S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Wall Street analistleri hemfikir: Bu 5 hisse senedi 2023'te durdurulamaz olacak

Halil Toprak
8. 1. 2023
8 min read

Yeni yıla neredeyse hiç değişmeyen bir makroekonomik arka planla giriyoruz ve birçoklarına göre bir resesyonla karşı karşıya kalmamız muhtemel. Ancak yatırımcılar kaliteli hisse senedi seçimine odaklanarak sağlıklı bir portföy oluşturabilirler. Bu yüzden bugün başarılı Wall Street analistlerinin neler önerdiğine bir göz atacağız.

Wall Street

Her ne kadar 2023 yılı ilk etapta pek olumlu geçmese de, yıl ilerledikçe koşulların iyileşmesi ve nihayet ormanlık alandan çıkmamız bekleniyor.

Bu bağlamda, analistler başarılı olabilecek hisse senetlerini seçiyor. Peki en çok hangi 5 hisse senedine güveniyorlar?

Alfabe

Kaynak.

Analist Brian White, geçtiğimiz yıl dijital reklamcılık pazarında benzerlerinden daha dayanıklı olduğunu kanıtlayan Alphabet'i açık bir seçim olarak seçiyor. Buna ek olarak şirket, Google Cloud'dan gelen güçlü büyüme ile işi üzerindeki etkiyi hafifletebilir.

White, "zorlu dönemin sona ermekte olduğunu, ancak acı verici rüzgarların 2023'e kadar devam edeceğini" söyledi. Ancak Alphabet buna hazırlıklı - harcamalarını önemli ölçüde azaltmaya başladı.

Alphabet'in 2023 görünümüne ilişkin duruşunu gerekçelendiren White, "Benim görüşüme göre Alphabet, uzun vadeli dijital reklamcılık trendinden yararlanmak, iş yüklerinin buluta kaymasına katılmak ve dijital dönüşümden faydalanmak için iyi konumlanmış durumda" dedi ve hisse senedinde 135 dolar fiyat hedefiyle alım notunu yineledi.

Analist, Alphabet'in son beş yılda yıllık %23 gelir artışı ve %27 faaliyet kârı artışı sağladığını belirtti. White, arama motorlarındaki baskın konumunu dijital reklamcılıktaki liderlik pozisyonuyla birleştirdiğinde, hissenin uzun vadede teknoloji sektörüne göre sağlıklı bir primle işlem görmesi gerektiğine inanıyor.

Brian White ve onun tahmin başarı oranı:

White, TipRanks'te 5 yıldızlı bir analisttir ve takip edilen 8.000'den fazla analist arasında 71. sırada yer almaktadır. Ayrıca, yaptığı derecelendirmelerin %62'si kârlı olmuş ve her bir derecelendirme ortalama %17,2 getiri sağlamıştır.

Verizon

Kaynak.

Tigress Financial Partners'tan analist Ivan Feinseth, Verizon'un 5G kablosuz aboneliklerinde devam eden büyümeden ve fiber ve sabit geniş banttaki yeni büyüme fırsatlarından yararlanmak için iyi bir konumda olduğunu söylüyor.

Feinseth, Verizon'un "büyüklük avantajının" ve ABD'de 5G'nin hızlı bir şekilde yaygınlaştırılması beklentisinin kablosuz abone sayısında daha fazla artış sağlayacağını düşünüyor.

Verizon, şirketin spektrum genişletme ve diğer büyüme girişimlerine yatırım yapmasına olanak tanıyan güçlü bir bilanço ve nakit akışı yaratma kabiliyetine sahiptir. Buna ek olarak, sağlıklı bir finansal pozisyon, şirketin cazip bir temettü getirisini ve tutarlı temettü artışlarını sürdürmesine yardımcı olmaktadır.

TipRanks'te 8.000'den fazla analist arasında 283. sırada yer alan Feinseth, "Buna ek olarak, şirketin 54,53 milyar dolarlık beklenen yakın vadeli ekonomik işletme nakit akışı (EBITDAR) üretimi, 5G yüksek hızlı ağ kurulumunu, spektrum alımlarını, diğer büyüme girişimlerini, stratejik satın almaları ve devam eden temettü artışlarını finanse etmek için önemli miktarda nakit sağlıyor" dedi.

Ivan Feinseth ve tahminleri:

Analist, VZ hissesi için Satın Al notunu ve 64 $ fiyat hedefini (68 $'dan daha düşük ayarlanmış) yineledi.

  • Özellikle, Feinseth'in derecelendirmelerinin %58'i kazanç sağladı ve her bir derecelendirme ortalama %10,3 getiri sağladı.

MongoDB

Kaynak.

Evrensel veritabanı platformu sağlayıcısı MongoDB, Feinseth'in portföye harika bir katkı olduğunu düşündüğü diğer satın alma tercihleri arasında yer alıyor. Feinseth, "açık kaynak veritabanı yazılımının son teknoloji yapısının" giderek daha fazla yeni müşteri çektiğini söyledi.

Feinseth, fiyat hedefini 565 $'dan 365 $'a düşürmesine rağmen, şirketin, şirketlerin son derece özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir hizmet olarak veritabanı MongoDB'yi benimsemesiyle kurumsal BT harcamalarındaki kademeli artıştan yararlanmak için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

"Buluttaki büyüme ölçeklenebilir, özelleştirilebilir ve geliştirici dostu veritabanı mimarilerine olan talebi artırıyor ve bu da MDB'nin abonelik tabanlı gelir modelindeki büyümeyi desteklemeye devam edecek. Bu durum, iş performansı trendlerinin hızlanmaya devam etmesine yol açarak daha yüksek sermaye getirisi (ROC) ile sonuçlanacak ve bu da ekonomik kârda ve uzun vadeli hissedar değeri yaratmada önemli bir büyüme sağlayacaktır," diyen Feinseth, MDB hissesi üzerindeki pozisyonunu gerekçelendirdi.

STAAR Cerrahi Şirketi

Kaynak.

Tıbbi teknoloji şirketi STAAR Surgical Company, dünya çapında refraktif düzeltmelere (göz rahatsızlıklarının cerrahi olarak düzeltilmesi) yönelik güçlü talepten yararlanıyor. Ayrıca BTIG analisti Ryan Zimmerman, yaşlanan nüfus ve artan miyop vakaları gibi olumlu demografik eğilimlerin de STAAR'ın ürünlerine olan talebi artırdığına inanıyor.

Aralık ayı başında şirket, CEO'su Caren Mason'ın ay sonunda emekliye ayrılacağını duyurdu. Mason'ın yerine daha önce Johnson & Johnson'ın görme birimi başkanı ve Abbott Medical Optics başkanı olarak görev yapmış olan Thomas Frinzi getirildi.

Zimmerman, Frinzi'nin atanmasının tıbbi optik alanındaki 40 yıllık deneyimi nedeniyle yatırımcılara güven verebileceğini söyledi. Haberler çok olumluydu ve bu yılın başlarında hisse senedine ağırlık veren yatırımcılar, sektördeki kapsamlı deneyimi nedeniyle Frinzi'ye büyük umutlar besliyordu.

Analist, STAAR ürünlerine yönelik talep ortamı konusunda da zamanın çeşitli noktalarında iyimser. "Yeni pazarlardaki yeni nesil lensler kısa vadeli büyümeyi desteklerken, genişletilmiş endikasyonlar ve presbiyopi şirket için uzun vadeli büyümeyi destekleyecektir" diyen Zimmerman, 80 $ fiyat hedefiyle hisse senedinde Al notunu yineledi.

Bu analistin tahmin başarı oranı nedir?

Zimmerman, TipRanks'te takip edilen 8.000'den fazla analist arasında 861. sırada yer alıyor. Ayrıca, derecelendirmelerinin %44'ü kârlı olmuş ve her bir derecelendirme ortalama %7,2 getiri sağlamıştır.

Papa John's Uluslararası

Kaynak.

Şahsen, bu hisse senedinin seçilmesi beni oldukça şaşırttı. Ancak analistlerin bu şirkete nasıl ilgi gösterdiğine bir göz atalım.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük dördüncü pizza dağıtım restoran zinciridir. Hisse senedi, Birleşik Krallık'taki zorluklar ve enflasyonist baskılar nedeniyle geçtiğimiz yıl önemli ölçüde zayıfladı, ancak uzun vadeli görünümü dirençli olmaya devam ediyor. BTIG analisti Peter Saleh, enflasyonun yüksek olduğu ve resesyonun ufukta göründüğü bu dönemde, düşük gelirli tüketicilerin dışarıda yemek için daha az harcama yaptığını belirtti. Bu nedenle Papa John's'un değer önerileri, daha düşük gelirli yeni lokantacıların ilgisini çekiyor.

Saleh, 1.000'den fazla Papa John's müşterisiyle yaptığı anket sonucunda, şirketin 2022 yılında fiyatları 3-4 kez artırmasına rağmen, sadece tek haneli düşük bir oranın menü fiyatlarını çok pahalı bulduğunu tespit etti. Bu eğilimlerden cesaret alan analist, önümüzdeki çeyrekte yurtiçi satışlara ilişkin beklentilerini hafifçe yükseltti.

Saleh, 100 $ fiyat hedefiyle hisse senedi için Al notunu yineledi.

Saleh, "Yeni yönetimin bir geri dönüşü yönetmek için doğru stratejilere sahip olduğuna inanıyoruz; bu çabalar halihazırda iyileştirilmiş işletme verimliliğine, daha güçlü franchisee uyumuna ve 2022/23'te artmaya devam etmesini beklediğimiz daha iyi net birim büyümesine dönüştü. Hissedar değerini artırmak için ortaya çıkmaya başlayan ve Papa John's'un bir kez daha emsallerinden daha iyi performans göstermesine olanak tanıyacak birkaç yakın ve uzun vadeli kaldıraç görüyoruz ve bu da Satın Al derecelendirmemize yol açıyor" dedi.

Peter Saleh tahminler açısından nasıl gidiyor?

Saleh, TipRanks'te 8.000'den fazla analist arasında 524. sırada yer alıyor. 59'luk başarılı derecelendirmelerinin her biri ortalama %10,3 getiri sağladı.

  • Makaleyi ilham kaynağı olarak alın, hepimiz tahminlerin genellikle nasıl gittiğini çok iyi biliyoruz. Şirketlerden herhangi biri dikkatinizi çekerse, yatırım yapmadan önce yine de doğru bir şekilde analiz etmeniz gerekir. Bunu bir düşün.

Lütfen bunun finansal bir tavsiye olmadığını unutmayın. Her yatırım kapsamlı bir analizden geçmelidir.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.