S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Ethereum, Solana și alte 5 criptomonede care pot aduce aprecieri masive în 2022

Criptomonedele reprezintă o oportunitate de investiții unică și interesantă. Cei care investesc în criptomonede își investesc banii în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai importante inovații financiare de la crearea băncilor centrale încoace - totul în speranța unor randamente ridicate de pe urma unei noi tehnologii inovatoare. Și dacă tot vorbim de randamente, aceste 7 criptomonede menționate mai jos ar putea fi vedetele anului 2022.

Ce criptomonede te vor face fericit în 2022?

Criptomonedele oferă randamente ridicate celor care cred în viitorul monedelor digitale. De asemenea, ele oferă investitorilor o modalitate de a sprijini inovarea tehnologică, obținând în același timp un randament al investițiilor. Industria criptomonedelor a avut un an grozav în 2021, când lumea încă își revenea după pandemia Covid-19. A fost o perioadă atât de interesantă pentru criptomonede încât investitorilor nu le-a păsat de volatilitatea pieței sau de orice altceva.

Totuși, anul acesta este diferit, cripto nu a avut cel mai bun început de an 2022. Mulți investitori se întreabă dacă mai merită să investească în criptomonede. Din punctul meu de vedere, dacă anul acesta se va dovedi favorabil pentru criptomonede, aceste 7 monede ar putea beneficia foarte mult.

Ethereum

Blockchain-ul Ethereum este cel mai utilizat în mod activ, în timp ce token-ul său, Ether, se află acum pe locul al doilea atât în ceea ce privește capitalizarea de piață, cât și volumul zilnic. Mai mult de 40 dintre cele mai importante 100 de criptomonede sunt construite pe această platformă. La fel ca majoritatea criptomonedelor existente în prezent, Ethereum are și dezavantajele sale. Blockchain-ul său este lent și costisitor de utilizat. În ciuda acestui fapt, este posibil să fi auzit despre cât de valoroase au fost jetoanele ETH în timpul turbulențelor de pe piață din 2020: valoarea lor a crescut vertiginos cu 450%!

În centrul Ethereum se află contractele inteligente care alimentează aplicațiile descentralizate, cum ar fi finanțele descentralizate (DeFi) și jetoanele neinterschimbabile (NFT). Dacă ar trebui să alegeți o criptomonedă care să întruchipeze spiritul DeFi, aceasta ar fi Ethereum. DeFi este un nou mod interesant de a tranzacționa active și de a debloca valoare. Utilizatorii pot împrumuta direct bani fără a implica băncile în acest proces.

Popularitatea lui Ethereum este în creștere, deoarece tehnologia blockchain promite să sporească eficiența și securitatea. Actualizarea Ethereum 2.0 va extinde protocoalele proof-of-stake, făcându-le mai puțin consumatoare de energie decât până acum și accelerând în același timp tranzacțiile la un cost mai mic. Mai multe variabile ar putea duce la dezamăgirea investitorilor în Ethereum. Cu toate acestea, chiar dacă nu se descurcă la fel de bine în 2022 în comparație cu alte criptomonede, este mult mai stabilă decât alte criptomonede.

Solana

Solana nu a avut o viață ușoară anul trecut, dar în cele din urmă a urcat în top cu randamente masive. A crescut cu aproximativ 9.821% pe parcursul întregului an și este acum a cincea cea mai mare criptomonedă. Nu numai că blockchain-ul său procesează până la 65.000 de tranzacții pe secundă și are un cost de tranzacție scăzut, de aproximativ 0,00025 dolari, dar oferă, de asemenea, o modalitate ușoară de conectare pe o singură platformă a întreprinderilor din diferite industrii din întreaga lume.

Solana facilitează dezvoltarea propriilor aplicații NFT și DeFi. Ecosistemul în creștere rapidă oferă peste 400 de proiecte, inclusiv piețe NFT și tehnologii precum instrumente de gestionare financiară automatizată, care vor schimba pentru totdeauna modul în care trăim.

Solana este liderul clar în ceea ce privește scalabilitatea și stabilitatea. Actualizarea planificată va oferi dezvoltatorilor un blockchain stabil, care poate fi extins fără probleme pentru a satisface cererea.

Cardano

Cardano este o criptomonedă cu amănuntul, creată cu o abordare axată pe cercetare în lumea criptomonedelor. Creatorii acestei monede sunt ingineri în domeniile lor respective - matematică și criptografie - care s-au reunit pentru a crea ceva cu adevărat special.

Pentru a asigura stabilitatea pe termen lung a blockchain-ului, Cardano dezvoltă cinci protocoale care vor răspunde tuturor nevoilor viitoare. Foaia de parcurs a Cardano este o modalitate excelentă de a vizualiza funcționarea fiecărei epoci și ne arată la ce ne putem aștepta de la ele în versiunile viitoare. Fiecare nouă versiune aduce ceva diferit, ceea ce face mai ușor de înțeles evoluția acestei monede de-a lungul timpului. Aceștia sunt pași necesari pentru a asigura o creștere durabilă a acestui ecosistem în anii următori.

Toate aceste versiuni vin cu o serie de îmbunătățiri. În perioada premergătoare acestor actualizări, Cardano înregistrează de obicei o creștere a prețului. Odată ce modificările vor intra în vigoare, va avea loc o scădere inevitabilă a prețului. Pentru comercianții pe timp de zi, acesta este un alt aspect de care trebuie să țină cont.

Axie Infinity

Metaverse este o lume virtuală online în care oamenii pot descoperi, se pot întâlni și interacționa unii cu alții. Termenul a fost inventat în 1992 de Neal Stephenson în romanul său SF Snow Crash. Anul trecut, conceptul a devenit foarte popular. Pe măsură ce lumea noastră devine din ce în ce mai digitală, acesta este un domeniu de investiții care merită urmărit. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a investi în metavers, luați în considerare investițiile în proprietăți imobiliare virtuale. Această clasă de active are un potențial foarte mare și există atât de multe modalități de a o aborda.

Axie a creat un joc pe blockchain-ul Ethereum, care a avut un mare succes în ultimele luni. Utilizatorii colectează, cresc și luptă cu Axies - personaje asemănătoare unor monștri cu abilități diferite pentru lupte. Utilizatorii au nevoie de cel puțin trei dintre aceste creaturi pentru a se angaja în luptă. După ce le învinge, primesc puncte de experiență pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru a-și îmbunătăți Axies.

Ideea din spatele NFT este foarte interesantă. Un Axie devine un Axie atunci când este plasat în joc sau monetizat prin intermediul tranzacțiilor de pe piață, care oferă jucătorilor proprietatea deplină asupra creațiilor lor. Acesta este un concept revoluționar. Timp de zeci de ani, regula de bază era că atunci când un joc video era offline, la fel se întâmpla și cu creațiile utilizatorilor. Când combinați acest lucru cu venituri de mii de dolari pe lună, puteți vedea de ce Axie Infinity generează mult interes.

Moneda USD

USD Coin este o criptomonedă interesantă și promițătoare pentru investitorii care doresc să investească în criptomonede fără riscuri excesive. În plus, această monedă are un potențial de creștere uriaș, prețul său atingând noi maxime anul trecut.

Pentru cei care doresc o criptomonedă fără toată volatilitatea ei, aceasta ar putea fi exact ceea ce căutați. Contul bancar al utilizatorului este conectat la platformă și poate efectua transferuri în dolari americani odată finalizate. Banii sunt convertiți în USDC, pe care utilizatorii îi schimbă sau îi schimbă cu alte criptomonede.

Deși mulți investitori tradiționali în criptomonede sunt îngrijorați, noile monede stabile, precum USDC, ar putea schimba această situație. Aceste monede oferă condiții de concurență echitabile pentru instituțiile stabilite care doresc să investească în platforme de tranzacționare criptografică în condiții de securitate și stabilitate.

Stelar

În prezent, trimiterea de bani în străinătate poate dura o săptămână întreagă. Infrastructura actuală a băncilor și a instituțiilor financiare, nu doar în SUA, nu este suficient de eficientă pentru acest tip de tranzacții.

Procesul de trimitere de bani prin intermediul blockchain-ului Stellar este mai eficient decât prin metoda tradițională. Utilizând această rețea, puteți trimite și primi plăți în lumeni (XLM). Odată acceptați de către destinatar, dolarii dvs. sunt convertiți în moneda națională.

Ceea ce este și mai incredibil în ceea ce privește rentabilitatea Stellar este faptul că taxa medie de tranzacție este de numai 0,00001 XLM. Comparați acest număr cu comisioanele bancare tradiționale sau cu costurile mai mari asociate cu Bitcoin $BTC/USD. Tipul de servicii pe care le oferă Stellar nu sunt disponibile în multe țări. Cu toate acestea, pe termen lung, acest proiect va contribui la crearea unei economii digitale incluzive.

Decentralși

Așa cum am scris mai sus, metaversul este viitorul conținutului digital, în care poți recrea în detaliu orice loc sau eveniment folosind realitatea virtuală. Această lume metaversală va avea multe versiuni diferite create de utilizatori care vor explora lumea prin intermediul avatarurilor lor. Odată cu decizia Facebook de a se rebrandui la Meta Platforms $FB+0.5%, ideea unei lumi virtuale a devenit mainstream.

Decentraland este o lume virtuală construită pe platforma Ethereum, în care utilizatorii pot cumpăra și vinde terenuri, pot crea conținut pentru propriile narațiuni sau le pot monetiza prin închirierea de spațiu în acest tărâm digital. Proiectul Decentraland schimbă regulile jocului în dezvoltarea lumii virtuale. Acesta oferă o infrastructură pentru lumile comune, constând în registre de proprietate funciară și interacțiuni între utilizatori pe platformele respective.

Suntem încă la începutul conceptului de metavers, dar potențialul său este imens. Pandemia Covid-19 ne forțează să ne adaptăm mai repede ca niciodată. Lumea virtuală a devenit un mod de viață pentru mulți oameni. În prezent, mulți oameni lucrează de la distanță și chiar merg la medic de la distanță. Metaversul este o extensie naturală a tendințelor pe care le-am văzut în timpul pandemiei. Decentraland are un avantaj de pionierat în acest spațiu. Dacă doriți să jucați trendul din 2022, aceasta este una dintre cele mai bune criptomonede.

Mulțumim colegului investitor @drakostonkspentru ajutorul acordat la editarea acestui articol. Și aceasta nu este o recomandare de investiții, cum altfel.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet