S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Michael Burry predpovedá vysoký rast tohto aktíva po kolapse FTX a pretrvávaní kryptozimy

Kristian Šooš
26. 11. 2022
3 min read

Burry je kontroverzná postava, no nemožno poprieť, že je šikovným investorom. Zbohatol na shortovaní amerického trhu s bývaním a profitoval z finančnej krízy v roku 2008 a milióny zarobil aj investíciou do GameStop. Tentokrát vyslovil, že jedno aktívum zažiari, keď investori budú hľadať bezpečnosť pred krypto rizikami v dôsledku katastrofického kolapsu FTX.

Investor Michael Burry.

Manažér fondu sa podelil o svoje myšlienky o zlate v tweete, ktorý bol vymazaný. Podľa Burryho príde čas "Golda", keďže kryptotrh naďalej trpí nákazou spôsobenou pádom FTX.

"Dlho som si myslel, že pre zlato príde čas, keď sa krypto škandály spoja do nákazy," povedal manažér fondu.

Je skutočne skľučujúce vidieť, ako sa ďalšia kryptoburza stáva obeťou zlého hospodárenia a korupcie. FTX bola kedysi prosperujúcou burzou, ktorá mnohým používateľom slúžila ako vstupná brána do sveta kryptomien. Údajné nesprávne nakladanie s finančnými prostriedkami však viedlo k jej pádu. FTX a jej pridružené spoločnosti vyhlásili bankrot s odhadovanými záväzkami vo výške 11 až 16 miliárd USD. Toto je veľká rana pre krypto komunitu a slúži ako pripomienka, že musíme byť ostražití pri ochrane našich finančných prostriedkov.

Keďže kryptoburza FTX krachuje, mnohé veľké finančné inštitúcie pociťujú tieseň. S vystavením burze prostredníctvom subjektov ako Genesis, BlockFi, Galaxy Digital a Ontario Teachers Pension Plan čelí kryptopriemysel veľkej kríze likvidity. S kolapsom burzy FTX klesá aj stabilita kryptotrhu.

Ceny zlata tento mesiac vzrástli o 8 %, keďže investori hľadajú útočisko v vzácnom kove uprostred obáv z inflácie a rizík, ktoré predstavujú kryptomeny. Analytici tvrdia, že investori sú optimistickí voči zlatu ako aktívu bezpečného prístavu kvôli jeho schopnosti udržať si svoju hodnotu v časoch ekonomickej neistoty. Poukazujú na ochladzovanie inflačných tlakov a riziká spojené s kryptomenami ako kľúčové faktory, ktoré poháňajú tento dopyt. S rastúcimi cenami zlata sa ešte len uvidí, ako dlho táto rally potrvá.

„Keď kryptomeny klesnú z biliónov alebo akcie meme klesnú z desiatok miliárd, straty #MainStreet sa priblížia veľkosti krajín. História sa nezmenila,“ povedal. 

Pákový efekt je v súčasnosti určite najväčším problémom kryptomien. Príliš veľa ľudí nechápe, koľko pákového efektu je v skutočnosti na trhu, a to spôsobuje veľa problémov. Dúfajme, že sa ľudia v budúcnosti dozvedia viac o kryptomenách a o tom, ako správne spravovať svoju páku.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.