Egy világhírű közgazdász szerint ez a szokatlan ETF garantáltan megvédi Önt a Fed őrült lépéseivel szemben.

Egyesek számára a jelenlegi helyzet rémálom. Mások számára ez a tökéletes vásárlási lehetőség. A megfelelő ágazat vagy eszköz kiválasztása azonban pokolian nehéz lehet. Egy világhírű közgazdász szerint azonban mindenkinek van egy receptje.

Mohamed El-Erian világhírű közgazdász.

Mi mindannyian befektetők vagyunk itt a Buliosnál, így valószínűleg nem kell elmagyarázni Önnek, hogy a készpénz tartása nem feltétlenül bölcs lépés a féktelen inflációval szemben. Ráadásul most történelmi szinten van, amit a Fed nem tud megszelídíteni a furcsa lépéseivel.

Ez az egyik oka annak, hogy sok befektető inkább részvényeket és kötvényeket tart. Vagy, ami még gyakrabban előfordul, hogy ez az, amiért egyáltalán befektetünk. Mohamed El-Erian, a Cambridge-i Egyetemen dolgozó és az Allianz vezető gazdasági tanácsadója szerint azonban itt az ideje, hogy valami más, valami szokatlan mellett döntsünk.

"Ki kell jutnunk ezekből a torzított piacokból, amelyek sok kárt okoztak" - mondta egy interjúban.

A részvény- és a kötvénypiac egyaránt zuhanórepülésben van az utóbbi időben, és El-Erian megjegyzi, hogy amikor ezek a piaci korrekciók egyszerre következnek be, a befektetőknek a kockázatosabb eszközök felé kell fordulniuk. Ami azért érdekes, mert a legtöbb szakember nem merészel agresszív választásokat vagy stratégiákat ajánlani.

A főbb indexek esnek - és a kötvényhozamok is. Ami El-Erian szerint teljesen elfogadhatatlan.

"Augusztus közepe óta ismét megtanultuk, hogy a részvények és a kötvények egyszerre eshetnek " - mondja. "Ebben a világban rövid távú fix jövedelmet kell keresni."

Csak hol lehet megtalálni?

Elrejtheti a készpénzt a matraca alá, vagy elhelyezheti egy megtakarítási számlán. Vagy használhat egy úgynevezett rövid lejáratú kötvény ETF-et.

Mik azok a rövid lejáratú kötvény ETF-ek?

A kötvény ETF-ek a tőzsdén kereskedett alapok egy olyan típusa, amely kizárólag kötvényekbe fektet. Ezek a kötvénybefektetési alapokhoz hasonlóak, mivel különböző specifikus stratégiájú kötvényekből álló portfóliót tartanak - az amerikai államkötvényektől kezdve a magas hozamú kötvényeken át a durationig.

A kötvény ETF-eket passzívan kezelik, és a főbb tőzsdéken a részvény ETF-ekhez hasonlóan kereskednek velük.

Az egyedi kötvényekkel ellentétben, amelyeket a tőzsdén kívül, brókereken keresztül értékesítenek, a kötvény ETF-ekkel a nap folyamán egy központi tőzsdén kereskednek. A hagyományos kötvények szerkezete megnehezíti a befektetők számára, hogy vonzó árú kötvényt találjanak. A kötvény ETF-ek elkerülik ezt a problémát, mivel klasszikus módon kereskednek - mint a részvények.

Így a befektetők számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy a részvények kereskedésének egyszerűségével és átláthatóságával együtt a kötvénypiacra is kitettséget szerezzenek. A kötvény ETF-ek likvidebbek is, mint az egyedi kötvények és a befektetési alapok, amelyekkel a piac zárása után naponta egy árfolyamon kereskednek. Válság idején pedig a befektetők akkor is kereskedhetnek kötvényportfólióval, ha a mögöttes kötvénypiac nem teljesít jól.

A kötvény ETF-ek kamatot havi osztalékon keresztül fizetnek, míg a tőkenyereséget éves osztalékon keresztül fizetik ki. Adózási szempontból ezek az osztalékok jövedelemként vagy tőkenyereségként kezelendők. A kötvény ETF-ek adóhatékonysága azonban nem nagy tényező, mivel a tőkenyereség nem játszik olyan nagy szerepet a kötvényhozamokban, mint a részvényhozamokban.

Egy ilyen ETF tipikus képviselője lehet a $BSV+0.2% Fund Vanguard Short-Term Bond ETF.

Az alap nagymértékben összpontosít az amerikai állampapírokra, amelyek szeptember 30-án állományának 67,9%-át tették ki. Ugyanakkor vállalati kötvényekbe és nemzetközi kötvényekbe is befektet. Jelenleg a BSV 30 napos SEC hozama 4,75%. Az alap nagyon alacsony, mindössze 0,04%-os költséghányaddal büszkélkedhet.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Ha tetszenek a cikkeim és interjúim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .

Chceš se se stát úspěšným akciovým investorem?

Začni studovat prestižní Bulios akademii a získej přístup k unikátnímu vzdělávacímu obsahu, analýzám a praktickým nástrojům!
No comments yet