S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

5 rad od krypto milionářů pro začínající krypto investory

Martin Bartkovský
4. 12. 2022
8 min read

Většina bohatých a úspěšných lidí, dává jednu jedinou radu, která je pro mnohé lidi důležitá, a která stojí převážně za jejich úspěchem. Tou radou je, abyste se obklopovali lidmi, kteří už jsou úspěšní, a dosáhli úspěchu, kterého také chcete dosáhnout. Jenomže to není tak úplně jednoduché. Málokdo se dostane k takto úspěšným lidem. Naštěstí v dnešní internetové době nemusíme zoufat. Sepsal jsem vám tedy pár rad, které dávají úspěšní krypto milionáři.

Posledně jsme se zaměřili na rady milionářů z Wall Street, kde jsem vám dal pár postřehů od milionářů, kteří se pohybují převážně kolem akciových trhů. Dnes se tedy podíváme na další skupinu, a tou jsou krypto milionáři. Myslím, že je to ten nejlepší zdroj inspirace, který může každý začátečník dostat.  Vrhneme se tedy na to.

Než začnete investovat do krypta, vzdělávejte se

Drtivá většina těchto milionářů radí začínajícím investorům do krypta, aby si před jakoukoliv investicí toto prostředí nastudovali.  Zkrátka učit se učit se. Teprve až budete vědět, jak celý tento systém funguje, jaké jsou jeho výhody a nevýhody, až budete vědět co jsou to krypto peněženky, a jaký je mezi jednotlivými typy peněženek rozdíl. Potom teprve můžete začít uvažovat o první investici.

Zde je daleko důležitější se o tomto světě dozvědět co nejvíc, protože se jedná o novou technologii. Většina těchto lidí tuto situaci přirovnává například k objevu elektrické energie, nebo k objevu internetu. Podle nich jsme na začátku, proto je důležité této technologii a tomuto světu porozumět naplno. Potom budete schopni rozpoznat určitý potenciál různých coinů. Navíc čím víc se budete vzdělávat, tak tím víc minimalizujete riziko toho, že investujete do nějakého tokenu, nebo projektu, který nepřežije.

Využívejte free obsahu, který je na internetu na maximum

Spolu s první radou souvisí i ta druhá. Většina lidí, která se chce v tom vzdělávat, hledá svatý grál formou placeného kurzu. Zkrátka z nějakého důvodu zde panuje trend, kdy placené kurzy jsou prostě zárukou kvality a přesných informací. Ne vždy tomu tak ale je.  Někdy dostanete kvalitnější obsah z kurzů a stránek, které jsou zdarma.

Další věc je, že u placených kurzů nevíte ze začátku, co přesně vám zde budou vysvětlovat, nebo co vás zde budou učit. Může se tedy stát, že placený kurz nenaplní vaše očekávání, a bude muset hledat další kurz. I u kurzů platí to, co u investic, to znamená udělat si analýzu, hlavně tedy u placených kurzů, když už si nějaký chcete koupit.

Zkrátka si vyhledejte recenze na kurz z více zdrojů, snažte se dohledat co nejvíce informací o autorovi kurzu, snažte se najít jeho výsledky atd. Můžete se pokusit například absolventům kurzu napsat, aby vám vysvětlili, co se v kurzu dozvíte. Je to jen na vás, ale určitě doporučuji si s tím dát práci.

Většina bohatých lidí, kteří se pohybují kolem kryptoměn, doporučuje studovat, a pracovat se zdroji, které jsou zdarma. Spousta lidí, kteří se v krypto světě vyznají, sdílí své postřehy a myšlenky na internetu, máme tu například Youtube, nebo například i některé burzy, jako je například Binance, už mají sekci, kde vysvětlují základy světa kryptoměn.

Až budete mít základy, pak se klidně třeba můžete poohlížet i po kurzech, které jsou placené, ale podle většiny to není až tak důležité. Spoustu věcí se totiž stejně pravděpodobně naučíte, a pochopíte až v praxi. Jak a proč? To si řekneme v dalším bodě.

Začněte s málem, a až poté přidávejte

Většina bohatých lidí se shodla na tom, že místo nekonečného studování, je lepší učit se přímo praxí. Ideální je začít s malou sumou peněz, a osahat si celý systém. Zkrátka si s těmi penězi a kryptoměnami hrát. Zkoušet si je posílat mezi peněženkami, vložit si je na burzu a vybrat z burzy, zkoušet různé typy peněženek a funkce zabezpečení atd.

Ano vím, zní to blbě, a na burze a v investování celkově si nemáme hrát, ale zde je to dobré. Musí se ale jednat vážně o malou sumu, například 200$, u kterých ani moc nezaznamenáte, když o ně přijdete. Jde o to, si zkrátka celý systém osahat, ať v budoucnu předejdete chybám, které by vás mohly stát hodně peněz.

Je dobré začít s velkými a známými jmény, jako je Bitcoin $BTCUSD-2.5% , Ethereum $ETHUSD-2.2% , nebo zde byl například zmiňovaný Binance coin $BNBUSD-1.6% . Podle úspěšných lidí je toto nejlepší způsob, jak začít. Nejdříve na těchto kryptoměnách, a poté se klidně pokukovat po dalších, a třeba i menších kryptoměnách. Zde je ale potřeba, abyste se už v krypto světě uměli pohybovat.

Pokud si budete jisti v tom, co děláte, potom teprve můžete začít přidávat víc peněz.

Poučte se z vlastních chyb

Spousta lidí se bojí, že udělají chybu. Ať už jednu, nebo více, zkrátka mají z chyb strach. Pamatujte ale, že i bohatí lidé jsou jenom, lidé z masa a kostí, a také dělají chyby. Jak je tedy možné, že jsou bohatí, když dělají chyby? Je to jednoduché, bohatí lidé se ze svých chyb poučili, a tím eliminovali riziko opakování těchto stejných chyb v budoucnu.

Zkrátka se nesmíte chyb bát, a když přijdou, musíte si je zapsat, nastudovat, a snažit se jim v budoucnu vyhnout. Jedině tak můžete být úspěšní v čemkoliv. Pokud toto budete brát na lehkou váhu, pravděpodobně budete dělat ty samé chyby pořád dokola, a nikam se neposunete.

Co z toho tedy vyplívá? Dělat chyby je lidské. Důležité je se z těchto chyb poučit a umět je eliminovat v budoucnu.

Aplikovat strategii průměrování nákladů pro dlouhodobý horizont

O této strategii jsme se bavili v jednom z dřívějších článků, ale pro jistotu si připomeneme, o co jde. Jedná se tedy o pravidelné nákupy za určitou sumu peněz. U této strategie nepotřebujete umět předvídat trh, prostě jenom pravidelně nakupujete. Jednou nakupujete draze, a poté zase třeba levně. V podstatě si tím vytváříte průměrnou nákupní cenu. A ano tato strategie se dá použít i ve světě kryptoměn.

Někteří bohatí lidem radí začínajícím investorům právě tento způsob vstupu do krypto světa. Zkrátka, pokud máte splněny všechny předchozí body, tak se podle investorů nevyplatí čekat v tuto chvíli kde se trh zastaví. Jednoduše si začnete třeba na Bitcoinu $BTCUSD-2.5%  aplikovat tuto strategii. Musíte ale chápat jeho technologii, a být přesvědčení o tom, že má například zrovna Bitcoin $BTCUSD-2.5%  potenciál.

Podle rozhovorů, které jsem poslouchal, tak spousta lidí vydělala velké peníze na kryptoměnách právě tak, že je dokázali pochopit a viděli zde potenciál, většina těchto lidí totiž nakupovala například Bitcoin, když stál v řádu stovek dolarů. Tudíž zde dává smysl, že první kroky, které byste měli podniknout, jsou naučit se chápat svět kryptoměn. Potom zde budete daleko lépe vydělávat peníze.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.