S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Sázka na nejistotu: VISA a její přechod ke kryptoměnám

Zpracovatel plateb společnost VISA nás v posledních letech přesvědčila o stabilitě jejího obchodního modelu. Krása společnosti Visa spočívá v tom, že umožňuje trpělivým investorům využít přirozené expanze globální ekonomiky. Ačkoli jsou recese nevyhnutelnou součástí hospodářského cyklu, obvykle trvají jen několik měsíců až několik čtvrtletí. I přes tuto stabilitu se VISA rozhodla pro změnu, která by mohla navždy změnit, jak nahlížíme dlouhodobě na její potenciál. 


Začátkem tohoto měsíce spustila Visa $V-0.4% svou vůbec první poradenskou službu v oblasti kryptoměn, která se údajně zaměřuje na uživatele z řad obchodníků a bankovních klientů. 

https://twitter.com/BrieflyCrypto/status/1475328180139397120 

Nabídka zahrnuje řadu služeb, jako je vzdělávání v oblasti kryptoměn pro institucionální klienty, umožnění obchodníkům přijímat platby v kryptoměnách a mnoho dalších možností.

Od spuštění služby se však hlavní kryptoměny používané pro maloobchodní platby, včetně Bitcoinu $BTC/USD, etherea $ETH/USD, litecoinu a dogecoinu $DOGE/USD výrazně propadly. To ale společnost údajně nezastaví 🤔. 

Podle oznámení společnosti je krok k poradenským službám pro elektronické peníze veden jejím průzkumem, podle něhož 94 % osob s rozhodovacími pravomocemi v oblasti financí v bankách ví o kryptoměnách a 40 % majitelů kryptoměn je ochotno přejít k bance, která má v nabídce digitální měny.

Visa $V-0.4% uvádí, že se zaměřuje na bankovní instituce, které chtějí přilákat nebo si udržet spotřebitele využívající kryptoměnové služby, na maloobchodníky, kteří mají zájem prozkoumat tokeny (NFT), a na vládní centrální banky, které zvažují vydávání vlastních digitálních měn. 

NFT umění trhá rekordy na všech frontách. Dominuje těchto 5 kolekcí

https://twitter.com/UKISSTech/status/1475401581038387205 

Navzdory nedávnému poklesu napříč celým odvětvím šéf kryptoměnového oddělení společnosti Visa $V-0.4% Cuy Sheffield minulý týden sdělil médiím v Dillí, že budou i nadále podporovat kryptoměnový ekosystém. 

Konkrétně uvedl, že Visa usnadní spotřebitelům nákup nebo výběr hotovosti v kryptoměnách pomocí karet Visa; přidá novou infrastrukturu a kryptoměnové funkce; provede původní výzkum a podpoří vznikající ekonomiku NFT.

"Spolupracujeme s více než 60 předními krypto platformami, jako jsou FTX, BlockFi, Crypto.com, Coinbase a Binance, abychom spustili programy pro platební karty, které spotřebitelům usnadňují konverzi a utrácení digitální měny na 80 milionech obchodních míst po celém světě," řekl Sheffield v rozhovoru. "Nakonec chceme sloužit jako most spojující kryptoměnový ekosystém s naší globální sítí 80 milionů obchodních míst a více než 15 000 finančních institucí."

Sheffield nakonec uznal, že Visa "potřebuje" být v oblasti kryptoaktiv silně zapojena, protože krypto aktiva nejsou jen obyčejnou třídou digitálních aktiv nebo technologickou inovací. Když vezmeme v úvahu její propojení s hrami, NFT, decentralizovanými financemi, metaverzemi a dalšími - krypto není nic jiného než rostoucí kulturní fenomén, který navždy změní způsob, jakým vnímáme svět.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

definitivně rozumný krok 😄

myslím, že se jim to vyplatí 😄

$V-0.4% je moje oblíbená 😁