S&P 500 ^GSPC
5,252.95
+0.09%
Tesla TSLA
$176.47
-1.87%
Meta META
$487.47
-1.29%
Apple AAPL
$171.79
-0.88%
Amazon AMZN
$180.24
+0.23%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.54
-0.21%
Nvidia NVDA
$904.16
+0.18%

Investoři z aplikace Robinhood milují těchto 7 akcií, kupte je ještě v lednu a vyděláte

Zkušení investoři v čele s Warrenem Buffettem vám samozřejmě budou tvrdit, že byste nikdy neměli jít s davem a naopak si hledat svou vlastní cestu. A vlastní investiční příležitosti. Ale opravdu je tak špatné se občas inspirovat tím, kam investují davy? Těchto 7 akcií je jasným důkazem toho, že i dav investorů může vybírat dobře.

Investovat podle RobinHoodu? Proč ne?!?

Investoři do akcií Robinhood Markets $HOOD+0.0%  nemají od vstupu společnosti na burzu v červenci 2021 příliš důvodů k oslavám. Ve skutečnosti se akcie za posledních šest měsíců propadly o téměř 60 %. Přesto většina účastníků trhu věnuje větší pozornost tomu, co uživatelé aplikace Robinhood nakupují a prodávají, než cenovým výkyvům akcií HOOD. Proč? Protože tyto nákupy a prodeje v aplikaci Robinhood poskytují okno do každodenního dění na Wall Street prostřednictvím jedné z nejpopulárnějších dostupných obchodních platforem.

Za necelých deset let od svého uvedení na trh překročila tato online obchodní platforma hranici 22,5 milionu investorů a obchodníků, kteří aplikaci používají. Wall Street proto věnuje velkou pozornost tomu, do kterých akcií uživatelé Robinhood vkládají své peníze. Drobní investoři se tak při hledání příštích burzovních šampionů budou pravděpodobně inspirovat právě oblíbenými akciemi investorů z Robinhoodu.

S těmito informacemi vám tedy přináším seznam sedmi akcií, které si v novém roce zaslouží vaši pozornost. A možná i nějakou tu investici.

Airbnb $ABNB-0.7% 

Společnost Airbnb se sídlem v kalifornském San Francisku je největší online platformou pro alternativní ubytování na světě. Nabízí pohodlný způsob, jak prozkoumat a rezervovat širokou škálu, bytů, domů a zážitků, a spojuje hosty s více než 4 miliony hostitelů po celém světě.

Navzdory problémům spojeným s pandemií oznámila společnost Airbnb začátkem listopadu rekordní výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2021. Tržby se meziročně zvýšily o 67 % na 2,24 miliardy dolarů. Čistý zisk navíc překonal očekávání a meziročně vzrostl o 280 % na 834 milionů dolarů, což představuje 1,22 dolaru na zředěnou akcii. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 5,9 miliardy dolarů.

Silná poptávka díky letním cestovním rezervacím pomohla zvýšit ziskové marže a znamenala nejziskovější čtvrtletí společnosti v její historii. Vzhledem k rostoucímu zájmu o práci na dálku představují dlouhodobé pobyty významnou příležitost k růstu. Vedení společnosti předpokládá, že poptávka po dlouhodobých pobytech dále poroste.

Varianta omicron v poslední době omezila akcie ABNB, které se v současné době obchodují za 162 USD, což je o 23 % méně než jejich rekordní hodnota zaznamenaná v únoru 2021. Přesto akcie ABNB za posledních šest měsíců stále vzrostly o 13 %. I přes nedávný propad mají akcie stále prémiovou cenu na úrovni 139násobku forwardového zisku a 21,2násobku trailingových tržeb. Dvanáctiměsíční medián předpovědi ceny akcií Airbnb činí 194 USD.

GameStop $GME-5.1% 

Společnost GameStop se sídlem v texaském Grapevine je maloobchodní prodejce videoher a spotřební elektroniky s kamennými prodejnami a elektronickým obchodem. Akcie GME se v roce 2021 dostaly na titulní stránky novin, protože vyvolaly zájem retailových investorů z Redditu, zejména pak stránky WallStreetBets.

Společnost Gamestop zveřejnila výsledky za 3. čtvrtletí 2021 na začátku prosince. Čisté tržby meziročně vzrostly o 29 % na 1,3 miliardy dolarů. Přesto se čistá ztráta prohloubila na 105,4 milionu USD, tj. 1,39 USD na zředěnou akcii, zatímco před rokem činila čistá ztráta 18,8 milionu USD, tj. 29 centů na zředěnou akcii. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 1,4 miliardy dolarů.

Drobní investoři, kteří drží tuto meme akcii, potenciálně očekávají další short squeeze nyní, kdy akcie stáhly asi 70 % ze svého historického maxima. Počítají také s tím, že vzhledem k investicím do digitálních her uvidí zlepšení příjmů a společně s rušením neefektivních kamenných prodejen dojde ke zlepšení celkového cashflow firmy.

Stále však panuje nejistota ohledně strategie společnosti, jak získat podíl na trhu digitálních her. Jelikož se jedná o postupný proces, mohly by se akcie GME v roce 2022 dostat pod další tlak.

V roce 2021 akcie vzrostly o téměř 700 %. Nyní se pohybují na úrovni 115 USD, což představuje nárůst o 266 % za posledních 12 měsíců. Akcie se v současnosti obchodují za 1,89násobek klouzavých tržeb. Dvanáctiměsíční mediánová předpověď ceny pro Gamestop však činí pouhých 45 USD. Proto je v tomto případě na místě obezřetnost!

General Motors $GM+1.7% 

Starší automobilku General Motors se značkami Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC a Holden není třeba příliš představovat. Vedení společnosti také investuje do rozsáhlého portfolia elektromobilů (EV) a pro rok 2025 si stanovilo minimální cíl prodeje jednoho milionu elektromobilů.

Automobilka koncem října zveřejnila výsledky za 3. čtvrtletí 2021. Tržby meziročně klesly o 25 % na 26,78 miliardy dolarů. Čistý zisk dosáhl 2,42 miliardy dolarů, tj. 1,62 dolaru na zředěnou akcii, což je méně než v předchozím roce, kdy čistý zisk činil 4,05 miliardy dolarů. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily ve čtvrtletí na úrovni 21,65 miliardy dolarů.

Generální ředitelka Mary Barra k výsledkům poznamenala: "... nyní věříme, že celoroční výsledky GM se přiblíží horní hranici našeho výhledu, který počítá s upraveným EBIT v rozmezí 11,5 až 13,5 miliardy dolarů, což je výrazně nad výhledem 10 až 11 miliard dolarů, který jsme sdělili v únoru."

Společnost zahájila dodávky svých vozidel Hummer EV pickup a BrightDrop EV600. Kromě toho se v roce 2023 očekává uvedení nového pick-upu Chevrolet Silverado EV. Krátkodobý impuls pro akcie GM však může přinést její samořídící jednotka Cruise. Tato společnost zabývající se technologiemi autonomních vozidel čeká na konečné schválení spuštění komerční služby robotického taxi v San Franciscu.

Akcie GM se pohybují na úrovni necelých 61 USD, což je za poslední rok nárůst o 25 %. Akcie se obchodují za nejnižší ocenění 8,9násobku forwardového zisku a 0,7násobku trailingových tržeb. Dvanáctiměsíční mediánová předpověď ceny akcií General Motors činí 74 USD.

Moderna $MRNA-3.4% 

Biotechnologická skupina Moderna vešla ve známost jako jedna z firem, které vyrobily vakcínu proti viru Covid-19. Zaměřuje se také na vývoj dalších terapeutik a vakcín s obsahem messengerové RNA (mRNA) pro infekční, kardiovaskulární a imunoonkologická onemocnění.

Začátkem listopadu společnost Moderna oznámila výsledky za 3. čtvrtletí 2021. Tržby dosáhly 5 miliard dolarů ve srovnání se 157 miliony dolarů za stejné období loňského roku. Čistý zisk činil 3,3 miliardy dolarů, zatímco před rokem byla čistá ztráta 232 milionů dolarů. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 15,3 miliardy dolarů.

Biotechnologická skupina očekává za celý rok 2021 příjmy z vakcíny Covid-19 ve výši 15 až 18 miliard dolarů. Vzhledem k rostoucím obavám z nových variant koronaviru analytici předpokládají, že prodeje vakcín proti koronavirům zůstanou vysoké i v roce 2022.

Kromě toho společnost Moderna pokračuje v přípravě 37 mRNA produktů, včetně vakcín proti viru Zika, HIV a sezónní chřipce. Vakcína proti cytomegaloviru ve fázi 3 je nejbližším kandidátem na uvedení na trh. I kdyby se na trh dostala jen malá část těchto produktů, investoři se pravděpodobně dočkají výrazného nárůstu horní linie.

Akcie společnosti MRNA se pohybují mírně nad 205 USD a za posledních 12 měsíců vzrostly o 65 %. Akcie se obchodují za 10,6násobek forwardového zisku a 9,2násobek trailingových tržeb. Dvanáctiměsíční mediánová předpověď ceny akcií společnosti Moderna činí 304 USD.

Starbucks $SBUX-0.1% 

Společnost Starbucks se sídlem v Seattlu ve státě Washington je jedním z nejoblíbenějších pražíren a prodejců speciální kávy a působí ve více než 80 zemích. Analytici se shodují, že se kávový gigant dobře přizpůsobil pandemii a zaměřil se na digitální objednávání a bezkontaktní vyzvedávání v mnoha provozovnách.

Společnost Starbucks zveřejnila výsledky za 4. čtvrtletí 2021 a celý rok na začátku října. Tržby meziročně vzrostly o 31 % na 8,1 miliardy dolarů. Čistý zisk dosáhl 1,8 miliardy dolarů, tj. 1,49 dolaru na zředěnou akcii, ve srovnání s 392,6 milionu dolarů, tj. 33 centů na zředěnou akcii, v předchozím čtvrtletí. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 6,46 miliardy USD.

Vedení společnosti rovněž uvedlo: "Celosvětové srovnatelné tržby v obchodech vzrostly o 17 %, a to díky 15% nárůstu srovnatelných transakcí a 2% nárůstu průměrné vstupenky." Starbucks navíc plánuje vrátit akcionářům 20 miliard USD prostřednictvím dividendy a nového programu zpětného odkupu akcií.

Členové programu Starbucks Rewards navíc ve čtvrtém čtvrtletí tvořili 51 % domácích tržeb, což naznačuje vysokou loajalitu zákazníků ke značce. Počet aktivních členů programu Rewards se v posledním čtvrtletí meziročně zvýšil o 28 % na téměř 25 milionů.

Akcie SBUX se pohybují na úrovni 100 USD, což představuje pokles o přibližně 3 % za poslední rok. Od začátku roku klesly o téměř 15 %. Investoři mohou využít nedávného poklesu k nákupu akcií SBUX, které se obchodují za 34násobek forwardového zisku a 4,8násobek trailingových tržeb. Dvanáctiměsíční medián předpovědi ceny akcií Starbucks činí 125 USD.

Sundial Growers $SNDL-6.2% 

Kanadská společnost Sundial Growers pěstuje a prodává konopí v různých tržních formách. Nedávno také uzavřela dohodu o převzetí společnosti Alcanna, největšího kanadského soukromého maloobchodního prodejce alkoholu s většinovým podílem ve významném kanadském maloobchodním prodejci konopí. Díky této akvizici by společnost Sundial mohla získat největší maloobchodní působnost v oblasti konopí v Kanadě, a to zhruba 180 obchodů.

Společnost Sundial Growers oznámila výsledky za 3. čtvrtletí 2021 11. listopadu. Tržby z konopného segmentu dosáhly 14,4 milionu kanadských dolarů, což představuje meziroční nárůst o 12 %. Čistý zisk za čtvrtletí činil 11,3 milionu CAD, zatímco v předchozím čtvrtletí byla ztráta 71,4 milionu CAD. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období na úrovni 1,1 miliardy CAD.

Společnost vykázala v posledním čtvrtletí zisk, a to díky růstu prodejních cen, klesajícím nákladům a rostoucím výnosům. Hrubá průměrná prodejní cena konopí ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostla o více než 20 %.

Akcie SNDL však nejsou určeny pro investory, kteří se bojí riskovat. Medvědí analytici naznačují, že jiné akcie konopných společností mohou nabídnout lepší profil rizika a výnosu. Vzhledem k tomu, že marihuana je v USA na federální úrovni stále nelegální, je třeba připomenout, že společnost Sundial má zakázáno konkurovat na území Spojených států.

Akcie SNDL se v současné době obchodují za přibližně 56 centů. Celkově se za posledních 12 měsíců propadly o 14 %. Navzdory poklesu ceny akcií se SNDL stále obchoduje na 23,2násobku klouzavých tržeb, což je více než u jejích kolegů v oblasti konopí. Dvanáctiměsíční medián předpovědi ceny akcií společnosti Sundial Growers činí 85 centů. Stejně jako u GameStopu je zde důležitá opatrnost!

Tesla $TSLA-1.9% 

Naší poslední dnešní akcií je těžká váha mezi elektromobily, společnost Tesla. Ta koncem října zveřejnila výsledky za 3. čtvrtletí 2021. Tržby meziročně vzrostly o 57 % na 13,76 miliardy dolarů. Čistý zisk (GAAP) činil 1,62 miliardy dolarů, zatímco před rokem to bylo 331 milionů dolarů. Upravený zisk na akcii (EPS) dosáhl výše 1,86 USD. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v daném období ve výši 16,1 miliardy USD.

Po oznámení generální ředitel Elon Musk citoval: "Třetí čtvrtletí roku 2021 bylo v mnoha ohledech rekordní. Dosáhli jsme historicky nejlepšího čistého zisku, provozního zisku i hrubého zisku."

Navzdory celosvětovému nedostatku čipů dodala Tesla v loňském roce přibližně 936 000 vozidel, což představuje meziroční nárůst o 87 %. V roce 2022 by navíc výrobce elektromobilů mohl zaznamenat další rekordní čtvrtletí, a to díky zahájení výroby Modelu Y v nové továrně v Austinu. Tento nejmodernější závod by mohl v roce 2022 zdvojnásobit výrobní kapacitu na 2 miliony vozidel.

Kromě toho se letos očekává zahájení výroby vozu Tesla Semi. Vedení společnosti rovněž předpokládá, že do roku 2024 uvede na trh plně autonomní elektromobil se samořídicím softwarem.

Výrobce elektromobilů je v současné době přibližně třikrát ziskovější než většina starších výrobců automobilů a jeho čistá zisková marže přesahuje 7 %. S rostoucí velikostí výrobce elektromobilů by se navíc měly zvyšovat úspory z rozsahu, což povede k dalšímu zlepšení ziskovosti.

Akcie TSLA se pohybují kolem 1 050 USD a za poslední rok vzrostly o 23 %. Přesto akcie nevypadají levně při 122násobku forwardového zisku a 24,7násobku trailingových tržeb. Dvanáctiměsíční medián předpovědi ceny akcií Tesla činí 1020 USD.

Nejedná se o investiční doporučení, inspirací mi byla investorka Tezcan Gecgil. Některé z těchto akcií jsou opravdu rizikovou hrou, takže je prosím nekupujte bez dalšího vlastního průzkumu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

sledovat Robinhood investory by mohla být docela dobrá taktika teoreticky 🤔

Sledovat maniodepresivní yolo gamblery, kteří nejsou schopni si o tom nic přečíst a berou to jen jako ticker, který drží jen pár dní až týdnů? Dobrá taktika jak zaručeně neporazit pasivní ETF.

Ano, člověk to může na jednu stranu brát takhle, na čemž není vůbec nic špatného...ale pouze opravdu dobrý investor dokáže využít toho co tito "maniodepresivní yolo gamleři" dělají a vydělat na akciích (v době hypu) jako jsou $GME-5.1% a $AMC-15.8% stovky procent 😎. Nebudu lhát, ale začít sledovat pořádně chování retailové skupiny bylo možná dlouhodobě moje nejlepší investiční rozhodnutí. Takže ano, sledovat přesně tuto skupinu 😁!

Jinak vhodná taktika, pokud člověk nechce pasivní ETF překonat o pár procent 🤔

bravo! :)))

Partner

$ABNB-0.7% a $SBUX-0.1% jsou jasné 👍

Dávat sem $GME-5.1% je docela odvážné.

Já vím, proto tam píšu to upozornění.

Hmm, víme jak tyhle upozornění "fungují" 😅

$ABNB-0.7% Jedem!!! 🚀🚀🚀

Joo, u $ABNB-0.7% nemam pochyby 👌

A keď budú zase ubytovania pozatvárané, tak nespadne dole?