S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Přesně před 6 lety udělal tento vývojář Bitcoinu největší chybu svého života

Přesně 15. ledna 2016 opustil bývalý vývojář jádra Bitcoinu Mike Hearn komunitu a odvětví Bitcoinu velmi kontroverzním blogovým příspěvkem s názvem "Rozřešení experimentu s bitcoinem". Později se ukázalo, že to byl jeho životní omyl, protože kromě samotného odchodu udělal jeden naprosto zbytečný krok navíc...

Bitcoin

Prohlášení Bitcoinu za mrtvý

Mainstreamová média včetně Fusion, Business Insider, Yahoo a Wired, která naléhavě čekala, až se objeví negativní titulky o Bitcoinu, vedla narativ "Bitcoin je prohlášen za mrtvý" a s radostí oznámila, že "prominentní vývojář Bitcoinu prohlásil digitální peníze za mrtvé".

Zejména server Fusion zveřejnil článek s názvem "Prominentní vývojář Bitcoinu prohlásil digitální peníze za mrtvé", v němž Bitcoin označil za neúspěšný experiment. Je vhodné období ohlédnout se za těmito falešnými vyprávěními a nesprávným informováním o bitcoinovém průmyslu, protože cena Bitcoinu od těchto událostí vzrostla o další tisíce procent.

Uprostřed svého odchodu Hearn oznámil Bitcoin komunitě, že prodal všechny své Bitcoiny. Poznamenal, že experimenty nebo projekty, jako je Bitcoin, by mohly selhat, a řekl svým následovníkům, že není inteligentní rozhodnutí investovat do toho, "co si nemůžete dovolit ztratit".

"Prodal jsem všechny své mince"

Hearn dále zdůraznil, že celou dobu věděl, že Bitcoin může selhat, a nadále naznačoval, že sloužil komunitě, průmyslu a vývojové síti s otevřeným zdrojovým kódem Bitcoinu výhradně ve prospěch průmyslu Bitcoinu.

Napsal:

"Ale přestože jsem celou dobu věděl, že Bitcoin může selhat, nyní nevyhnutelný závěr, že selhal, mě stále velmi mrzí. Základy jsou rozbité a ať už se s cenou krátkodobě stane cokoli, dlouhodobý trend by měl být pravděpodobně klesající. Na vývoji Bitcoinu se již nebudu podílet a všechny své mince jsem prodal."

Exponenciální růst

Od Hearnova odchodu zaznamenal trh a odvětví Bitcoinu exponenciální růst. Regulační orgány začaly považovat Bitcoin za zákonné platidlo a legitimní převody peněz, prudce vzrostla uživatelská základna Bitcoinových peněženek, masivně se zvýšily objemy obchodů a poptávka po Bitcoinu prudce roste.

Na začátku ledna roku 2016, přibližně v době, kdy Mike Hearn údajně prodal všechny své Bitcoiny, se cena Bitcoinu pohybovala kolem 250 dolarů. V současné době se cena Bitcoinu na většině hlavních trhů obchoduje kolem 43 000 USD.

Zdroj: Cointelegraph

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

asi bych se zbláznil abych byl upřímný 😅

Hehe 😅

Partner

To naštve no 😅