S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

O extrémnom investičnom potenciáli týchto 2 spoločností na rok 2023 sa zhodne aj Warren Buffett a Cathie Wood

Kristian Šooš
10. 12. 2022
5 min read

Častokrát sa nestane, že by sa práve tieto 2 známe investičné mená na niečom zhodli, keď ide o potenciál vybraných spoločností, nakoľko ich portfólia sa pomerne líšia. Avšak tieto 2 spoločnosti vykazujú naozaj zaujímavý rast a vysokú perspektívu aj pre rok 2023, čo potvrdila aj zhoda týchto dvoch investičných mien.

Perspektívne akcie pre rok 2023.

Cathie Wood a Warren Buffett majú extrémne odlišné prístupy, pokiaľ ide o investovanie. Kým Woodová má tendenciu investovať do rýchlo rastúcich akcií, Buffett je zvyčajne vnímaný ako hodnotový investor, ktorý miluje spoločnosti, ktoré vracajú kapitál akcionárom. Woodová je veľkým zástancom kryptomien a bitcoinov a predpokladá, že cena najväčšej svetovej kryptomeny dosiahne do roku 2030 1 milión dolárov. Buffett v minulosti povedal, že by nekúpil všetky bitcoiny na svete za 25 dolárov.

Napriek rozdielom sa zdá, že Woodovej fond Ark Invest $ARKF+3.8% a Buffettova spoločnosť Berkshire Hathaway $BRK-B+0.0% sa zhodli na niekoľkých rovnakých akciách smerujúcich do budúceho roka. O ktoré 2 spoločnosti teda ide?

1. StoneCo $STNE+3.3% 

Spoločnosť StoneCo Ltd. poskytuje obchodníkom a integrovaným partnerom riešenia finančných technológií na uskutočňovanie elektronického obchodu v rámci obchodov, online a mobilných kanálov v Brazílii. Svoje riešenia distribuuje predovšetkým prostredníctvom vlastných Stone Hubs, ktoré ponúkajú hypermiestny predaj a služby a technológie a riešenia digitálnym obchodníkom prostredníctvom predajných a technických pracovníkov a predajcov softvéru, ako aj predáva riešenia kamenným a digitálnym obchodníkom prostredníctvom obchodného tímu.

Buffett a Woodová a ich investičné nástroje sa jednoznačne zaujímajú o rozvíjajúci sa sektor finančných služieb v Latinskej Amerike, najmä v Brazílii, ktorá zažíva obdobie rýchleho rastu.

Podiel

Zdroj: Money.CNN

Wood's Ark Innovation fintech burzovo obchodovaný fond $ARKF+3.8% vlastnil zhruba 2,55 milióna akcií platobnej spoločnosti  Stoneco v hodnote viac ako 26,5 milióna USD k 25. novembru. Berkshire, na konci tretieho štvrťroka tohto roka roku vlastnila takmer 10,7 milióna akcií, ktorých hodnota je v súčasnosti viac ako 110 miliónov USD, čo predstavuje zhruba 3,4% podiel v spoločnosti. Môžeme taktiež vidieť, že nik z TOP vlastníkov neznižuje pozície, práve naoapk buď navyšujú alebo ostáva nezmenený stav.

Spoločnosť Stoneco vyvinula rad platobných riešení, ktoré pomáhajú podnikom a obchodníkom v celej Latinskej Amerike poháňať elektronický obchod. V treťom štvrťroku spoločnosť Stoneco vykázala príjmy vo výške 390 miliónov USD a zisk pred zdanením vo výške takmer 33 miliónov USD. Malé a stredné podniky využívajúce platformu prekročili 2,3 milióna a celkový objem platieb v tomto štvrťroku tiež vzrástol na takmer 14 miliárd USD.

2. Nu Holdings $NU+2.8% 

Nu Holdings Ltd. pôsobí ako platforma digitálnych finančných služieb a technologická spoločnosť predovšetkým v Brazílii, Mexiku a Kolumbii. Ponúka kreditné a debetné karty Nu; Ultrafialové kreditné a debetné karty; a mobilné platobné riešenia pre zákazníkov NuAccount na uskutočňovanie a prijímanie prevodov, platenie účtov a každodenné nákupy prostredníctvom ich mobilných telefónov. Spoločnosť poskytuje riešenia sporenia, ako sú osobné účty Nu, riešenie digitálnych účtov, ktoré podporuje všetky aktivity v oblasti osobných financií, od každodenných nákupov a prevodov peňazí až po sporenie; a obchodné účty Nu navrhnuté špeciálne pre podnikateľských zákazníkov a ich firmy. Okrem toho ponúka NuInvest, investičný produkt, ktorý poskytuje akciové produkty, produkty s pevným výnosom, opcie a ETF produkty, ako aj multimarketové fondy so spravovanou alokáciou aktív na základe zákazníka.

Podiel

Zdroj: Money.CNN

Prostredníctvom dvoch svojich ETF akcií Ark k 25. novembru vlastnil približne 4,58 milióna akcií Nu. Berkshire na konci tretieho štvrťroka vlastnila viac ako 107 miliónov akcií, ktoré majú v súčasnosti hodnotu približne pol miliardy dolárov.

Nu zaznamenala explozívny rast, keď na konci tretieho štvrťroka prekonala viac ako 70 miliónov zákazníkov a bankovala 39 % brazílskej dospelej populácie. A robí to s najvyššou akvizičnou cenou na zákazníka len 6 USD. Keďže Nu sa obchoduje pod trhovou kapitalizáciou 21 miliárd dolárov, investori môžu v súčasnosti kúpiť akcie za lacnejšie ocenenie ako Berkshire.

Latinska Amerika je určite diskutabilnou oblasťou nakoľko sa jedná o dosť volatilné prostredie a niektorých investorov to môže znepokojovať, čo je pochopiteľné, avšak môžeme vidieť, že veľké investičné fondy veria týmto spoločnostiam a potenciálu rastu v Latinskej Amerike. Avšak rozhodnutie je na vás a toto nie je investičná rada, iba zhrnutie dvoch zaujímavých spoločností.

Zdroj: Yahoo Money.CNN Fool Money.CNN Yahoo

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.