S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Binance: Žhavé novinky u kryptoměnové jedničky. Může se opakovat osud FTX?

Dominik Petrnoušek
3. 12. 2022
4 min read

Skandály v čele s kauzou FTX aktuálně hýbou kryptosvětem. Legitimní burzy proto přichází s řadou novinek, které mají investorům přinést větší klid a jistotu. Jaké novinky jsou třeba u Binance?

Binance je bezpochyby jednou z největších kryptoměnových burz

Dost možná i v návaznosti na skandály spojené s FTX se legitimní krypto subjekty snaží poskytovat služby a novinky, které přinesou uživatelům další vrstvu ochrany. Binance není výjimkou. A chystá i další novinky!

Nejspíš největší a nejaktuálnějším krokem je u Binance spuštění tzv. proof of reserves. Nejdřív ale trocha kontextu, který jsem nakousl již na začátku.

Co se stalo?

Asi každý to zaregistroval - Populární kryptoburza FTX se před pár týdny zhroutila kvůli krizi likvidity. V důsledku toho burza přestala zpracovávat výběry od zákazníků a investorů. Protože pád FTX vedl k velké nedůvěře v kryptoměnovou komunitu, začaly kryptoměnové burzy, včetně Binance, nabízet více informací kolem toho, jak nakládá s prostředky lidí.

Proof of Reserves jsou jedním ze způsobů, jak Binance tuto transparentnost uživatelům nabízí. Odkazuje na nezávislý audit dokončený třetí stranou, který ověřuje aktiva, jež jsou pro uživatele držena v úschově. Proof of reserves poskytuje důkaz, že Binance má prostředky, které pokrývají "všechna aktiva našich uživatelů" uvádí se na webových stránkách společnosti. Rezervy jsou kryptoměny nebo jiné typy aktiv, které nabízejí likviditu. Uživatelům říká, že společnost by v případě potřeby mohla svá aktiva prodat, aby pokryla výběry, a to bez ohledu na podmínky na trhu. Ukazuje také, že Binance má v peněženkách, které kontroluje, o něco více $BTCUSD-2.5%, než kolik si jich uživatelé ukládají.

https://www.youtube.com/watch?v=PtusZF39bko

Další novinky

Kromě této "bezpečnostní" pojistky pro uživatele má Binance i hned několik dalších novinek. Zejména se Binance tak nějak snaží o budování dobrého jména kryptoměn mezi lidmi, přestože jim některé společnost, kauzy a jednotlivci úplně nepomáhají.

Společnost vyčlenila další miliardu dolarů pro svůj fond na obnovu odvětví, čímž se velikost fondu zvýšila na více než 2 miliardy dolarů.

Dodatečnou alokaci oznámil v pátek generální ředitel Binance Changpeng Zhao. navýšení přichází den poté, co CZ uvedl, že Binance cílí na 1 miliardu dolarů pro svůj fond na obnovu kryptoměn. Aptos Labs a Jump Crypto se spolu s dalšími významnými kryptografickými společnostmi připojily k iniciativě Binance a do fondu přispějí 50 miliony dolarů. Fond na obnovu by měl sloužit k nákupu problémových kryptoaktiv a podpoře odvětví. Kryptotrh zaznamenal od začátku roku masivní pokles, což vedlo k ukončení činnosti několika kryptografických firem.

Také se objevila zpráva, že americká pobočka největší světové kryptoměnové burzy Binance podá nabídku na koupi zkrachovalého věřitele Voyager Digital po krachu FTX, který v září vyhrál aukci na aktiva společnosti.

Binance US plánuje oživit svou nabídku na Voyager, řekl agentuře Bloomberg v rozhovoru zveřejněném ve čtvrtek Changpeng Zhao. Binance se tak pravděpodobně dostane do souboje s další krypto burzou CrossTower a správcem digitálních aktiv Wave Financial, které se rovněž účastnily původní nabídky na aktiva Voyageru - a potenciálně i s dalšími firmami.

https://www.youtube.com/watch?v=H46AkZbr9K0

Pokud vás baví moje články a rozhovory, tak neváhejte hodit follow. Díky! 🔥

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.