S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

6 akcií, které v roce 2022 zdvojnásobí vaše úspory

Nový rok, nové možnosti, jak být chytřejší, šťastnější a bohatší!

Navzdory zmatkům způsobeným pokračující pandemií prožila Wall Street další krásný rok. Referenční index S&P 500 zaznamenal druhý nejvyšší zavírací rekord v historii za jediný rok a nakonec více než zdvojnásobil svůj průměrný roční celkový výnos 11 %, který se datuje od roku 1980.

Ale bez ohledu na to, jak vysoko se širší tržní indexy vyšplhají, pro investory se vždy najdou příležitosti, jak zvýšit své bohatství a případně i zdvojnásobit své peníze. 


Pinterest

I když na tomto seznamu najdete akcie s malou a střední kapitalizací s potenciálem růstu přes 100 %, nepřehlédněte akcie s velkou kapitalizací, jako je například gigant sociálních médií Pinterest $PINS+0.2%. Koneckonců, vítězové stále vyhrávají.

V roce 2021 se Wall Street snažila strávit mírné postupné čtvrtletní poklesy měsíčních aktivních uživatelů (MAU) Pinterestu. Tento pokles byl očekávanou reakcí na to, že míra očkování proti koronavirům stále stoupala a lidé se vraceli k některým aktivitám mimo své domovy. Toto zaměření na počet uživatelů Pinterestu však opomíjí dva kritické body, které z něj činí varovným signálem k nákupu za současnou cenu akcií.

Za prvé, nedošlo k žádnému zpomalení monetizace MAU Pinterestu, i když se růst počtu nových uživatelů vrací k historickým normám. V zářijovém čtvrtletí došlo k celosvětovému nárůstu průměrného příjmu na uživatele (ARPU) o 37 %, přičemž mezinárodní ARPU vzrostl o 81 %. Zjednodušeně řečeno se ukázalo, že inzerenti jsou více než ochotni zaplatit, aby se jejich sdělení dostalo do povědomí 444 milionů uživatelů Pinterestu měsíčně.

Za druhé, Wall Street zřejmě zapomíná, jak dokonalý je model Pinterestu pro přilákání příjmů z reklamy. Celá premisa je postavena na tom, že uživatelé sdílejí věci, místa a služby, které je zajímají. Bez jakýchkoli dohadů mohou obchodníci efektivně zacílit své reklamní dolary na uživatele, kteří by pravděpodobně nakoupili. Pinterest tak má nakročeno k tomu, aby se nakonec stal silou v oblasti elektronického obchodování.


PubMatic

Jedním z nejchytřejších způsobů, jak v roce 2022 potenciálně zdvojnásobit své peníze, je zvážit jejich vložení do cloudové společnosti PubMatic $PUBM-0.7%, která se zabývá programatickou reklamní technologií.

PubMatic je takzvaná sell-side platforma. Platforma pracuje pro vydavatele tím, že prodává jejich zobrazovací prostor inzerentům. Ačkoli její klienti mohou poskytnout vstupní údaje, například stanovit minimální cenu akceptovanou pro prodej zobrazovacího prostoru, cloudová infrastruktura společnosti PubMatic vše řeší pomocí algoritmů strojového učení. Optimalizací toho, jaké zprávy uživatelé vidí, může PubMatic udržet inzerenty spokojené a zároveň časem zvýšit cenovou sílu svých klientů (tj. vydavatelů).

To, co PubMatic skutečně předurčuje k úspěchu, je jeho zaměření na digitální reklamu. Podle společnosti by měly celosvětové výdaje na digitální reklamu v letech 2019 až 2024 v průměru růst o 10 % ročně, protože lidé mění své návyky při konzumaci obsahu. PubMatic však trvale roste dvakrát i vícekrát rychleji než je toto tempo. Je to proto, že téměř dvě třetiny jejích příjmů pocházejí z mobilních a omnichannel formátů, kam patří i připojená televize.

Navíc se zdá, že klienti společnosti mají její službu opravdu rádi, což dokazují čtyři po sobě jdoucí čtvrtletí, kdy čistá míra retence v dolarech dosahovala 150 % (i více). Zjednodušeně řečeno to znamená, že stávající klienti za poslední čtyři čtvrtletí utratili meziročně nejméně o 50 % více. Vzhledem k tomu, že společnost PubMatic neustále překonává očekávání Wall Street, mohl by tento přechod na digitální reklamu poslat její akcie letos mnohem výše.


Axon Enterprise

Nestává se často, že by společnost na pomezí velké kapitalizace přes noc efektivně zdvojnásobila svůj celkový oslovitelný trh, ale právě to Axon Enterprise $AXON-0.2% ve svém dopise akcionářům za třetí čtvrtletí předhodila investorům. Společnost Axon nyní věří, že její celkový oslovitelný trh dosahuje 52 miliard dolarů, oproti předchozí prognóze 27 miliard dolarů, tedy téměř dvojnásobek.

Axon je společnost, která stojí za Tasery používanými orgány činnými v trestním řízení. Je také zodpovědná za mnoho tělesných kamer, které nosí policisté, a poskytuje software pro databázi důkazů používaný na policejních odděleních. Vzhledem k tomu, že se mnoho velkých měst zaměřuje na sociální reformy, staly se produkty společnosti Axon předními řešeními pro větší transparentnost vymáhání práva.

Tajnou omáčkou téměř zdvojnásobení oslovitelného trhu je rozšíření jejího zaměření i na spotřebitelský trh. Vedení společnosti plánuje zavést své produkty pro spotřebitele a také nabídnout aplikaci pro chytré telefony zaměřenou, která bude představena v roce 2022. Na základě odhadů vedení by trh individuálních spotřebitelů mohl nabídnout vyšší oslovitelný trh, než jaký mohou přinést donucovací orgány.

Stejně tak má Axon mezinárodní potenciál. Přestože domácí prodeje tvoří lví podíl na jeho stávajících tržbách, mezinárodní prodeje rostly ve čtvrtletí končícím v září dvakrát rychleji než domácí tržby (70 % oproti 34 %). Zámořské trhy, které představují téměř 15 miliard dolarů, by mohly být třešničkou na dortu, která povede k tomu, že se Axon v roce 2022 zdvojnásobí.

EverQuote

Jednou ze společností, kterou zdvojnásobuji, je online tržiště pojištění EverQuote $EVER-5.3%. "Zdvojnásobit", protože to byla akcie, o které jsem se domníval, že v roce 2021 dosáhne lepších výsledků, ale ve velkém propadla. Letošní rok by snad měl u této rychle se rozvíjející akcie s malou tržní kapitalizací obrátit scénář.

Pojišťovnictví sice vydělává, ale obecně pomalu roste. EverQuote působí v pravděpodobně nejrychleji rostoucí podsekci: digitální reklamě. Očekává se, že výdaje na digitální reklamu související s pojištěním porostou do roku 2024 o 16 % ročně.

Společnost EverQuote již spolupracuje s 19 z 20 největších pojišťoven poskytujících pojištění automobilů, což jí umožňuje předkládat spotřebitelům důkladné srovnání cen. Její platforma mezitím láká motivované kupující, což v podstatě znamená, že pojišťovny mohou efektivněji využívat své marketingové prostředky. Vzhledem k tomu, že se nákupní zvyklosti spotřebitelů přesouvají na internet, role EverQuote jako předního tržiště pojištění se bude časem jen rozšiřovat.

Kromě toho se EverQuote v posledních několika letech posunul do nových vertikál, včetně pojištění domácností, pronájmů, zdravotního, životního a komerčního pojištění. Tyto vertikály rostou ještě rychleji než její tradiční segment autopojištění a poskytují pěknou příležitost k zaúčtování dodatečných příjmů s vysokou marží.


Novavax

Není žádným tajemstvím, že akcie společnosti Novavax, která se zabývá COVID-19, jsou od začátku pandemie v jednom ohni. Jedna akcie COVID-19 však stále nabízí neuvěřitelný růst a reálnou šanci na zdvojnásobení v roce 2022. Pozdravte společnost Novavax $NVAX-2.5%

Přestože pole vakcín COVID-19 stále roste, společnost Novavax vyniká. Vakcína této společnosti, NVX-CoV2373, byla testována ve dvou rozsáhlých studiích. Ve Spojeném království dosáhla 89,7% účinnosti vakcíny (ÚV) a ve studii v USA/Mexiku 90,4% ÚV. Včetně společnosti Novavax dosáhly pouze tři vakcíny COVID-19 účinnosti 90 % nebo vyšší, což by mělo společnosti umožnit, aby se nakonec posunula na pozici celosvětového poskytovatele vakcíny COVID-19 č. 3.

Mutace viru SARS-CoV-2, kterou způsobuje COVID-19, rovněž pracuje ve prospěch společnosti Novavax. Namísto pouhého zisku z počáteční očkovací kampaně poskytuje zavedení nových variant viru společnosti Novavax způsob, jak generovat opakované příjmy. Platforma společnosti pro vývoj léků je navržena tak, aby s ohledem na rychlost a účinnost vyvíjela posilovací očkování a vakcíny specifické pro jednotlivé varianty.

A co je nejlepší, společnost Novavax získáte se slevou. Krátkodobá zpoždění v podávání regulačních žádostí a obavy z výroby držely cenu akcií společnosti po celý rok 2021 dole. Většina těchto obav je nyní ve zpětném zrcátku. Vzhledem k tomu, že společnost letos pravděpodobně získá řadu povolení k mimořádnému použití, je dobrou sázkou na to, že se stane klíčovým hráčem v probíhajícím boji proti COVID-19.


Opendoor Technologies

Pro ty z vás, kteří mají vyšší toleranci k riziku a odměně, by mohla být vstupenkou ke zdvojnásobení vašich peněz v tomto roce technologická společnost Opendoor Technologies, zaměřená na rezidenční nemovitosti.

Opendoor je dominantní společností v oblasti takzvaného iBuying. iBuying probíhá tak, že realitní společnost koupí dům za hotové, čímž eliminuje realitní makléře, kteří by si jinak vzali provizi. Tento proces bývá poměrně rychlý a může rychle přinést hotovost do kapes těch, kteří ji potřebují nebo kteří se nechtějí zabývat problémy s předváděním domu po dobu několika měsíců. Opendoor si ponechává 5% poplatek z prodejní ceny domu a odečítá náklady na případné opravy, které je třeba provést.

Na Opendoor je zajímavé zejména to, že jeden z jeho hlavních konkurentů, Zillow, nedávno oznámila, že svůj program iBuying ukončí. Společnost Zillow v říjnu oznámila, že pozastaví nákup domů, a v listopadu pak oznámila úplné ukončení tohoto segmentu poté, co špatně vypočítala hodnotu domů. Pro Opendoor to nebyl problém, protože ve třetím čtvrtletí téměř zčtyřnásobila meziroční počet prodaných domů na 5 988 kusů. Společnost také více než zdvojnásobila počet trhů, které obsluhuje, z 21 na 44.

"Rizikem" pro Opendoor je, že Federální rezervní systém téměř jistě začne v roce 2022 zvyšovat sazby. Podle mého názoru to jen vytvoří pobídku pro prodejce, kteří se ohrazují, aby se rozhodli pro tento krok. S dostatkem likvidity a domů, které mohou podpořit dluh v rozvaze, by rok 2022 mohl být pro společnost Opendoor rokem rozkvětu.


Nejedná se o investiční doporučení

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Novavax byla na zacatku roku 2020 pred vypuknutím na historickém minimu od roku 96 a ted je asi 2000% plus a napisete ze drzi cenu dole ? Analyzovali jste jak jak se tyhle bio firmy chovaji ? Ta akcie uz stala i 280 tusim ze kolem sarzu

Můžete mi tykat. Jen doufám, že u všech akcií neberete v potaz začátek roku 2020, protože to byla doba, kdy se všechny akcie hodně propadli, ale pak se rychle zotavily. Když budu brát rozdíl před propadem a teď, tak je to "pouze" trojnásobek. Ovšem toto je vcelku jedno, zmínil jsem to jen tak mimochodem. Je potřeba se dívát do budoucna. Novavax vyvinul vakcínu, která má vysoké procento účinnosti + fungují jako "staré známé" vakcíny. To může zacelit díru na trhu, kteří odmítají vakcíny na bázi mrna. Dost lékařů doporučuje také mix vakcín pro větší ochranu. Je dost pravděpodobné, že se vakcíná uchytí na trhu dost dobře a trh s vakcínami proti covidu jsou na tom vydělečně moc dobře, když vezmeme třeba pfizer, který předpokládá čistý zisk na těchto vakcínách pro tento rok 15 miliard dolarů. Valuace novavaxu je 9 miliard dolarů. Ovšem toto není investiční doporučení, kam dáte peníze je zcela na vás a doporučuji vybrané akcie nakoupit až po své analýze :)

Jasny chapu, nemyslel jsem to nijak utocne, Jen ty akcie vylétli brutalne i bez vakciny a deje se to s vetsinou velkych vyrobcu, osobne si do toho netroufam jit i kdyz si ji taky dobodnu radsi :))) ten pfizer na long mi prijde stabilnejsi ale radsi uz jedu jen indexy

Strojové učení je budoucnost, za mě rozhodně $PUBM-0.7%

O víkendu budu mít konečně trochu času, tak už vím čím ho zaplním 😁