S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Етериум, Солана и 5 други криптовалути, които могат да донесат огромно поскъпване през 2022 г.

Криптовалутите представляват уникална и вълнуваща инвестиционна възможност. Хората, които инвестират в криптовалути, влагат парите си в нещо, което може да се окаже една от най-важните финансови иновации от създаването на централните банки насам - и всичко това с надеждата за висока възвръщаемост от нова иновативна технология. И като говорим за възвръщаемост, тези 7 криптовалути, споменати по-долу, могат да бъдат звездите на 2022 г.

Кои криптовалути ще ви направят щастливи през 2022 г.?

Криптовалутите предлагат висока възвръщаемост на тези, които вярват в бъдещето на цифровите валути. Освен това те предоставят възможност на инвеститорите да подкрепят технологичните иновации, като същевременно получават възвръщаемост на инвестициите си. Индустрията на криптовалутите имаше страхотна година през 2021 г., когато светът все още се възстановяваше от пандемията Ковида-19. Това беше толкова вълнуващо време за криптовалутите, че инвеститорите не се интересуваха от волатилността на пазара или от нещо друго.

Тази година обаче е различна, тъй като криптовалутите не започнаха по най-добрия начин 2022 г. Много инвеститори се питат дали все още си струва да се инвестира в криптовалути. Според мен, ако тази година се окаже благоприятна за криптовалутите, тези 7 валути могат да извлекат големи ползи.

  • Етериум$ETH/USD
  • Солана$SOL/USD
  • Cardano $ADA/USD
  • Axie Infinity $AXS/USD
  • Монета на USD $USDC/USD
  • Звездни лумени $XLM/USD
  • Децентрализирани и $MANA/USD

Ethereum

Блокчейнът Етериум е най-активно използваният, а неговият токен Етер вече е на второ място както по пазарна капитализация, така и по дневен обем. Повече от 40 от 100-те най-големи криптовалути са създадени на тази платформа. Подобно на повечето съществуващи днес криптовалути, Етериум има своите недостатъци. Нейната блокчейн система е бавна и скъпа за използване. Въпреки този факт, може би сте чували колко ценни са били токените ETH по време на пазарните сътресения през 2020 г.: стойността им скочи с 450%!

В основата на Ethereum са интелигентните договори, които захранват децентрализирани приложения като децентрализирани финанси (DeFi) и незаменяеми токени (NFT). Ако трябва да се избере една криптовалута, която въплъщава духа на DeFi, това ще бъде Етериум. DeFi е нов вълнуващ начин за търговия с активи и отключване на стойност. Потребителите могат директно да заемат пари, без да включват банки в процеса.

Популярността на Етериум расте, тъй като неговата блокчейн технология обещава да повиши ефективността и сигурността. Обновлението на Ethereum 2.0 ще разшири протоколите за доказване на залог, като ги направи по-малко енергоемки отпреди и същевременно ще ускори транзакциите на по-ниска цена. Няколко променливи могат да доведат до разочарование на инвеститорите в Етериум. Въпреки това, дори и да не се справя толкова добре през 2022 г. в сравнение с други криптовалути, тя е много по-стабилна от другите криптовалути.

Солана

Миналата година на Solana не ѝ беше лесно, но в крайна сметка се изкачи на върха с огромна възвръщаемост. За цялата година тя нарасна с около 9821% и сега е петата по големина криптовалута. Блокчейнът не само обработва до 65 000 транзакции в секунда и има ниска цена на транзакциите от около 0,00025 долара, но и предоставя лесен начин за свързване на предприятия от различни индустрии по света в една платформа.

Solana улеснява разработването на собствени приложения за NFT и DeFi. Бързо разрастващата се екосистема предлага над 400 проекта, включително пазари на НФТ и технологии като автоматизирани инструменти за финансово управление, които ще променят начина ни на живот завинаги.

Solana е категоричен лидер по отношение на мащабируемостта и стабилността. Планираното му обновяване ще осигури на разработчиците стабилна блокчейн система, която може безпроблемно да се мащабира, за да отговори на търсенето.

Cardano

Cardano е криптовалута, позната на дребно, създадена с изследователски подход към света на криптовалутите. Създателите на тази монета са инженери в съответните области - математика и криптография - които са се обединили, за да създадат нещо наистина специално.

За да гарантира дългосрочната стабилност на своята блокчейн, Cardano разработва пет протокола, които ще отговорят на всички бъдещи нужди. Пътната карта на Cardano е отличен начин да визуализирате работата на всяка епоха и ни показва какво можем да очакваме от тях в бъдещите версии. Всяко ново издание носи нещо различно, което улеснява разбирането на еволюцията на тази валута във времето. Това са необходими стъпки, за да се гарантира устойчивото развитие на тази екосистема през следващите години.

Всички тези версии са снабдени с редица подобрения. В периода, предшестващ тези ъпгрейди, цената на Cardano обикновено се увеличава. След като промените влязат в сила, цената неизбежно ще спадне. За търговците на ден това е още един момент, който трябва да се има предвид.

Axie Infinity

Метавселената е онлайн виртуален свят, в който хората могат да откриват, да се срещат и да взаимодействат помежду си. Терминът е въведен през 1992 г. от Нийл Стивънсън в научнофантастичния му роман " Снежна катастрофа". Миналата година тази концепция стана много популярна. Тъй като светът ни става все по-цифров, това е област, в която си струва да се инвестира. Ако търсите начин да инвестирате в метавселената, помислете за инвестиции във виртуални имоти. Този клас активи има огромен потенциал и има толкова много начини да го използвате.

Axie създаде игра в блокчейна на Ethereum, която е доста успешна през последните месеци. Потребителите събират, развъждат и се борят с Axies - подобни на чудовища герои с различни способности за битки. Потребителите се нуждаят от поне три такива същества, за да участват в битка. След като ги победят, те получават точки опит, които разработчиците могат да използват, за да подобрят своите оси.

Идеята на NFT е много интересна. Axie се превръща в такъв, когато се постави в играта или се монетизира чрез транзакции на пазара, които предлагат на играчите пълна собственост върху техните творения. Това е революционна концепция. В продължение на десетилетия важеше правилото, че когато една видеоигра излезе от строя, се изключват и творенията на потребителите. Когато комбинирате това с приходи от хиляди долари на месец, можете да разберете защо Axie Infinity предизвиква голям интерес.

Монета на USD

USD Coin е интересна и обещаваща криптовалута за инвеститори, които искат да инвестират в криптовалути без прекомерен риск. Освен това тази монета има огромен потенциал за растеж, като миналата година цената ѝ достигна нови върхове.

За тези, които искат криптовалута без цялата ѝ волатилност - това може да е точно това, което търсите. Банковата сметка на потребителя е свързана с платформата и след приключването ѝ може да извършва преводи в щатски долари. Парите се конвертират в USDC, които потребителите след това обменят или разменят за други криптовалути.

Въпреки че много инвеститори в традиционни криптовалути са обезпокоени, новите стабилни монети като USDC могат да променят това. Тези монети предлагат равни условия за утвърдени институции, които искат да инвестират в платформи за търговия с криптовалути със сигурност и стабилност.

Звезден

Днес изпращането на пари в чужбина може да отнеме цяла седмица. Настоящата инфраструктура на банките и финансовите институции, не само в САЩ, не е достатъчно ефективна за този вид транзакции.

Процесът на изпращане на пари чрез блокчейна Stellar е по-ефективен от традиционния метод. С помощта на тази мрежа можете да изпращате и получавате плащания в лумени (XLM). След като бъдат приети от получателя, вашите долари се конвертират в местна валута.

Още по-невероятното в рентабилността на Stellar е, че средната такса за транзакция е само 0,00001 XLM. Сравнете това число с традиционните банкови такси или с по-високите разходи, свързани с Биткойн $BTC/USD. Видовете услуги, които Stellar предлага, не са достъпни в много държави. В дългосрочен план обаче този проект ще помогне за създаването на приобщаваща цифрова икономика.

Децентрализирани и

Както писах по-горе, метавселената е бъдещето на цифровото съдържание, където можете да пресъздадете подробно всяко място или събитие с помощта на виртуална реалност. Този свят на метавселената ще има много различни версии, създадени от потребители, които ще изследват света чрез своите аватари. С решението на Facebook да се преименува на Meta Platforms $FB+0.5%, идеята за виртуален свят стана масова.

Decentraland е виртуален свят, изграден върху платформата Ethereum, в който потребителите могат да купуват и продават земя, да създават съдържание за своите разкази или да печелят от него, като наемат пространство в тази цифрова сфера. Проектът Decentraland променя правилата на играта в областта на разработването на виртуални светове. Тя осигурява инфраструктура за споделени светове, състояща се от регистри на собствеността върху земята и взаимодействия между потребителите на съответните платформи.

Все още сме в началото на концепцията за метавселената, но нейният потенциал е огромен. Пандемията Covid-19 ни принуждава да се адаптираме по-бързо от всякога. Виртуалният свят се е превърнал в начин на живот за много хора. Много хора вече работят от разстояние и дори посещават лекари от разстояние. Метавселената е естествено продължение на тенденциите, които наблюдавахме по време на пандемията. Decentraland има предимство на първия в това пространство. Ако искате да се възползвате от тенденцията през 2022 г., това е една от най-добрите криптовалути.

Благодаря на колегата инвеститор @drakostonksза помощта му при редактирането на тази статия. И това не е инвестиционна препоръка, как иначе.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet