Antti Miettinen

Joillekin nykyinen tilanne on painajainen. Toisille se on täydellinen ostosmahdollisuus. Oikean alan tai välineen valinta voi kuitenkin olla helvetin vaikeaa. Maailmankuulu taloustieteilijä sanoo kuitenkin, että hänellä on resepti kaikille.

Mohamed El-Erian on maailmankuulu taloustieteilijä.

Olemme kaikki sijoittajia täällä Buliosissa, joten sinulle ei varmaankaan tarvitse selittää, että käteisen pitäminen ei välttämättä ole viisasta inflaation riehuessa. Lisäksi se on nyt historiallisella tasolla, jota Fed ei onnistu kesyttämään oudoilla toimillaan.

Tämä on yksi syy siihen, miksi monet sijoittajat pitävät sen sijaan hallussaan osakkeita ja joukkovelkakirjoja. Tai useammin kyse on siitä, miksi ylipäätään investoimme. Cambridgen yliopistossa työskentelevän ja Allianzin taloudellisen neuvonantajan Mohamed El-Erianin mukaan voi kuitenkin olla aika valita jotain erilaista, jotain epätavallista.

"Meidän on päästävä pois näiltä vääristyneiltä markkinoilta, jotka ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa", hän sanoi haastattelussa.

Sekä osake- että joukkovelkakirjamarkkinat ovat viime aikoina laskeneet, ja El-Erian toteaa, että kun nämä markkinakorjaukset tapahtuvat samanaikaisesti, sijoittajien pitäisi siirtyä riskipitoisempiin varoihin. Tämä on mielenkiintoista, koska useimmat ammattilaiset eivät uskalla suositella aggressiivisia valintoja tai strategioita.

Tärkein indeksi laskee - ja niin laskevat myös joukkovelkakirjojen tuotot. El-Erianin mukaan tämä on täysin mahdotonta hyväksyä...

"Elokuun puolivälin jälkeen olemme jälleen oppineet, että osakkeet ja joukkovelkakirjat voivat laskea samaan aikaan", hän sanoo. "Siinä maailmassa on etsittävä lyhytaikaisia kiinteitä tuloja."

Vain mistä se löytyy?

Voit kätkeä käteistä patjan alle tai laittaa sen säästötilille. Tai voit käyttää niin sanottua lyhytaikaista joukkovelkakirja-ETF:ää.

Mitä ovat lyhytaikaiset joukkolaina-ETF:t?

Joukkovelkakirja-ETF:t ovat eräänlaisia pörssilistattuja rahastoja, jotka sijoittavat yksinomaan joukkovelkakirjoihin. Ne muistuttavat joukkovelkakirjalainarahastoja, koska ne pitävät hallussaan joukkovelkakirjasalkkua, jolla on erilaisia erityisstrategioita - Yhdysvaltain valtion joukkovelkakirjoista korkeatuottoisiin joukkovelkakirjoihin ja duraatioon.

Joukkovelkakirja-ETF:t ovat passiivisesti hallinnoituja, ja niillä käydään kauppaa samalla tavalla kuin osake-ETF:illä suurimmissa pörsseissä.

Toisin kuin yksittäisiä joukkovelkakirjoja, joita myydään pörssin ulkopuolella välittäjien kautta, joukkovelkakirja-ETF-rahastoilla käydään kauppaa koko päivän ajan keskitetyssä pörssissä. Perinteisten joukkovelkakirjalainojen rakenteen vuoksi sijoittajien on vaikea löytää joukkovelkakirjalainaa, jonka hinta on houkutteleva. Joukkovelkakirja-ETF:t välttävät tämän ongelman, koska niillä käydään kauppaa perinteisellä tavalla - kuten osakkeilla.

Ne voivat siten tarjota sijoittajille mahdollisuuden altistua joukkovelkakirjamarkkinoille osakekaupan helppouden ja avoimuuden ansiosta. Joukkovelkakirja-ETF:t ovat myös likvidimpiä kuin yksittäiset joukkovelkakirjat ja sijoitusrahastot, jotka käyvät kauppaa yhdellä hinnalla päivässä markkinoiden sulkeuduttua. Kriisiaikoina sijoittajat voivat käydä kauppaa joukkovelkakirjasalkulla, vaikka kohde-etuutena olevat joukkovelkakirjamarkkinat eivät suoriutuisi hyvin.

Joukkovelkakirja-ETF:t maksavat korkoa kuukausittaisen osingon muodossa, kun taas mahdolliset pääomavoitot maksetaan vuosittaisen osingon muodossa. Verotuksessa näitä osinkoja käsitellään joko tulona tai myyntivoittona. Joukkovelkakirja-ETF:ien verotehokkuus ei kuitenkaan ole suuri tekijä, koska myyntivoitot eivät vaikuta joukkovelkakirjalainojen tuottoihin yhtä paljon kuin osakkeiden tuottoihin.

Tyypillinen edustaja tällaisesta ETF:stä voisi olla $BSV Fund Vanguard Short-Term Bond ETF.

Rahasto keskittyy vahvasti Yhdysvaltain valtionlainoihin, joiden osuus rahaston omistuksista oli 67,9 prosenttia 30. syyskuuta. Samalla se sijoittaa myös yrityslainoihin ja kansainvälisiin joukkovelkakirjalainoihin. Tällä hetkellä BSV:n 30 päivän SEC-tuotto on 4,75 %. Rahaston kulusuhde on erittäin alhainen, vain 0,04 %.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Jos pidät artikkeleistani ja haastatteluistani, heitä vapaasti seuraamaan. Kiitos! 🔥

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei ole millään tavoin sijoitussuositus. Tämä on puhtaasti minun yhteenvetoni ja analyysini, joka perustuu internetistä ja muista lähteistä saatuihin tietoihin. Rahoitusmarkkinoille sijoittaminen on riskialtista, ja jokaisen tulisi sijoittaa omien päätöstensä perusteella. Olen vain amatööri, joka jakaa mielipiteitäni.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Sponsored by @czechfintech Advertisement
Discussion
No comments yet