bursei prin intermediul brokerilor, ETF-urile de obligațiuni sunt tranzacționate pe tot parcursul zilei la o bursă centralizată. Structura obligațiunilor tradiționale face ca investitorii să aibă dificultăți în a găsi o obligațiune cu un preț atractiv. ETF-urile de obligațiuni evită această problemă deoarece se tranzacționează în mod clasic - ca și acțiunile.

Astfel, acestea pot oferi investitorilor posibilitatea de a se expune la piața obligațiunilor cu ușurința și transparența tranzacționării acțiunilor. ETF-urile de obligațiuni sunt, de asemenea, mai lichide decât obligațiunile individuale și fondurile mutuale, care se tranzacționează la un singur preț pe zi după închiderea pieței. Iar pe timp de criză, investitorii pot tranzacționa un portofoliu de obligațiuni chiar dacă piața de obligațiuni de bază nu are performanțe bune.

ETF-urile de obligațiuni plătesc dobânda printr-un dividend lunar, în timp ce eventualele câștiguri de capital sunt plătite prin intermediul unui dividend anual. În scopuri fiscale, aceste dividende sunt tratate fie ca venit, fie ca câștiguri de capital. Cu toate acestea, eficiența fiscală a ETF-urilor de obligațiuni nu este un factor important, deoarece câștigurile de capital nu joacă un rol la fel de important în randamentul obligațiunilor ca și în cel al acțiunilor.

Un reprezentant tipic al unui astfel de ETF ar putea fi $BSV-0.2% Fund Vanguard Short-Term Bond ETF.

Fondul se concentrează foarte mult pe titluri de trezorerie americane, care reprezentau 67,9% din deținerile sale la 30 septembrie. În același timp, acesta investește și în obligațiuni corporative și obligațiuni internaționale. În prezent, randamentul SEC pe 30 de zile al BSV este de 4,75%. Fondul se mândrește cu o rată de cheltuieli foarte mică, de doar 0,04%.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Dacă vă plac articolele și interviurile mele, nu ezitați să dați un follow. Mulțumesc! 🔥

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este pur și simplu rezumatul și analiza mea pe baza datelor de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.