S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

FTXi õudusunenägu jätkub. Ponzi skeemi olid kaasatud ka järgmised kuulsused

Mart Poom
27. 11. 2022
3 min read

FTXi juhtum on viimastel nädalatel olnud finants- ja investeerimismaailmas teema number üks. Siiski tuleb üha rohkem ja rohkem teavet, mis ei aita mängijaid selles olukorras.

Üks süüdistatavatest on legendaarne Shaq

Sam Bankman-Friedi nimi on sõna otseses mõttes üleöö muutunud ilmselt aasta kõige rohkem kuulujutuks. FTXi kokkuvarisemine on olnud kogu linna kõneainet pakkuv teema. Kahjuks - taas kord on see heitnud halba valgust krüptovaluutadele ja finantsmaailmale jaemüügis. Kogu juhtumi kohta saate rohkem lugeda sellestartiklist või meie Twitteri teemast.

https://twitter.com/bulios_czsk/status/1591786358498017282

Kuid see ei ole sugugi loo lõpp. Üha rohkem ja rohkem tuleb esile teavet, mis laimab teisi üksusi. Seekord paistab, et hädas on ka mitmed spordi- ja meediatähed, keda süüdistatakse pettuses osalemises Ponzi-skeemis.

Kolmapäeval esitas Edwin Garrison Oklahomast FTX-i kasutajate nimel ühishagi, nimetades ettevõtet Ponzi skeemiks ja väites, et kuulsused toetasid litsentseerimata investeeringuid. Lisaks FTXile on kohtuvaidluses osalenud ka NFL-i staar Tom Brady ja tema eksnaine, modell Gisele Bundchen, NBA legendid Steph Curry ja Shaquille O'Neil, MLB mängijad David Ortiz ja Shohei Ohtani ning Golden State Warriors.

https://www.youtube.com/watch?v=l3HfrRjWilQ

Miamis esitatud kaebuses väidetakse, et kahju ületab 5 miljoni dollari suuruse miinimumkünnise, mis on vajalik hagi esitamiseks föderaalkohtusse, ning Garrison soovib esindada "tuhandeid" või "miljoneid" teisi kliente, kes ostsid väärtpabereid intressi kandvate kontode kujul.

Vahepeal on kohtuprotsess viimane tagajärg FTXi implosiooni tagajärjel, mida veel mõni päev tagasi peeti hiilgavaks 30 miljardi dollari suuruseks krüptofirmaks.

Kuigi on tavaline, et juristid esitavad iga äriskandaali järel - mõnikord alusetuid - ühishagisid, võib see siin osutuda tõeliseks probleemiks. Tõepoolest, kohtuasja esitavate advokaatide hulgas on David Boies, superadvokaat, keda kõik kardavad.

Kaebuses kirjeldatakse FTXi kui pettust, mille eesmärk on petta asjatundmatuid investoreid, ning väidetakse, et advokaadid said arvukalt tekstisõnumeid ja e-kirju, mida FTX püüdis hävitada. See sisaldab ka pilte, millel on kujutatud Brady, Bundchen, Curry ja teised FTXi reklaamivad.

https://www.youtube.com/watch?v=QxjONdjBHTQ

Garrison süüdistab FTXi ja kuulsusi Florida väärtpaberi- ja tarbijakaitseseaduste rikkumises ning ebaseaduslikus tsiviilvandenõus . Need süüdistused põhinevad siiski olulisel faktilisel asjaolul: FTX viis kliendid oma offshore-vahetusplatsile, kus nad said osta "tootluskontosid" ja saada kuni 8%-lise intressimäära selliste krüptovaluutade nagu Ethereum laenamiseks.

See on oluline, sest FTX on pikka aega väitnud, et ameeriklased ei ole lubatud välismaale vahetada ja et see takistab potentsiaalsete kasutajate kasutamist. Kuid Garrison ütleb, et kuigi ta registreerus tütarettevõtte, FTX US nime all tuntud rakenduse kaudu ja identifitseeris end selgelt USA elanikuna, näitas rakendus talle reklaame, mis suunasid ta ümber lõdvemale välismaisele versioonile.

Kogukondlik hagi ei tundu olevat avatud ja suletud juhtum ja on võimalik, et see lahendatakse enne kohtusaalis maandumist, kuid hagi rõhutab vähemalt ohtusid, mis on seotud krüptovaluutade kuulsuste toetamisega. Pealegi ei aita see täielikult kuulsusi nende kuvandiga, mis on juba niigi rikutud.

Kui teile meeldivad minu artiklid ja intervjuud, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetist ja muudest allikatest saadud andmetel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.