Jesper Jensen

For nogle er den nuværende situation et mareridt. For andre er det den perfekte shoppingmulighed. Men det kan være svært at vælge den rigtige sektor eller det rigtige instrument. Men en verdensberømt økonom siger, at han har en opskrift til alle.

Mohamed El-Erian er en verdensberømt økonom

Vi er alle investorer her på Bulios, så du behøver nok ikke at få forklaret, at det måske ikke er klogt at holde kontanter i lyset af den voldsomme inflation. Desuden er den nu på et historisk niveau, som Fed ikke formår at tæmme med sine mærkelige tiltag.

Det er en af grundene til, at mange investorer i stedet for holder aktier og obligationer. Eller oftere er det grunden til, at vi overhovedet investerer. Men ifølge Mohamed El-Erian, der er baseret på Cambridge University og cheføkonomisk rådgiver hos Allianz, er det måske på tide at vælge noget andet, noget usædvanligt.

"Vi er nødt til at komme ud af disse forvrængede markeder, som har forårsaget stor skade", sagde han i et interview.

Både aktiemarkedet og obligationsmarkedet er faldet på det seneste, og El-Erian bemærker, at når disse markedskorrektioner sker samtidig, bør investorerne gå over til mere risikable aktiver. Det er interessant, fordi de fleste fagfolk ikke påtager sig at anbefale aggressive valg eller strategier.

Det store indeks falder - og det samme gør obligationsrenterne. Hvilket ifølge El-Erian er helt uacceptabelt

"Siden midten af august har vi igen lært, at aktier og obligationer kan falde på samme tid", siger han. "I den verden er man nødt til at kigge efter kortfristet fast indkomst."

Men hvor kan man finde den?

Du kan gemme kontanter under madrassen eller sætte dem ind på en opsparingskonto. Eller du kan bruge en såkaldt kortfristet obligations-ETF.

Hvad er kortfristede obligations-ETF'er?

Obligations-ETF'er er en type børshandlede fonde, der udelukkende investerer i obligationer. De ligner obligationsfonde, fordi de har en portefølje af obligationer med forskellige specifikke strategier - fra amerikanske statsobligationer til højrenteobligationer og varighed.

Obligations-ETF'er forvaltes passivt og handles på samme måde som aktie-ETF'er på de store børser.

I modsætning til individuelle obligationer, som sælges uden for børsen via mæglere, handles obligations-ETF'er hele dagen på en centraliseret børs. De traditionelle obligationers struktur gør det vanskeligt for investorer at finde en obligation med en attraktiv pris. Obligations ETF'er undgår dette problem, fordi de handles på den klassiske måde - som aktier.

De kan således give investorer mulighed for at få eksponering på obligationsmarkedet med den lethed og gennemsigtighed, der er forbundet med handel med aktier. Obligations ETF'er er også mere likvide end individuelle obligationer og investeringsforeninger, som handles til én pris pr. dag efter markedets lukning. Og i krisetider kan investorerne handle en obligationsportefølje, selv om det underliggende obligationsmarked ikke klarer sig godt.

Obligations ETF'er betaler renter via et månedligt udbytte, mens eventuelle kapitalgevinster udbetales via et årligt udbytte. Skattemæssigt behandles disse udbytter som enten indkomst eller kapitalgevinst. Skatteeffektiviteten i obligations ETF'er er dog ikke en stor faktor, fordi kapitalgevinster ikke spiller en så stor rolle i obligationsafkastet som i aktieafkastet.

En typisk repræsentant for en sådan ETF kan være $BSV Fund Vanguard Short-Term Bond ETF.

Fonden fokuserer i høj grad på amerikanske statsobligationer, som udgjorde 67,9 % af dens beholdninger pr. 30. september. Samtidig investerer den også i virksomhedsobligationer og internationale obligationer. I øjeblikket er SEC-renten på BSV på 30 dage på 4,75 %. Fonden har en meget lav omkostningsgrad på kun 0,04 %.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Hvis du kan lide mine artikler og interviews, er du velkommen til at følge mig. Tak! 🔥

Ansvarsfraskrivelse: Dette er på ingen måde en investeringsanbefaling. Dette er udelukkende mit resumé og min analyse baseret på data fra internettet og andre kilder. Investering på finansmarkederne er risikabelt, og enhver bør investere på baggrund af sine egne beslutninger. Jeg er bare en amatør, der deler mine meninger.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Sponsored by @fintree Advertisement
Discussion
No comments yet