S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Ethereum, Solana a 5 dalších kryptoměn, které mohou přinést i v roce 2022 masivní zhodnocení

Kryptoměny představují jedinečnou a vzrušující investiční příležitost. Lidé, kteří investují do kryptoměn, vkládají své peníze do něčeho, co by mohlo být jednou z nejdůležitějších finančních inovací od vzniku centrálních bank - to vše s nadějí na vysoké výnosy z nové inovativní technologie. A pokud se bavíme o výnosech, právě těchto 7 níže zmíněných kryptoměn by mohlo být hvězdami roku 2022.

Které kryptoměny budou dělat radost v roce 2022?

Kryptoměny nabízejí vysoké výnosy těm, kteří věří v budoucnost digitálních měn. A investorům poskytují způsob, jak podpořit technologické inovace a zároveň vydělat na svých investicích. Kryptoměnový průmysl měl v roce 2021 skvělý rok, kdy se svět stále ještě vzpamatovával z pandemie Covid-19. Pro kryptoměny to bylo tak vzrušující období, že investory nezajímala volatilita trhu ani nic jiného.

Letošní rok je však jiný, krypto nemělo do roku 2022 ten nejlepší start. Mnoho investorů je na pochybách, zda se investice do kryptoměn stále vyplatí. Já to vidím tak, že pokud bude letošní rok pro kryptoměny nakonec příznivý, právě těchto 7 by z toho mohlo těžit velmi výrazně.

 

Ethereum

Blockchain Ethereum je nejaktivněji používaný, zatímco jeho token Ether je nyní na druhém místě jak v tržní kapitalizaci, tak v denním objemu. Na této platformě je postaveno více než 40 kryptoměn z první stovky. Stejně jako většina dnes existujících kryptoměn má i Ethereum své stinné stránky. Jeho blockchain je pomalý a nákladný na používání. Navzdory této skutečnosti jste možná slyšeli o tom, jakou hodnotu měly tokeny ETH během tržních turbulencí v roce 2020: jejich hodnota prudce vzrostla o 450 %!

Základem Etherea jsou chytré kontrakty, které pohánějí decentralizované aplikace, jako jsou decentralizované finance (DeFi) a nezaměnitelné tokeny (NFT). Pokud byste měli vybrat jednu kryptoměnu, která ztělesňuje ducha DeFi, bylo by to Ethereum. DeFi je vzrušující nový způsob obchodování s aktivy a odemykání hodnoty. Uživatelé si mohou přímo půjčovat peníze, aniž by do procesu zapojovali banky.

Popularita Etherea roste, protože jeho technologie blockchain slibuje zvýšení efektivity a bezpečnosti. Upgrade Ethereum 2.0 rozšíří protokoly proof-of-stake, díky čemuž bude méně energeticky náročný než dříve a zároveň se zrychlí transakce s nižšími náklady. Několik proměnných by mohlo způsobit, že Ethereum investory zklame. Nicméně i kdyby se mu v roce 2022 ve srovnání s jinými kryptoměnami nedařilo tak dobře, je mnohem stabilnější než ostatní kryptoměny.

Solana

V loňském roce to Solana neměla jednoduché, nakonec se však vyškrábala na vrchol s masivním výnosem. Za celý rok vzrostla o zhruba 9 821 % a dnes je pátou největší kryptoměnou. Nejenže její blockchain zpracovává až 65 000 transakcí za sekundu a má nízké transakční náklady kolem 0,00025 USD, ale také poskytuje snadný způsob, jak se podniky z různých odvětví po celém světě mohou spojit na jedné platformě

Díky Solaně můžete snadno vyvíjet vlastní NFT a DeFi aplikace. Rychle rostoucí ekosystém nabízí více než 400 projektů, včetně NFT tržišť a technologií, jako jsou nástroje pro automatizovanou správu financí, které navždy změní způsob, jakým žijeme.

Solana je jasným lídrem z hlediska škálovatelnosti a stability. Její plánovaný upgrade poskytne vývojářům stabilní blockchain, který lze bez problémů škálovat podle poptávky.

Cardano

Cardano je retailu známá kryptoměna vytvořená s přístupem zaměřeným na výzkum ve světě kryptoměn. Tvůrci této mince jsou inženýři ve svých oborech - matematice a kryptografii - kteří se spojili, aby vytvořili něco skutečně výjimečného.

Aby zajistili dlouhodobou stabilitu svého blockchainu, vyvíjí Cardano pět protokolů, které budou řešit veškeré budoucí potřeby. Plán Cardano je vynikajícím způsobem, jak si představit fungování jednotlivých epoch, a ukazuje nám, co od nich můžeme očekávat v budoucích verzích. Každé nové vydání přináší něco jiného, což vám usnadní pochopení vývoje této měny v čase. Jsou to nezbytné kroky k zajištění udržitelného růstu tohoto ekosystému na další roky.

Všechna tato vydání přicházejí s řadou vylepšení. V období před těmito upgrady Cardano obvykle zaznamená zvýšení ceny. Jakmile změny vstoupí v platnost, dojde k nevyhnutelnému poklesu ceny. Pro denní obchodníky je to další bod, který je třeba mít na paměti.

Axie Infinity

Metaverze je online virtuální svět, kde lidé mohou objevovat, randit a vzájemně komunikovat. Tento termín zavedl v roce 1992 Neal Stephenson ve svém vědeckofantastickém románu Snow Crash. V loňském roce se tento koncept stal velmi populárním. Vzhledem k tomu, že se náš svět stává stále digitálnějším, je to oblast investic, kterou stojí za to sledovat. Pokud hledáte způsob, jak investovat do metaversa, zvažte investici do virtuálních nemovitostí. Tato třída aktiv má bohatý potenciál a existuje tolik způsobů, jak na to jít.

Společnost Axie vytvořila na blockchainu Ethereum hru, která byla v posledních měsících poměrně úspěšná. Uživatelé sbírají, chovají a bojují s Axies - postavami podobnými monstrům s různými schopnostmi pro bitvy. Aby se uživatelé mohli pustit do boje, potřebují alespoň tři tyto bytosti. Po jejich zdolání obdrží zkušenostní body, které mohou vývojáři použít k vylepšení svých Axies.

Myšlenka NFT je velmi zajímavá. Axie se jím stává, když je umístěn do hry nebo zpeněžen prostřednictvím transakcí na tržišti, které hráčům nabízí plné vlastnictví jejich výtvorů. Jedná se o revoluční koncept. Po celá desetiletí platilo, že když se videohra stáhla do offline režimu, stáhly se i výtvory uživatelů. Když to spojíte s příjmy v řádu tisíců dolarů měsíčně, pochopíte, proč Axie Infinity vzbuzuje obrovský zájem.

USD Coin

USD Coin je zajímavá a slibná kryptoměna pro investory, kteří chtějí investovat do kryptoměn bez nadměrného rizika. Tato mince v sobě navíc nese obrovský růstový potenciál, přičemž její cena v loňském roce dosáhla nových maxim.

Pro ty, kteří chtějí kryptoměnu bez veškeré její volatility - tohle by mohlo být přesně to, co hledáte. Bankovní účet uživatele je propojen s platformou a po dokončení může provádět převody v amerických dolarech. Peníze jsou převedeny na USDC, které pak uživatelé směňují nebo vyměňují za jiné kryptoměny.

Ačkoli se mnozí tradiční investoři kryptoměn obávají, nové stabilní mince, jako je USDC, to mohou změnit. Tyto mince nabízejí rovné podmínky pro zavedené instituce, které chtějí investovat do kryptoobchodních platforem s bezpečností a stabilitou.

Stellar

Dnes může posílání peněz do zahraničí trvat celý týden. Současná infrastruktura bank a finančních institucí nejen v USA není pro tento typ transakcí dostatečně efektivní.

Proces zasílání peněz prostřednictvím blockchainu Stellar je efektivnější než použití tradičního způsobu. Využitím této sítě můžete posílat a přijímat platby v lumenech (XLM). Jakmile je příjemce přijme, vaše dolary se změní na nativní měnu.

Ještě neuvěřitelnější na nákladové efektivitě Stellaru je, že průměrný poplatek za transakci činí pouhých 0,00001 XLM. Porovnejte toto číslo s tradičními bankovními poplatky nebo vyššími náklady spojenými s Bitcoinem $BTC/USD. Typ služeb, které Stellar nabízí, není v mnoha zemích dostupný. V dlouhodobém horizontu však tento projekt pomůže vytvořit inkluzivní digitální ekonomiku.

Decentraland

Jak už jsem napsal výše, metaverze je budoucnost digitálního obsahu, kde si můžete pomocí virtuální reality do detailu zrekonstruovat jakékoli místo nebo událost. Tento metaverse svět bude mít mnoho různých verzí vytvořených uživateli, kteří budou svět prozkoumávat prostřednictvím svých avatarů. S rozhodnutím společnosti Facebook změnit značku na Meta Platforms $FB+0.5%  se myšlenka virtuálního světa dostala do povědomí hlavního proudu.

Decentraland je virtuální svět postavený na platformě Ethereum, kde uživatelé mohou nakupovat a prodávat pozemky, vytvářet obsah pro svá vyprávění nebo jej zpeněžit pronájmem prostoru v této digitální říši. Projekt Decentraland mění pravidla hry v oblasti vývoje virtuálních světů. Poskytuje infrastrukturu pro sdílené světy, která se skládá ze záznamů o vlastnictví pozemků a interakcí mezi uživateli na příslušných platformách.

Jsme stále na počátku konceptu metaverza, ale jeho potenciál je obrovský. Pandemie Covid-19 nás nutí přizpůsobovat se rychleji než kdykoli předtím. Virtuální svět se pro mnoho lidí stal způsobem života. Mnoho lidí dnes pracuje na dálku a dokonce i lékaře navštěvuje také na dálku. Metaverze je přirozeným pokračováním trendů, které jsme viděli během pandemie. Společnost Decentraland má v tomto prostoru výhodu prvního hráče. Pokud chcete hrát na trend v roce 2022, je to jedna z nejlepších kryptoměn.

Za pomoc s úpravou článku děkuji kolegovi investorovi @drakostonks. A nejedná se o investiční doporučení, jak jinak.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Chybi tam mina protocol, elgorand, avax, luna atd. Usd coin a stellar uplna hovadina, kdo ten clanek psal...

co tam dela Usdc? jak může mit obrovský potenciál v růstu když je to stable coin vazany na cenu dollaru?

Mám stejný dotaz 🤔

Mně stačí Ethereum a Solana a jsem spoko :-)

Partner

Na Axie Infinity jsem viděl docela hate, nevím, zda oprávněný. Zbytek mi přijde fajn.

Tak on asi každý má svůj subjektivní názor, to bude vždycky 🤷‍♂️

Jak jsem psal jinde, znáte důvod růstu kryptoměn v začátku pandemie? Může dojít ke korekci po pandemii?

Stát se může cokoliv řekl bych 😅 Ale v začátku pandemie to podle mě jednoduše kopírovalo vývoj na akciích, retail seděl doma na penězích a cpal to kde to šlo 😅

Hned mám nad čím přemýšlet :-)

To doufám 😃